Вести:

уторак, 24. април 2018.

Амерички војници против Крваве Ђине

уторак, 24. април 2018. | КМ новине

Више од стотину америчких војника у пензији позвало је Сенат да повуче кандидатуру Ђине Хаспел са дужности шефице ЦИА ако се открије да је она учествовала у мучењима за време испитивања.

Саборци су је звали крвава Ђина због уживања у мучењу осумњичених.



Бивши војни званичници су изјавили да су забринути због могућности да неко ко је умешан у мучења заузме једну од најважнијих руководећих позиција у обавештајној служби.

„Ми вас позивамо да пажљиво проучавате учешће госпође Хаспел у хапшењу и испитивањима и у случају да ви откријете да је она играла било какву улогу у извођењу, праћењу или управљању мучењима и вређењима људи у америчком затвору или у уништењу доказа такве делатности, позивамо вас да одбијете њено именовање“, објавио је „Кортхаус њуз“ писмо пензионисаних војника.

Кандидатуру Хаспелове, коју називају и Крвавом Ђином, на место директорке ЦИА предложио је амерички председник Доналд Трамп. У случају да Сенат усвоји кандидатуру, она ће бити прва жена на овој функцији.

Ђина Хаспел - доказивање још на почетку каријере

Шеф Комитета за оружане послове америчког Сената Џон Мекејн изјавио је да је Сенат приликом разматрања кандидатуре Хаспелове проучио њену биографију и затражио уверења да она неће дозволити коришћење мучења у раду агенције.
Извор: Медији


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине