Вести:

среда, 6. септембар 2017.

Барско безумље Митрополита Амфилохија

среда, 6. септембар 2017. | КМ новине 0

“Освећењу” новог римокатоличког храма Светог Петра у Бару присуствовао је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.



Након честитки  Надбискупији барској Високопреосвећени Митрополит је  „пренео поздраве”  Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Иринеја.  Да би овај  скуп додатно утврдио у лажиекуменској љубави изјавио је: „Ова данашња свечаност, на неки начин, она  је наставак, ја бих рекао тог  јединства, сведочење тог јединства у Вјери кроз ову катедралу, посвећену Апостолу Петру. Који је прво врховни Апостол, и Апостол који је признат и на Истоку и на Западу. Нарочито његово исповедање Вјере, Христа као Сина Божјег, надахнутог Духом Светим. Дакле, Бар је одувијек био мјесто тог узајамног прожимања Истока и Запада , а у новије време ево ту се појављује  онај даљи Исток, ислам.”

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


Митрополит црногорско-приморски Г.Г. Амфилохије говори о јединству вере православних, паписта и муслимана (3:41-4:40)

Дакле на истом месту и током истог скупа митрополит Амфилохије прво подсећа сабрани народ да је свети апостол Петар исповедио Исуса Христа као месију и Сина Божјег и да је на том исповедању вере утемељена Црква Христова „којој ни врата пакла неће одолети“ да би затим уручио поклон надбискупу Року Ћонлешају - крст и икону Мајке Божје са Христом, па јеретички, надахнуто наставља о сједињењу: „У знаку Распећа је Бог открио Себе као љубав вјечну, жртвовавши себе за живот свијета. Зато је добро да овај Часни Крст који нас је сјединио једном за свагда, наставља да нас хришћане сједињује на овим просторима. Његова вертикала нас сједињује са Живим Богом а хоризонтала једне са другима. Нека  Господ благослови ваше дјело и храм који је украсио овај древни град Бар, као и однедавно храм Светог Јована Владимира.“
Када је већ поменуо барски храм Светог Јована Владимира (који је јавности познат по безбожној фресци учесника екуменистичког Критског сабора 2016. године), можемо ли се надати да ће уз пар потеза неки млади уметник "домоловати" у „барку спасења“ Амфилохијеву браћу римокатолике и припаднике исламске вероисповести, са којима силно жели  бити и званично у јединству. Некада су фотографије служиле за успомену и дуго сећање, а када је екуменска љубав у питању зашто од митрополита толико прижељкивана  „љубав међу браћом“  не би била овековечена фреском?!

Митрополит Амфилохије на освећењу римокатоличког храма у Бару: Часни Крст наставља да нас сједињује

Остаје да се надамо да када под налетом емоција (неко би рекао лицемерја) крене следећи  пут да лије „крокодилске сузе“ над светим моштима свог духовног оца авве Јустина, или се присети светог старца Пајсија са којим је својевремено делио келију на Светој Гори, остати само на томе, да неће митрополит пожелети и ове свете старце да види на зиду барског храма у „барци спасења“.
Извор: СПЦ и ΑΚΤΙΝΕΣ

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Православље ПЖВ    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине