Вести:

Wednesday, December 6, 2017

Зоран Влашковић: У последњих 18 година 3.722 убијених на КиМ

Wednesday, December 6, 2017 | КМ новине 0

Зоран Влашковић: У последњих 18 година 3.722 убијених на КиМ Алармантно стање на КиМ од када Приштина ''управља'' ''Баром убица'' званом Косово! У последњих 18 година 3.722 убијених и настрадалих у саобраћајним несрећама.

  • У последњих 18 година на КиМ убијено 1.521 особа а у последњих 15 година у саобраћајним несрећама страдало 2201 особа .
  • Нерасветљени велики злочини против Срба!?

Пише:Зоран ВлашковићДа је Косово после 1999. године постало неуређено, неорганизовано и друштво анархије, безакоња, антидемократије и антицивилизације говоре подаци о броју убијених лица у овом периоду . Жалосно је да су национално мотивисана убиства Срба, од стране Албанаца, велики злочини против Срба , остали нерасветњени и да за те злочине још нико није одговарао.

Док су се дешавали масовни албански злочини против Срба, земље Запада су пожуривале да отворе своје такозване амбасаде у Приштини, уствари логистичке ћелије албанског тероризма, наркодилерства и криминала.

Да су такозване амбасаде западних земаља управо то говоре и званични извештаји УНДП ( Програм Уједиљених нација за развој) који су потврдили, према последњем извештају из новембра 2017. г. да је до сада 335 Албанаца са Косова отпутовало за Сирију, од којих 253 мушкараца, 55 жене и 27 деце. Око 60 посто њих је између 18 - 28 година старости.

Како је објављено, 62 Албанца са Косова убијена су у конфликтним зонама у Сирији и Ираку, међу којма је било и четири бомбаша самоубице, док су се њих 123 вратили на Косово, од тога 114 мушкараца и шест жена.

У Сирији и Ираку је и 150 албанских терориста из Македоније. Са Косова су у Македонији у задњих пар година убијали масовно албански терористи!? А све то аминују логистичке ћелије тероризма у Приштини, такозване амбасаде Америке, Немачке, Велике Британије, Француске, Белгије, Холандије, Аустрије...


А према статистичким подацима Полиције Косова, од 1999. до 2017. године, за 18 година, на Косову је извршено 1.521 убиство са различитим мотивима.
Ове, 2017. године, од јануара до новембра, евидентирана су 23 убиства, од којих је 17 расветљено. Прошле године на Косову је убијено 26 особа, 2015. убијено је 25, а 2014. живот је изгубило 10 људи. Подаци полиције показују да се од 1999. до 2014. године највећи број убистава догодио у Приштини и Пећи. Мотиви су различити, кажу у полицији и оцењују да се ради о забрињавајућим подацима.
На другој страни , у последњих 15 година , на путевима Косова и Метохије, до јуна 2017.г, погинило је 2.201 особа док је у истом периоду повређено више од 100.000 особа у саобраћајним несрећама. У овом периоду евидентирано је више од 200.000 свих саобраћајних несрећа.
Најчешћи узроци саобраћајних несрећа на КиМ су неприлагођена брзина кретања условима пута, непоштовање саобраћајних прописа и вожња под утицајем алкохола.
Ове године на путевима КиМ, до почетка августа, у саобраћајним несрећама овде је страдала 71 особа.


Велики злочини против Срба

У току 2000.г. и 1999.г. – око 300 Срба, нелбанаца и Албанаца киднаповано и пребачено на север Албаније и убијено.

Јануар – јун 1999. г. - Убиство осам Срба цивила у селу Клечка код Липљана.

Старо Грацко, 23. јул 1999.г. - убиство 14 жетелаца на њиви код Липљана. Убијени су Милован Јовановић, Јовица и Раде Живић, Андрија Одаловић, Слободан, Миле, Новица и Момир Јанићијевић, Станимир и Бошко Декић, Саша и Љубиша Цвејић, Никола Стојановић и Миодраг Тепшић.

Ливадице, Подујево 16. фебруар 2001.г. - подметање експлозива под аутобус “Ниш експреса“. Погинуло 12 Срба а 30 њих теже и лакше повређено. У нападу су погинули Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Небојша, Снежана и Данило Цокић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић и Драган Вукотић.

Обилић, 4. јун 2003. године - у својој кући убијена и запаљена породица Столић, Радмила, Љубинко и Слободан.

Гораждевац, 13. август 2003.г. - На реци Бистрици код Пећи пуцано је из пушкомитраљеза на децу која су се купала у реци. Тада су убијени Пантелија Дакић (13) и Иван Јововић (19), а тешко рањени Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13).

Церница, 31. августа 2003.г. - код Гњилана, од бачене бомбе убијен учитељ Миомир Савић а четворо Срба тешко повређено, остали доживотни инвалиди.

Широм КиМ, 17. и 18. марта 2004. г. (мартовски прогом) - убијено 10 Срба, 4000 њих протерано , запаљено 35 српских цркава и манастира… Убијени су Златибор Трајковић, Ненад Весић, Бобан Перић , Боривоје Спасојевић, Јана Тучев, Драган Недељковић, Добри Столић, Борко Столић, Душанка Петковић и Мирко Лопата.

Грачаница, 5. јун 2004.г. - У центру овог места убијен 17 – годишњи Димитрије Поповић.
Урошевац, 3. августа 2005.г. - На путу Урошевац – Штрпце, код села Бањица из заседе убијени у колима Иван Дејановић из Прилужја код Вучитрна и Александар Станковић из Липљана.

Бошњачка махала, 2. јула 2010.г. - од бачене бомбе на протесту Срба због отварања канцеларије косовске владе у северном делу К. Митровице погинуо Др Месуд Ђековић а 11 Срба повређено.

Талиновац, 6. јула 2012. г. - У селу Талиновац код Урошевца убијен брачни пар повратника Милован и Љиљана Јевтић… Несхватљивo је да се само убиства Срба на Косову и Метохији не откривају! О тим злочинама се углавном ћути у Приштини, Бриселу, Лондону...? Представници прво, УНМИК – овог, а данас и ЕУЛЕХ – овог, као и косовског "правосуђа" затворили су судске досије против убица Срба, чиме су директно стали на страни албанских терориста, злочинаца, убица! Питање је за цео свет, колико десетина албанских терориста и убица данас шета Косовом слободно!? Раме су уз раме са амбасадорима западних земаља у Приштини!
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html


author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.