Вести:

недеља, 30. јул 2017.

Св. Архистратиг Гаврило - храмовна слава катакомбе на Брезовици 🎥

недеља, 30. јул 2017. | КМ новине 0

Најјужнија катакомба у Србији налази се на Брезовици, на обронцима Шар-планине и посвећена је Светом архангелу Гаврилу.




И ове године катакомба је своју храмовну славу, 13/26. јула, свечано прославила Светом Архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Г.Г. Максим.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА  📷


Након Литургије владика Максим је извршио чин резања славског колача и благосиљања жита које су част светог архангела Гаврила принели братство манастира и овогодишњи домаћини славе: Снежана Антонијевић из Београда и Вера Остојић из Чајетине. За идућу годину за домаћина славе пријавио се Велимир Пантић из Граца (Аустрија).


  ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА  📷

У својој беседи хорепископ Максим је говорио о значају прослављања Светог Архистратига Гаврила као начину за одужење и узвраћање љубави коју је он показао према људском роду:

"Овај свети архистратиг Гаврило, и након чудесног оваплоћења Богочовека Христа, није престајао да показује своју необичну љубав и старање према нашем роду људск ом, роду хришћанском. По предању Цркве он је онај анђео који се јавио мироносицама и он им је први донео још једну радосну и сверадосну вест да је Христос васкрсао. По предању Цркве он се јавио Богочовеку Христу у Гетсиманском врту да га као човека теши пред крсно страдање".

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:   🎥

КМ Новине / ЕРП у егзилу


Извор: КМ Новине ::  © 2014 - 2017  :: Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине