Вести:

петак, 25. август 2017.

Хакерско роварење по подацима КМ Новина

петак, 25. август 2017. | КМ новине 0

У сервису код кога је регистрован наш домен примећен је упад на сервер са подацима КМ Новина, о чему су нас одмах обавестили.











"Недавно смо приметили упад на сервер који садржи ваше контакт информације и личне податке" јавили су из нашег сервиса. Tврде да упад није утицао на услуге и сервисе као што су емаил, веб сајтови, базе података или лозинке. Такође, у складу са њиховом политиком пословања, напад је пријављен полицији и додатно је повећан ниво безбедности.

Део и-мејла којим смо обавештени о нападу.





Ово је само један у низу сајтова који су последњих дана мета напада. Недавно је у потпуности избрисан са интернета вордпрес блог "There Must Be Justice" који је темељно, са пуно аргумената, на енглеском језику образлагао оно што се дешава пре свега на Косову и Метохији. Након тога оборен је и портал "Уједињење" који је такође, из Црне Горе, пружао прегршт информација о догађајима како у само Црног Гори тако и широм српских земаља. Раније су већ нападани сајтови "Фејсбук репортер", коме је чак потврђено да напад долази од Владе Србије, а сличним непријатностима били су излагани и други истински родољубиви сајтови. Није изузет ни "Магазин Таблоид", "Новинар.де" и други...

С обзиром да ми користимо бесплатну Гугл платформу на којој је хостован наш сајт, верујемо да то представља и извесну сигурност за његову видљивост и спречавање обарања. Чак и да се то деси свакодневно се ажурира верзија сајта која се чува у нашој архиви ван домашаја оваквих нападача тако да сваког тренутка можемо да обновимо све оно што евентуално буде избрисано са сервера.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html







Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине