Вести:

петак, 09. март 2018.

Очекивано: Вучићева ''Српска листа'' ће подржати разграничење сепаратиста и Црне Горе

петак, 09. март 2018. | КМ новине


Такозвана "Српска листа" коју Срби са КиМ већ одавно зову "Шиптарска", гласаће и за разграничење змеђу две српске територије - окупираног Косова и Метохије и Црне Горе. Ово је предвидео и покрет Срба са КиМ "Отаџбина" у свом јучерашњем саопштењу.

Према стиховима "Сад га своја мајка куне што је Јањичар" / Илустрација: КМ Новине 
Како би оправдали своју одлуку они су у јавност изашли са наводним "захтевом" који је неопходан да се испуни како би они гласали.

Како преноси шиптарска телевизија РТК на албанском језику, Српска листа би пристала да гласа за демаркацију граничне линије са Црном Гором, уколико би централне институције у Приштини дозволиле да Београд постане акционар комбината "Трепча".


Тај услов Српске листе потврђен је РТК у кабинету председника косовске Скупштине Кадрија Весељија.

Према неименованим званичницима кабинета, "овај или било који други услов, потпуно је неприхватљив председнику парламента, који неће ни под којим околностима прихватити преговарање са Српском листом у вези са демаркацијом".

Српска листа је у саопштењу од пре десетак дана, када је демаркација враћена на дневни ред парламента, истакла да неће подржати нацрт закона за ратификацију споразума о демаркацији граничне линије са Црном Гором. Међутим, како су то приметили из Народног покрета "Отаџбина" то је био само предизборни трик јер је Александар Вучић проценио да би му то наштетило пред локалне изборе у Београду.

"У то не треба сумњати, јер та иста Српска, или боље рећи шиптарска, листа је подржала закон о ратним ветеранима терористичке ОВК која је још давне 1997. године од стране безбедоносних органа Републике Србије проглашена за терористичку организацију. Такво понашање „Српске листе“, сетимо се, критиковао је покојни Оливер Ивановић.


Пре неког времена иста та „Српска листа“ је минутом ћутања одала пошту преминулом борцу ОВК, а то су правдали тиме да су доведени у заблуду пошто нису знали албански језик.

Па и сутра, када у сепаратистичкој скупштини тзв. републике Косово буде на дневном реду закон о војсци Косова, не треба сумњати да ће га она прихватити уз објашњење да је то ипак у интересу српског народа на Косову и Метохији" навели су из покрета"Отаџбина".

Саопштење овог покрета у целости можете прочитати КЛИКОМ НА ВЕЗУ.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању


Share/Bookmark