Вести:

петак, 17. новембар 2017.

НП ''Отаџбина'': Вучића нико није овластио да тргује Косовом и Метохијом

петак, 17. новембар 2017. | Иван Максимовић 0

"У Европску унију се не може ући ако се не отвори поглавље 31 у коме стоји да Србија своју спољну и безбедоносну политику мора да усклади са политиком ЕУ што у преводу значи да Русији уведе санкције".

Илустрација: КМ Новине 2017.











Последње информације које су допрле до српске јавности јесу да председник Републике Србије тражи од Американаца девет посто територије Косова и Метохије што у преводу износи 3 и по општина на северу Косова и Метохије јер и површина тих општина у односу на остали део Косова чини 9 посто. Срамно и поражавајуће имајући у виду да је Косово и Метохија територија свих грађана Србије и нико није овластио Александра Вучића да тргује са нечим што није само његово. 

Овакву скромност кад су цифре у питању Александар Вучић и његов брат не показују када се ради о тендерским процедурама и финансијским малверзацијама.

Необично је да председник тражи од Американаца оно што је својевољно препустио Приштини јер је погасио све институције државе Србије на северу Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је снажно против сваке поделе Косова и Метохије јер је Косово и Метохија у свим међународним споразумима и уговорима део територије Републике Србије. Оно што Александар Вучић не разуме јесте да се Косово или цело добија или цело губи. Својом понудом Американцима показује само озбиљан политички дилетантизам јер уместо да се бори да га поново врати у састав Републике Србије он га је својом политиком и Бриселским споразумом удаљио од матице корацима од седам миља. Не чекајући да се његов самопрокламовани унутарсрпски дијалог заврши он је већ послао понуде Вашингтону показујући само колико му тај дијалог значи.


Изјава председника да не можемо да уђемо у Европску унију ако не потпишемо са сепаратистима у Приштини свеобухватни мировни споразум је нешто што смо сви одавно знали. И не само то, у Европску унију се не може ући ако се не отвори поглавље 31 у коме стоји да Србија своју спољну и безбедоносну политику мора да усклади са политиком ЕУ што у преводу значи да Русији уведе санкције. Ако је то тако, а тако јесте, зашто председник Републике не распише референдум на коме би се грађани Србије изјаснили да ли су за улазак у ЕУ по цену губитка КиМ или можда други референдум на коме би се грађани изјашњавали да ли су за улазак у ЕУ по цену увођења санкција Русији. Таква два референдума, или боље спојена у један, на најдемократскији начин би показала шта грађани Србије заиста мисле. Нормално, да референдумска кампања буде равноправна где ће све политичке опције имати равноправан приступ медијима.

У последњих месец дана Александар Вучић је у више наврата понос и достојанство Срба унизио до крајњих граница. Прво је гласовима своје „Српске листе“ изабрао ратног злочинца Рамуша Харадинаја за председника сепаратистичке владе у Приштини. Потом је приморао српске судије са Косова и Метохије да положе заклетву верности сепаратистичком вођи у Приштини Хашиму Тачију. Међутим, оно што су посланици „Српске листе“ у скупштини самопроглашене републике Косово изгласали је врхунац безобразлука. Они су гласали да припадници ОВК добију националне пензије чиме су их у потпуности аболирали и од терориста направили ослободиоце. Зато експонати изложени испред Скупштине Србије са ликовима несталих и убијених Срба делују цинично јер су оне који су ове Србе убили неки други Срби (посланици „Српске листе“) ослободили сваке кривице и материјално их наградили.


Јуче су иначе посланици тзв. Српске, или боље рећи шиптарске, листе замрзли свој политички однос са Хашимом Тачијем. Још једна у низу подвала Александра Вучића јер ће убрзо поново да га одмрзну. Нажалост, тако нешто не треба очекивати јер њихов шеф председник Републике Србије то не би ни у сну смео да помисли. Јер је он одавно продао веру за вечеру.





Косовска Митровица
17.11.2017. године


Информативна служба

Народног покрета Срба са Косова и Метохије

„Отаџбина“



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине