Вести:

уторак, 31. октобар 2017.

Три године америчке телевизије Н1 која промовише шиптарски сепаратизам и друге циљеве САД

уторак, 31. октобар 2017. | КМ новине 0

Самопромотивном оцена америчке телевизије Н1 поводом три године њиховог рада, да је "била и остала професионална, објективна и бескомромисна" како су навели из те редакције, прилично је бесрамна.

Америчко унуче

Сама чињеница да представљају медијску испоставу америчке интересне групе која је не тако давно, 1999. године, предводила бомбардовње Србије у сврху подршке шиптарског тероризма а при том штите и промовишу такве своје ставове, у старту их онемогућава да се овако класификују.

"Професионална" Н1 свакако јесте. Међутим професионализам никада није подразумевао етичност, правдољубивост, искреност, објективност нити било коју другу особину. Разуме се да је и не искључује али је не подразумева. То што неко професионално обавља свој посао значи једино да у томе има искуства, да је школован и/или вешт занатлија, и то је све. Са колико ће људскости или одсуства истог то чинити, то је већ сасвм друга област! Професионализам кадрова ТВ Н1 обезбедила је добрим делом и "уредничка и технолошка обука за кадрове овог ТВ канала у централи ЦНН-а у Атланти, Америка". Ово нас упућује на "објективност" у раду тамо школованих људи.

"Објективност" Н1 је ипак нешто што нисмо упознали у трогодишњем раду ове телевизије осим када се то у ретким то приликама поклапало са интересима које запослени при овом медију, својим радом заступају. А чији су то интереси? За Србију овог времена пре свега су најзначајнији они интереси које имају светске силе према проблему Косова и Метохије, како решавању у оквиру међународних прилика тако и у отимању и контроле над самом територијом. Управо ту се Н1, као и велики број водећих медија (то су они са пристојним и сигурним буџетом па имају моћ да се наметну као "професионални"), показала драматичном и бескрупулузном. Непрестаним, свакодневним садржајем свог прогама који промовише отцепљење Косова и Метохије као неизбежност и нужност пред којом смо се нашли, ова телевизија се сврстала на страну злочинаца чији се крвави трагови у Србији још увек нису засушили. А "професионализам" односно буџет овој телевизији, долази управо од њих!


За нападе на мног пекаре, што Н1 не помиње, јавно су оптужени активисти СНС-а који су овим требали да прекрију погубну и издајничку политику Александра Вучића и при том оправдају будуће кораке у издаји.

Американци у Србији 2014. оснивају телевизију Н1, јер им други нису били довољно способни или поуздани у медијском промовисању њихових циљева који секосе са основним и многим другим интересима државе Србије и народа који у њој живе. Ова тлевизија представља екслузивног партнера америчке глобалне ТВ мреже ЦНН (Си-ен-ен) за наш регион.
Главни финансијер оснивања телевизије Н1 јесте Јунајтед група, која обухвата највеће кабловске оператере у Босни и Херцеговини, Словенији и Србији, као и Тотал ТВ, највећу сателитску платформу у југоисточној Европи. У октобру 2013. године, светски водећи инвестициони фонд ККР са седиштем у Њујорку преузео је Јунајтед групу, што је прва директна инвестицију ККР-а у југоисточној Европи.

Од 2008. до 2010. године Дејвид Петреус је био на челу Централне команде ВС САД – најважнијег стратешког удружења у структури америчке војне машинерије, затим је постављен за команданта међународних снага у Авганистану. Априла 2011. председник САД Барак Обама је Петреуса предложио за место директора агенције ЦИА. Сенат САД је ту кандидатуру једногласно прихватио и 6. септембра је Петреус ступио на нову дужност.

Дејвид Петреус
Лично Петреус је долазио у Београд да са Вучићем разговара о проблемима који су се испречили пред оснивање ове телевизије у Србији.

Н1 телевизија покрива чак преко 50 одсто домаћег тржишта. Званично, Иза ове телевизије стоји фирма из Луксембурга чији се власник не зна, али је главни финансијски инвеститор ове телевизије Јунитед гроуп из Холандије. Већинско власништво у тој групи тренутно припада америчкој компанији ККР груп.

Амерички фонд ККР, на чијем челу је бивши шеф ЦИА генерал Дејвид Петреус, за годину и по купио СББ, Гранд продукцију, интернет издања Блица, направио ТВ Н1…

Н1 је међу првим телевизијама у Србији званично уступала простор и време представницима шиптарских власти уважавајући их као "стране државнике" што је пре свега било у интересу америчких моћника који су, како смо рекли, 1999. године авионима НАТО пакта варварски бомбрадовали СР Југославију, односно данашњу Србију пре свега. Од уранијумског пуњења њихових бомби Србија се из године у годину суочава са све већим бројем оболелих од разних врста карцинома а што се од јавности са великим трудом крије. Истовремено се промовишу промискуитет, распуштеност, анти-родољубиви ставови и свака друга психолошка подлога за раслабљивање личности. То у стопу прати наметање све већег терета "сопствене кривице" за то што смо бомбрадовани јер смо се легитимно борили против дивљачких банди шиптарских сепаратиста који су немилосрдно клали, прогањали и палили све што је било српско а незаштићено!

Тако је 2015. године ова телевизија са уважавањем угостила Петрита Сељимија, шиптарског агитатора расрбљивања сваког могућег атрибута Косова и Метохије. Но, по нечему, Сељими је овој телевизији поприлично близак. Пре свега јер је пре бављења политиком био "заинтересован" за банкарство, медије, НВО а био је члан одбора Џорџ Сорош фондације на Косову и Метохији као и директор Ахтисаријеве организације за децу и омладину. Оснивач је међурелигијске иницијативе Косова - екуменистичког удружења са подршком у УН и америчкој Влади а Стејт департмент је истакао управо његов екуменистички пројекат „Интерфеит Косово“ у својим годишњим извештајима о верским слободама.

Свега неколико дана по завршетку екуменистичког дијалога у Приштини за 2015. годину, дошло је до новог случаја страдања и скрнављења српске цркве где је Сељими, као и америчка страна, имао прилику да покаже шта засита мисли као шиптарски представник међурелигијске "љубави и сарадње". Двојица младих Шиптара узвералом се уз зидине храма и своје фотографије поделили на друштвеним мрежама као најнормалнију ствар. За Петрита Сељимија то није било скрнављење већ је изнео један нови, несвакидашњи предлог. Тај предлог чак и неки његови ментори са Запада осудили су као непримерен јер је предлагао да се на овом страдалном храму, попут "англикаснке цркве легализује пентрање уз зидине".



Управо ових дана Н1 је објавила још једну вест која се односи на догађаје повезане са Косовом и Метохијом. Новинар ове телевизије извештавајући о догађају везаном за утакмицу између Србије и Албаније 2015. године када је дошло до познате провокације дроном са заставом тзв "Велике Абаније", жалио се што су "за разбјање албанских пекара изречене најблаже казне" и пита се "каква је порука тиме послата". Безобразлук којим се новинар користи у овој вести не граничи се, већ отворено залази у криминал. "пре три године на поду пет пекара у Новом Саду била је срча" почиње своју индоктринисану драматику новинар ове телвизије. "Када је дивљање престало пекаре су нормално наставиле да раде".

Новинар овде намерно изоставља опис до тада невиђене провокације албанских навијача окарактерисане чак као терористичке претње, којом је овакво понашање изазвано. Срби се нису нити се могу помирити са отимањем Косова и Метохије, прогоном Срба и паљеем и рушењем српских светиња, гробаља, кућа и вештачког инаугурисања зликоваца и терориста из шиптарских редова у "државнике" и "ауторитативне политичаре". На хиљаде Срба и дан данас живи у енклавама окружени албанцима који их свакодневно излажу шиканирању, провокацијама, батинају их и вређају. За новинара ове америчке телевизије такво понашање није дивљачко!

А у ком су расположењу шиптарски младићи, показали су истог тренутка. Наиме, чак и пре него што је било где објављено да је нека од пекара у Србији прошла са оштећеним стаклом на излогу, групе шиптарских, да употребимо израз новинара ове телевизије, "дивљака" одмах након провокације са дроном кренуле су у нови талас напада на Србе! Чиме су они били подстрекнути на насиље? Или је то био сам осигнал њихове "моћи" услед понизности српске Владе која своји сервилним понашањем шаље поруку незаштићености Срба?
Запаљен ауто Србина из Гњилана
Њима је било довољно само што су осетили да Срби нису заштићени па да нападну све што може да им дође до руку без да их је било ко нечим провоцирао! Горели су аутомобили у српским двориштима, кућа у Клини, црквени објекти, пуцало се у Косовској Митровици на зграде у којима се налазе српски станови и локали и за то нико није ни ухапшен а камоли осуђен! Али, за новинара телевизије Н1 то - нису дивљаци нити је битно каква се порука тиме шаље!


Та два догађаја најбољи су показатељи рада ове америчке телевизије на српском језику. Која можда може да се похвали професионалношћу али осим тога само још њеном злоупотребом у циљу заштите шиптарских зликоваца на целој територији Србије - ма шта год они радили Србима! И то је једино у чему телевизија плаћена парама америчке обавештајне службе неће правити компромис! За ову телевизију тужно је то што су изречене најблаже казне малолетницима који нису могли да реагују другачије на понижење које је приређено у Београду. Међутим, по питању заштите шиптасрких зликоваца Н1 не правиникакве компромисе иако то заправо значи заступање правде, реалности, објективност који би заједно били крунисани професионалношћу!

Ево, у најкраћем, то је профил телевизије која је пре три године почела са радом и нека запослени у њој знају да је много оних који су свесни њиховог учинка и саучесништва у америчко - шиптарским злочинима у Србији и не само у њима.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине