Вести:

уторак, 17. април 2018.

Харадинај пресловио Прешево и Бујановац у ''источно Косово''

уторак, 17. април 2018. | КМ новине

"Источним Косовом" Харадинај је нлсовио Прешево и Бујановац на церемонији поводом почетка изградње тог путног правца, у селу Жеговац код Гњилана.

Рамуш Харадинај / КМ Новине

Ратни злочинац и коалициони партнер Александра Вучића на Косову и Метохији, Рамуш Харадинај изјавио је да ће ауто-путем Приштина - Гњилане - Бело Брдо, који је почео да се гради, бити повезана „Анаморава” како Шиптари погрешно зову Косовско поморавље, са, „источним Косовом” тачније општине Прешево и Бујановац на југу Србије.

Српски медији су у чуду оваквом његовом изјавом што тек доводи јавност у стање забуне. Наиме, ако је сличне изјаве већ давао Александар Вучић, при том обећавајући по 18 евра за мајке које роде четврто дете при чему их је у овом тренутку око 100 у овом делу Србије али пре свега дугогодишњи планови за изградњу ауто-пута Ниш - Приштина - Тирана, онда изгледа да српски новинари не прате српске медије када их је оваква изјава зачудила.

Медији на српском такође нису пропустили прилику да нагласе да Рамуш Харадинај није поштовао такозвани "устав" ове сепаратистичке регије, јер за њих није био обезбеђен превод на српски језик, иако је он, "по косовском уставу, званичан у употреби и равноправан са албанским", пренели су неки медији на српском језику.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине