Вести:

четвртак, 2. новембар 2017.

Одлука Суринама ишла преко Москве али највећа опасност је у Србији

четвртак, 2. новембар 2017. | КМ новине 0

Одлуку Суринама да повуче признање нелегалне "независности" Шиптара са Косова и Метохије у Србији су прославили дипломатски кругови иако без свог утицаја на то. Напротив, српска дипломатија много је више учинила управо на заокруживању "независности" косовских сепаратиста.

#Kosovo, #Metohija, #priznanje, #nezavisnost, #Dačić, #Vučić, #Aleksandar, #KM, #Novine, #Vesti, #KMnovine, #Šiptari, #Albanci,
Фото: Илустрација


Несумњиво да постоји корист због те одлуке.

"Али, само ако је Србија спремна још дуго да се бори" преноси "Прва ТВ". Како је дошло до тога да из далеког Парамариба стигне писмо о поништењу признања нелегалне одлуке о "независности" сепаратиста са Косова? Искусни дипломата Срећко Ђукић каже да пут од Суринама води ка Москви.

“Наиме, када је та нота послата нашој мисији у Њујорку, шефица дипломатије Суринама је била у посети Москви“, рекао је бивши амбасадор Србије Срећко Ђукић.

Такозвани "министар спољних послова" илегалне владе сепаратиста са КиМ Беџет Пацоли тврди – не може се повући једном дато признање, то није ствар, нити државе могу да се предомишљају.

Некадашњи министар спољних послова СР Југославије Владислав Јовановић каже: “Господине Пацоли, чак је и Америка повлачила признања. Да подсетимо пре свега на Тајван, који је био и у Савету безбедности Уједињених нација, па када је Кина призната, чак је и Америка и све земље су поништиле признање Тајвана“, навео је бивши министар спољних послова.

А да ли је одлука Суринама разлог за славље у Србији? Чак и британски професор Џејмс Кер Линдзи нема дилему.

“Одлука Суринама да повуче признање Косова је важна с обзиром да је перцепција проглашења независности Косова у међународној заједници до сада била да је то једносмерна улица“, рекао је он за Б92.нет.

“Могуће је да ће бити још таквих анулирања признања, али да ће се десити сасвим обратан процес масовног повлачења признања, то се неће десити. Треба бити реалан. Чак је могуће да Американци сада притисну све земље“, рекао је Ђукић.

Признања далеких, малих земаља које немају интересе у Европи отворено се купују. И то није тајна. Сепаратисти са Косова и Метохије, чак и лично Пацоли, дали су новац за признања Науруу, Вануатуу и још неким државама у Тихом океану.


Међутим, најважније од свега је то да у Међународном праву не постоји могућност "самоопредељења" односно да део неког народа настањен на територији друге државе затражи да се отцепи.

Како је професор права Зоран Чворовић раније већ објаснио, није уопште важно колико ће земаља признати одлуку сепаратиста са Косова и Метохије или било које друге територије и да их то неће учинити независним већ то једну државу чини могућност пуне контроле на целој површини територије коју прогчашава за своју.


#Kosovo, #Metohija, #priznanje, #nezavisnost, #Dačić, #Vučić, #Aleksandar, #KM, #Novine, #Vesti, #KMnovine, #Šiptari, #Albanci,
Прошле године Александар Вучић је са аустријским представницима потписао међународни уговор са кога је уклоњено Косово и Метохија и Србија на карти приказана без своје покрајине. Опасност лежи у срској власти.

Из овога се може извући закључак да сепаратисти са Косова и Метохије немају чему да се радују док не остваре контролу над целом територије покрајине. А то су им повлачењем и гашењем српских институција, полиције, правосуђа, локалних управа идруг, омогућили управо из врха владајућег режима у Београду и права опасност заправо лежи у властофршцима у Влади Србије.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине