Вести:

Saturday, December 9, 2017

Скот Тејлор: Хашим Тачи је криминалац са каријером и немилосрдни насилник

Saturday, December 9, 2017 | КМ новине 0

Скот Тејлор: Хашим Тачи је криминалац са каријером и немилосрдни насилник Под насловом "У центар: Канада треба да се дистанцира од лидера сепаратиста са Косова", канадски новинар који је раније извештавао са КиМ, Скот Тејлор, подсетио је на свиепу природу вођа терористичке "ОВК" а данас организованог криминала међу шиптарским сепаратистима.

#Hašim, #Tači, #Kriminalac, #Teorista, #Ubica, #Lopov, #Oganizovani, #Kriminal, #Ovk, #UCK, #199, #NATO; #Skot, #Tejlor,Прошлог (сада већ претпрошлог) уторка у листу „Торонто стар“ (Toronto star) била је актуелна вест у којој је, током посете Отави, тзв "косовски председник" Хашим Тачи упозорио парламент да ће руско мешање у међународну политику, имати последице по Канаду.

#Hašim, #Tači, #Kriminalac, #Teorista, #Ubica, #Lopov, #Oganizovani, #Kriminal, #Ovk, #UCK, #199, #NATO; #Skot, #Tejlor,
Скот Тејлор, новинар
У огромном логичком процепу, Тачи је тврдио да "нападањем (наших заједничких) принципа и вредности, (Руси) нападају и Канаду".

Као што је то најчешће случај, медијско преношење Тачијевих изјава "кривити Русију, похвалити Канаду" је некритички преузимано без давања било каквог додатног објашњења у вези човека који их изговара или пропале "државе" коју он представља.


Једноставно речено, Хашим Тачи је криминалац са каријером и немилосрдни насилник. Још 1993. године, у доби од 25 година, Тачи је постао припадник албанске тзв. "Ослободилачке војске Косова" (ОВК), коју је у то време ЦИА водила као терористичку организацију.


#Hašim, #Tači, #Kriminalac, #Teorista, #Ubica, #Lopov, #Oganizovani, #Kriminal, #Ovk, #UCK, #199, #NATO; #Skot, #Tejlor,
Терористи тзв "ОВК"

Тачи је добио надимак "Змија" и био је одговоран за трговину дрогом и оружјем за ОВК. Године 1997. осуђен је у одсуству због почињењиних терористичких дела и осуђен је на 10 година затвора.

Међутим, 1998. године, док су албанске сепаратистичке снаге ОВК отворено водиле побуну против југословенских снага безбедности, амерички Стејт департмент је променио своје мишљење. Припадници бивше терористичке организације ОВК су одједном постали ОВК борци за слободу, а Тачи је био гурнут у неочекивану улогу државника.

У марту 1999. године снаге НАТО-а, укључујући и Канаду, интервенисале су на Косову на страни сепаратиста ОВК-а, водећи кампању бомбардовања од 78 дана како би присилиле Југославију на капитулацију.

Тачи и његови сународници из ОВК-а, такође немилосрдни насилници, појавили су се као доминантна политичка сила на послератном Косову. Изабран за премијера 2007. године, Тачи је најавио једнострано проглашење независности 17. фебруара 2008. године.


Упркос чињеници да су Сједињене Државе одмах признале нову државу, земље као што је Канада, биле су под великим притиском да учине то исто. Међутим вето Русије у Савету Безбедности УН још увек спречава признање Косова и његово званично чланство у УН. Исто тако, Косово је блокирано да се придружи и НАТО-у и Европској унији од држава чланица које исказују забринутост због сепаратистичких покрета у њиховим земљама.

За проблеме у својој лажној "држави" Тачи у потпуности окривљује руске "лажне вести", уз опаску да је и сам израз "лажне вести" још један нови низак ударац.


Немачка обавештајна агенција БНД је спровела недавну истрагу Тачија и његовог режима и закључила да су "кључни актери (укључујући Тачија) укључени у међусобне везе између политичких и пословних субјеката с једне и структура организованог криминала на Косову са друге стране". Другим речима, они отворено воде нарко-криминално предузеће. (Види: Извештај БНД-а)

#Hašim, #Tači, #Kriminalac, #Teorista, #Ubica, #Lopov, #Oganizovani, #Kriminal, #Ovk, #UCK, #199, #NATO; #Skot, #Tejlor,

Други извештај припремљен за Савет Европе указивао је на бивше команданте ОВК за озбиљно кршење људских права. Најозбиљније тврдње против Тачијевих сарадника укључују трговину дрогом и монструозне злочине у трговини људским органима. Недужне жртве - и Срби и Албанци - вероватно су погубљени у циљу сакупљања органа за продају на црном тржишту.

С обзиром да је Тачи оптужио Русе за кружење лажних вести о тренутној економској ситуацији на Косову, овакве „лажне“ чињенице говоре саме за себе. Косово (и Метохија) су други по иромаштву у Европи, одмах након сиромашне Молдавије. БДП по глави 2016. године износио само 10.000 америчких долара у поређењу са 46.400 америчких долара у Канади. Укупна незапосленост је више од 33 одсто, а незапосленост младих износи 60 одсто. Од проглашења независности 2008. године, десетине хиљада албанских становника Косова прикључило се колонама миграната који су кренули пут Западне Европе. Ове бројке нису из руских медијских извора, већ од стране ЦИА World Factbook.

#Hašim, #Tači, #Kriminalac, #Teorista, #Ubica, #Lopov, #Oganizovani, #Kriminal, #Ovk, #UCK, #199, #NATO; #Skot, #Tejlor,
Тачијеве крваве руке не сметају баш свима.
Канада и остали НАТО припадници су изневерили косовске лбанце када су војно интервенисали 1999. године како би их "ослободили" од југословенске власти, јер су их довели у руке криминалацима као што су Тачи и његове присталице терористичке "ОВК".

Довести Тачија у Отаву, опростити му прошлост и садашње грешке, а потом разгласити његову анти-руску реторику и прихватити је као мудар савет крајња је лудост. А кад Тачи каже да су његове вредности и вредности његовог корумпираног косовског режима исто што и канадске вредности, увреда је за Канаду.
Пише: Скот Тејлор

Извор: Хералд Опинион, Канада,
Превод КМ Новине


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.