Вести:

петак, 03. новембар 2017.

НП ''Отаџбина'' позива власт на проглашење КиМ за окупирану територију

петак, 03. новембар 2017. | КМ новине 0


Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" позвао је власт да покрајину прогласи окупираном територијом али и зразио бојазан да у власти не постоји ни воља ни храброст за то. Саопштење преносимо у целости.

Окупација / Фото: С. Огризовић


Велики број политичара садашње власти просто се утркује у похвалама КФОР-у због наводне заштите Срба у јужној српској покрајини. Као и у свему, предњачи председник Репблике Србије. Колико се пута до сада Александар Вучић понизно и сервилно захваљивао КФОР-у, том наводном заштитнику нашег народа на Косову и Метохији. Не заостају ни Ивица Дачић, Зорана Михајловић, па све до Александра Вулина. Овај последњи као министар војске скокнуо је до Рима да се талијанским генералима КФОР-а захвали на чувању српских светиња, цркви и манастира и уручио им одликовања министарства одбране Србије.

Међутим, питање је да ли је баш тако?

За време присуства КФОР-а више од 220.000 Срба напустило је своје домове. Од доласка КФОР-а на Косову и Метохији убијено је скоро 1000 Срба а многи су нестали. Нико нормалан не може да убеди грађане Србије да најјача војна алијанса на свету КФОР-НАТО пакт није могао да заштити Србе од егзодуса и етничког чишћења. Сетимо се само речи првог команданта КФОР-а енглеског генерала Џексона који је '99 године изјавио да он лично не би волео да буде Србин на КиМ што се касније и обистинило прогоном и насиљем над Србима у јужној српској покрајини.

Сетимо се и 2004. године када је КФОР практично дозволио да се запале бројне српске цркве и мансастири, да се етнички очисте села поред пута Приштина-Пећ, Приштина-Скопље, Приштина-Косовска Митровица која су сметала сепаратистима. Тек када је постојала назнака да јавност у Србији неће да ћути над злоделима над својим сународницима на Косову и Метохији КФОР је реаговао.

КФОР није желео да заштити Србе управо из следећих разлога: што више Срба напусти Косово и Метохију лакше се прави још једна албанска држава на Балкану и зато су Срби морали да оду.

Током свих ових година од '99 године основни задатак КФОР-а био је пре свега да заокружи државност сепаратистичке творевине зване „република Косово“. Из тог разлога бројни су сукоби КФОР-а пре свега са Србима на северу јужне српске покрајине који се нису мирли са сецесијом Косова и Метохије. Колико само сузаваца, димних бомби и свега другог је КФОР употребио против српског становништва.

Главни задатак КФОР-а у чему актуелна власт обмањује грађане Србије није заштита Срба на КиМ него да сачува самопроглашену „републику Косово“. У ту сврху служе и некадашње касарне Војске Србије на КиМ и новосаграђена база НАТО пакта Бондстил између Урошевца и Косовске Витине.

Из тог разлога Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ и позива власт у Србији да КиМ прогласи окупираном територијиом и на тај начин спречи даље одајање Косова и Метохије од своје матице. Такође, Народни покрет „Отаџбина“ позива председника Републике Србије да затражи од својих западних пријатеља, како он каже, да се испуни Кумановски споразум и да се до хиљаду српских полицајаца и војника врати на Косово и Метохију. За почетак, из разлога безбедности, они би могли да буду лоцирани на северу Косова и Метохије.

Нажалост, Народни покрет „Отаџбина“ зна да Александар Вучић нема храбрости за овакве одлуке. Неко ко је потписао Бриселски споразум, а то је председник Републике Србије, којим се демонтирају институције Р. Србије на КиМ и који тај споразум спроводи, не може да тражи да се војска и полиција Србије врати на Косово и Метохију, јер је он и оне који су тамо били присутни отерао у правно-политички систем сепаратиста из Приштине. Онај ко је од НАТО пакта тражио 2013. године да уђе на КиМ да дисциплинује Србе јер су одбили да изађу на шиптарске изборе нема моралног права да тражи повратак српске војске и полиције а и да жели он то не може јер је политичка кукавица.

Александар Вучић кроз унутарсрпски дијалог жели да управо сепаратистима дâ столицу у УН и тиме на одвајање Косова стави тачку. Претпоставља се да ће и давање столице у УН сепаратисима из Приштине грађанима Србије председник објаснити да то чини у интересу бољег живота Срба на КиМ. Иначе, све државне ингеренције које је до сада уступио Приштини образлагао је на исти начин, „због бољег живота Срба“. Глупост! Ваљда је за будућност и безбедност Срба боље да живе у својој држави него у великој Албанији.Косовска Митровица
02.11.2017. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

 http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.