Вести:

понедељак, 16. април 2018.

Зоран Влашковић: Екслузивно - Бондстил проширен узурпацијом још 100 хектара (ФОТО)

понедељак, 16. април 2018. | КМ новине

Aмеричка војна база Бондстил у Сојеву код Урошевца на КиМ Проширена за узурпираних нових 100 хектара земље!


Садашњи план америчке бате Бондстил

  • Американци без икаквог поштовања неприкосновености, свуда у свету загарантованости права приватне својине, на српској територији, Косову и Метохији, узурпирали више стотина хектара за своју војну базу која је фактор зла на Балкану и Европи!

Текст и фото: Зоран Влашковић



По површини највећа војна база у Европи Бондстил, на петом километру пута, са десне стране, Урошевац – Косовска Витина, проширена је за 100 хектара. Сада база заизима површину већу од 500 хектара и највећим делом се простире у атару села Сојево из којег су Срби сви до једног протерани 1999. године.

Катастарске површине које заузима база највећим делом су биле у приватном власништву Срба и Албанаца а власници још ни данас нису добили правичну новчану надокнаду за незаконито узурпирану имовину.



Бондстил је проширен за 100 хектара ( означено црвеним)

Америчка војна база Бондстил, где је и војна команда Кфора сектора ''Исток'', сада броји 675 војника из контигента националне гарде из Калифорније.

Својевремено је у бази, после 2000. године, било више од 6000 америчких и других војника. Дуго је база важила као највећи амерички град у Европи. У њој је радило ( и обучавало се за тероризам) чак 2.500 цивила са Косова и Метохије, углавном Албанаца из Урошевца.

Бондстил пре најновијег увећања

Из базе је у задњих неколико година повучен велики број тешког наоружања, хеликоптера, тенкова, хаубица... База има девет хелиодрома. Но база је у задњих четири месеца проширена на више од 100 хектара, опет узурпираног приватног власништва.

Процене кажу да је градња ове базе Американце коштала више од 500 милиона долара, а у њој је изграђено 240 објеката. Само у болницу која је подигнута 2002. године уложено је 34 милиона долара.

У оквиру „Бондстила" су тенковска, хеликоптерска и артиљеријска база, као и радарски центар.

Овај „највећи амерички град у Европи" има сопствени водовод, интерну телевизију, биоскоп, две цркве, тржни центар, спортске терене за фудбал, кошарку, одбојку, голф, библиотеку, покривени базен, 19 oсматрачница и друге садржаје. У оквиру „Бондстила” изграђено је и 25 километара путева.



Одавде су се у Бондстилу војницима обраћали Буш. брачни пар Клинтон, Кондолиза Рајс...



Занимљиво је да је база опасана са три реда бодљикаве жице на бетонским стубовима и да се у бази налази затвор са великим металним решеткама, са додатним високим оградама и још три реда бодљикаве жице. Но, и из таквог затвора је 2001. побегао Фљорим Ејупи, албански терориста који је подметнуо експлозив под аутобус са Србима у месту Ливадице код Подујева 16. фебрауара 2001. године, када је погинуло 14 Срба.

Лавдрим Мухаџери, из Качаника, убијени албански терориста са Косова у Сирији (2017.г.) који је одсецао главу сиријском војнику био је радник у Бондстилу, боље рећи прошао је обуку код америчких маринаца за убијање.

Лавдрим Мухаџери

Један албански терориста у Сирији је убијен, од самих сиријских терориста, под сумњом да је радио за Американце јер је на Косову пар година радио баш у америчкој војној бази Бондстил која је легло зла на Балкану и Европи.



author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине