Вести:

уторак, 16. јануар 2018.

НП ''Отаџбина'' изражава сумњу да је режим А. Вучића умешан у убиство Ивановића

уторак, 16. јануар 2018. | КМ новине 1

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује убиство Оливера Ивановића, једног од лидера Срба на Косову и Метохији.

Косовска Митровица 1999. / Фото: Архива




Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су чланови „Отаџбине“ заједно са Оливером Ивановићем у периоду од 1999. до 2001. године тешком политичком борбом сачували северни део града Косовске Митровице, односно север Косова, на коме се данас шепуре Вучићеве хорде.

Народни покрет „Отаџбина“ није делио исте политичке ставове са Оливером Ивановићем по питању локалних избора у организацији Приштине. „Отаџбина“ је те изборе бојкотовала али као објективан посматрач је са стране била сведок једне невиђено бруталне кампање против Оливера Ивановића као учесника избора у режији актуелне власти из Београда. Кампања је била толико прљава да је некада изгледала као позив на линч. Гледајући данас крокодилске сузе које над Оливером Ивановићем лије телевизија Пинк човек не може да се не сети гнусних спотова против Оливера Ивановића које је емитовала управо наведена телевизија.


Необично је да се данас навршава четири године од убиства његовог кума Димитрија Јанићијевића за које, као и за многе друге, садашњи председник Србије каже да нису етнички мотивисана. Како може председник да зна да иза убистава не стоје Албанци ако сам не зна ко су убице.

Пре непуна два дана, председник Србије је на државној телевизији изјавио да је безбедност Срба на КиМ од његовог доласка на власт повећана, кријући од грађана Србије да се само на северу Косова у периоду његове владавине десио велики број насиља. Запаљено је више од стотину возила, убијено петоро Срба, на десетине оружаних напада на политичке неистомишљенике садашње власти а да ниједан виновник није откривен.

Инетересантно је да у времену од 2002. до 2013. године на северу Косова није убијен ниједан Србин. Безбедност су Србима обзезбеђивали припадници министараства унутрашњих послова Србије у цивилу као и припадници цивилне заштите, док их Александар Вучић није интегрисао у сепаратистички систем самопроглашене републике Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од свих да се у интересу мира и спокојства међу Србима на Косову и Метохији открије злочинац или злочинци. Ипак, Народни покрет „Отаџбина“, имајући у виду досадашња искуства, сумња да ће се извришоци овог злочина открити. Десиће се већ виђено, „истрага је у току“, а од убица ни трага ни гласа.



Косовска Митровица
16.01.2018. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Како информације пристижу све је јасније да је неко желео да пошаље поруку како албанској тако и српској екипи која их води. Пошто су српски животи јефтини јер Срби нису склони ни освети ни дужем памћењу а албанци одмах потежу крвну освету одабран је виђенији Србин који није у добрим односима ни са једном страном која води Србију односно Косово*.
    Порука је послата и вероватно је пажљиво прочитана и схваћена и код једне и друге стране којима је упућена.
    На велику жалост онога ко је ту поруку послао зна се и чија је порука и ко ју је реализовао. Такође има и других који су заинтересовани за ситуацију на КиМ и који поруку не примају благонаклоно а имају ресурсе да узврате.
    Другим речима пред нама су бурни дани.
    Није Вокер случајно тих дцана боравио на Косово*.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине