Вести:

недеља, 25. фебруар 2018.

Шиптари ''грешком'' постали џихадисти?!

недеља, 25. фебруар 2018. | КМ новине

Једна од водећих пропагандних кућа Бибибси (BBC) пише о томе како су неки од шиптарских сепаратиста, њих око 300 - грешком постали чланови екстремних исламистичких хорди терориста на Блиском Истоку.

У војску их мајка шаље




Бибиси подсећа да се више од 300 Шиптара са окупираног Косова и Метохије придружило џихадистима у Сирији и Ираку који наводно воде "свети рат" - џихад. Бројка представља највише добровољних терориста по глави становника неке светске територије међутим "не поклапају се сви са популарним имиџом џихада" открила је њихова новинарка.

У роматичном опису повратника из џихада Алберта Берише, са којим се срела у Приштини он је провео тек девет дана у милитантним формацијама екстремиста и то грешком. По њима, разлог је био оправдан - борба против сиријског председника Башар ел Асада без обзира што он представља легално изабрану власт на тамошњим изборима против кога се боре екстремни исламисти, класични изданци исламског фундаментализма оличеног у разним терористичким покретима у зависности од тога где се јављају.

Бериша је "сасвим погрешно схватајући ситуацију" прешао више стотина километара и са окупираног Косова и Метохије нашао се у средишту Ал-нусре која је "била повезана са Ал-каидом" (па сад као није и то више није тако страшно) тврди Бибиси. Та организација је желела да Беришу "врбује за ИСИС пре него што га је пустила" каже се у тексту. Запањујућа је количина одсуства логике када се извештава о савезницима Запада па макар и оним најекстремнијим убицама какви су џихадисти на Блиском Истоку. Наравно, Бериша то није желео и они су уз уздах разочарења одлучили да га пусте да се врати кући после свега девет дана (и осам ноћења).

Мукица... Алберт Бериша у Приштини.



Овај део текста илустрован је фотографијом из 2014. која је потписана са "борци Ал-Нусре на првој линији фронта помажу рањеном човеку након што је у новембру бачена бомба на Алепо"!

Бериша даље каже да је побегао док су били заузети борбом против Курда и отишли у Ахрар ал-Шам, коалицију исламистичких и салафистичких група која није класификована као терористичка организација (таман посла!). На њега су забооравили што је он искористио да побегне од куће. током боравка је учио како да раздвоји, очисти и поново састави Калашњиков, али тврди да се никад није борио. Након само пет дана, схватио је да живот у Сирији не одговара романтичним идејама које је имао када је одлучио да се придружи револуцији да ослободи потлачене(!). Мислио је да "опозиција" терориста није била повезана са криминалним радњама, ваљда као што ратни злочинци и нарко босови Хашим Тачи и Рамуш Харадинај са Косова и Метохије "нису имали везе" са разним криминалцима. Међутим Бериша никако није желео да се "придружи терористичким групама".

Ако сте помислили да то нема везе са Србима, преварили сте се.

Дечија радост! Фото: илустрација
"Одрастао на Косову, где је током две године било рата са Србијом током Беришиног детињства, узимање оружја у руке за неке ствари не изгледа тако чудно" објашњава новинарка Бибисија! Рат шиптарских терориста за илегално отимање јужне српске покрајине доведен је у исту раван са тлачењем људи у некој светској забити и оправдава баш свако зло на које се Шиптари науме јер, ипак су они ратовали са Србима!

Безобразна и злочиначка поствака ствари се и даље понавља на Западу док свет наставља да претећи крвљу од Срба отима територију на којој је, у ту сврху, починио геноцид над тим истим српским народом!


Под утицајем српског "злочиначког" покушаја да одбрани свој народ и територију, Бериша је наивно приступио исламистима и то тако што се "погрешно информисао путем видео садржаја на интернету". Не каже се шта је гледао али готово је свеједно јер је до сада објављено више хиљада монструозних убистава које су исламски фундаменталисти починили пред камерама у пропагандне сврхе. Међутим, Бериша је изгледа наишао баш онај један на коме нема тога.

Ипак, на инсистирање светске јавности до које је дорпла чињеница о масовном одласку Шиптара у исламистичке редове због чега је ова окупирана територија названа "главним градом џихада у Европи" и Бериша је ухапшен 2014. и осуђен на три и по године затвора које ће морати да одлежи ако жалба на сепаратистичком суду не буде усвојена.

Новинарка наводи да је радикални екстремизам изузетно непријатна тема на окупираном Косову те да јој је један члан сепаратистичке "владе" рекао да је све то само "руска и српска пропаганда".

УЋК злочини против Срба на Косову и Метохији

У међувремену Бериша је са још једним пријатељем основао организацију за "дерадикализацију" исламиста али и сам каже да није сигуран колико ће њих желети да се одрекне радикалних идеја када се врати са ратишта. Он је, како каже, 34 до сада.

Битно је да млади имају циљ у животу, ови млади људи га дефинитивно имају.

У наставку Бибибси "предлаже вашој пажњи" текст за који ћете можда бити заинтересовани. Не, не ради се о исламским фундаменталистима већ о причи из доба "престанка непријатељстава" на Косову и Метохији 1999. године. Да, то је онај период у коме је највећи број Срба протеран, убијен и киднапован од стране шиптарских сепаратиста а који се на Западу назива "прстанак непријатељства". Једино непријатељство у том периоду било је оно када су "Југословенске снаге ухапсиле тројицу младих Албанаца - америчких држављана, који су се придружили "УЋК" (која за њих није терористичка) а који су касније подрвгнути тортури, мучени у убијани".

Повратници са ратишта у Сирији, који су учествовали на страни исламских фундаменталиста, нису лоши момци али срећом ипак су ту Срби, дежурни кривци за свако зло на овоме по свету како у то Бибиси убеђује свет.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине