Вести:

Friday, January 5, 2018

Расељени Срби не смеју у Ђаковицу, правду траже од Шиптара

Friday, January 5, 2018 | КМ новине 0

Чланови Удружења расељених Срба из Ђаковице саопштили су да због најављених протеста Албанаца одустају од одласка у тај град и обичаја да у цркву Успења пресвете Богородице унесу бадњак.

#Албанска #тама, #Догађаји, #Српске жртве, #Косово #Метохија, #Ђаковица, #Срби, #Бадњи, #Дан, #Км,#Новине,
Црква у Ђаковици и сутра без СрбаСупротно од тврдњи српских представника власти, преговарача у Бриселу и директора Канцеларије за Косово и Метохију бившег и садашњег, да дијалог са шиптарским сепаратистима и њиховим вођама терористичке "УЋК" доноси "слободу кретања", за највећи хришћански празник православни Срби су показали да је то само празна прича. Чак, и много горе од тога. Дијалог је донео слободу кретања али Шиптарима који сада могу слободно да се крећу не само на севру Косова и Метохије са обележјима своје лажне, злочиначке пара-државе, већ и широм Србије, где год да то пожеле. Са друге стране, Србима је горе него пре. Док су ранијих година могли да одлазе макар за задушнице и Божић и да обилазе своје светиње и гробља, данас им више ни то није могуће. тако су прогнани из Ђаковице саопштили да сутра неће ићи у свој родни град како би обавили вековни обичај који за Бадњи дaн практикују јер им то не дозвољавају Шиптари.


#Албанска #тама, #Догађаји, #Српске жртве, #Косово #Метохија, #Ђаковица, #Срби, #Бадњи, #Дан, #Км,#Новине,
Архива: Натписи теористичке "УћК" на зидовима цркве. Приметићете лош квалитет форографије, Срби нису у могућности да оду и направе чак ни квалитетну фотографију.

"Да би избегли непријатну ситуацију за велики празник, празник мира, одустајемо од традиционалног доласка на Бадњи дан. Нисмо уплашени. Настављамо борбу за повраћај достојанства, људских и верских права. Али, Н. Н. лица тужићемо суду", наводи се у саопштењу које преносе медији.
Поручују да су спремни да се одазову сваком суду за одбрану личности, поноса и вере, те да траже под хитно пријем код међународних институција у Приштини, а такође и код "привремених институција", односно код квази-институција такозване "републике Косово", криминалне творевине.

http://www.joetravel.rs/

Тужно је да је и ово Удружење исполитизовано и саветовано од стране српских власти тако да ради против сопствених и интереса свог народа који су трајни а не битни у актуелном моменту. Тражећи "правду" на њиховом "Суду", потерани Срби признају не само њихову власт већ и све оно што су Шиптари на Косову и Метохији постигли злочинима, прогоном, убиствима, силовањима, паљењем и многим другим злоделима током векова. Другим речима, Срби и из овог Удружења, иако прогнани огњем и мачем, прихватају шиптарску квази-творевину створену на српској крви.

#Албанска #тама, #Догађаји, #Српске жртве, #Косово #Метохија, #Ђаковица, #Срби, #Бадњи, #Дан, #Км,#Новине,
Српске средине се још од најранијих комунистичких времена претварају у шиптарске. Разгледница са мотивима Ђаковице на којој се не види ни једна црква али мотив џамија заузима централно место.

Група Шиптара предвођена активистима покрета "Самоопредељење" најавила је протест сутра у Ђаковици, поводом најаве доласка православних верника и расељених Срба у тај град који имају намеру да део дана проведу у свом родном граду.

Из Удружења Ђаковчана подсећају да је након сукоба на Косову, из Ђаковице било приморано да оде 12.5000, а са Косова 300.000 Срба. Ово приметно ублажавање страдања српског народа има само једну сврху, без обзира на тврдње. Да постепено прихвати злочиначку творевину као самосталну "држжаву" иако окупирано Косово и Метохија то никада неће моћи да буду.

Зато се надамо да ће им се у једном тренутку савест пробудити и да ће се и ови прогнани Срби дозвати памети и почети да размишљају а онда  ида раде ако не у корист свог народа, оно макар не ни на његову штету.

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.