Вести:

уторак, 1. август 2017.

Подела Косова и Метохије ће потакнути и остале комшије да траже део Србије

уторак, 1. август 2017. | КМ новине 0

У јеку најављеног унутрашњег дијалога за решавање питања проблема Косова и Метохије, поред бројних Вучићевих пулена који веле како Србија нема разлога да гине за Космет, огласио се и најлукавији политикант на домаћој сцени – Ивица Дачић. И то ни мање ни више него ауторским текстом у Блицу.



Дачић, који се својевремено хвалио пореклом са Космета, а који је прећутао да је то „порекло“ било само привремено, односно док се његови из Црне Горе нису снашли да продају Шиптарима имовину који су за џабе добили од Србије, и преселе у централну Србију. Дакле, опет излази са врло сличним предлогом од пре неколико година и најављује да би једино могуће решење за Космет било подела на „српско и албанско“.

Сем што ми као суверена земља, бар у теорији, немамо ниједан једини разлога да било ком народу поклањамо своје територије, ово Дачићево катастрофално решење потакло би и остале народе који деценијама, а неки и вековима пикирају на србске територије.

Тако већ сутра Мађари на крајњем северу земље, Хрвати на северо – западу, Бугари и Румуни на истоку, а муслимани у Рашкој и Шиптари у тзв Прешевкој Долини добијају пун легитимитет да потражују територије које они насељавају у већинском броју.

А како је и сам Дачић Косово и Метохију већ поделио и ничим изазван територију Србије назвао шиптарском, односно албанском земљом, он као министар иностраних послова, заменик председника Владе, високи државни функционер, не само да би због таквом испада требао да истог момента да оставку, него би требало да буде и процесуиран због кршења још увек важећег Устава републике Србије.

Дачићеву идеју је једва дочекао и Расим Љајић илити „европски путник за Ријад“, како га је својевремено назвао Алексеј Воробјов, прозивајући га у свом ауторском чланку да је агент арапске службе и да се у Србији више брине за муслиманске интересе него за србске, чији је министар у Влади Србије.

Љајић је изјавио да је разграничење Косова и Метохије легитимна опција (?), а да је стање замрзнутог конфликта штетно по Србију. Дакле Љајић у овом случају уопште не крије да га је Дачићев повампирени предлог обрадовао и једино логички разумно и корисно решење по интересе Србије и очување територијалног интегритета, односно замрзавање односа назива штетним, док одрицање од србске земље, имовине и народа назива корисним и легалним. Тешко да би овај муслимански тројански коњ на исти начин поступао да је реч о подели муслиманске земље.

Љајић даље, противно здравом разуму убеђује јавност у Србији да је за нас одлично то што ћемо се одрећи својих територија, дозволити да се независно Косово прими у све међународне институције и при том да ће трећа фаза „нормализације односа“ бити финансирање зелене трансверзале, односно ауто-пута Ниш-Приштина-Драч.

Ово ће свакако бити трећи корак и завршни, али не нормализације односа већ стварања велике Албаније.

Него шта и очекивати од обичних партијских послушника којима је у интересу да их светски моћници што дуже одрже на власти у Србији, када председник државе најављује да је признање већ готова ствар.

Он је још пре две недеље изјавио да уколико не успе да задржи Космет у границама Србије, да ће сам понети тај терет. Иако никога није брига какав терет он носи на леђима, као и чињеница да његова улога лажног мученика Србима на Космету ништа не значи, овај продавац србске земље данас је још једном успео да шокира јавност изјавом да не само што ће Космет поклонити Шиптарима, него га је баш брига за Србе и за то да ли су спремни на такав његов корак:

Весна веизовић / Васељенска ТВ
„Лако је рећи — идите и борите се за Косово. Међутим то нас је увек водило у рат. Желим да кренем новим путем — за Србију. Желим да отворено и фер разговарамо о решењу косовског конфликта. Иако Срби за то још нису спремни, нећу попустити, јер ће та дебата за све нас имати лековито дејство, без обзира на то да ли ћемо постићи добар резултат или неуспех“.

Све време играјући на карту наводне искрености, он је швајцарском медију који га је пре само месец дана критиковао како гуши сваки вид слободе говора а који га од јуче хвали, подржавајући његову суманутост и жељу да се што пре реши Косова и Метохије, изјавио је како се живот Срба не састоји у поседовању неког тамо „камена земље“, алудирајући на територију КиМ, већ у бољем материјалном статусу.

Самим тим врло је могуће да је подела Космета већ договорена, и да су ове изјаве продаваца Србије само припрема куваних жаба које не само да неће имати бољи материјални статус, већ ће бити робови у сопственој земљи, будући да ће препуштање једне територије покренути лавину која ће тешко бити заустављена.

Весна Веизовић


Извор: Васељенска ТВ    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине