Вести:

понедељак, 14. август 2017.

Шиптарски сепаратисти ће од следеће године користити међународни позивни број

понедељак, 14. август 2017. | КМ новине 0

Шиптарски сепаратисти ће од јуна следеће године почети да користе нови међународни позивни број 383 за Косово и Метохију чиме ће овај простор бити још више удаљен од утицаја матичне државе.





Тиме ће издаја српске власти која се спроводи кроз неуставне Брисеслке преговоре бити повишена за један изузетно штетан степен а шиптарски сепаратисти ће имати још један сгумент којим моћи да убеђују да је привид о њиховој држабвности ипак "реалност".

Тим бројем биће замењени садашњи позивни бројеви 381, 377, 386, изјавио је за шиптарске медије такозвани "председник Регулативног тела електронских и поштанских комуникација Косова (РАЕПК)" Крешник Гаши. Поред тога речено је да ће током следеће недеље "инспектори РАЕПК изаћи и извршити контролу рада мобилног оператера МТС".
"Током 2017. године ће бити реализовани улазни позиви са 383 од других оператера телефоније према мобилним и фиксним оператерима на Косову. Почетком 2018. године ће бити обављена фаза промене СИМ картица грађана и у потпуности ће се користити позивни међународни број 383", рекао је Гаши испред паралелних шиптарских институција.


Оператер МТС за сада користи 60 хиљада бројева уз коришћење и интернета. Иначе, ово је само прелазна фаза за МТС који је од сепаратистичких власти добио дозволу за рад на две године а што је такође заслуга српских преговорача на чијем се челу налази Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију⇗ кроз чији рад се укида држава Србија на овом простору.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине