Вести:

уторак, 4. јул 2017.

НП ''Отаџбина'': Ружић већи Вучић и од Вучића

уторак, 4. јул 2017. | КМ новине 0

Изјава новопеченог министра за локану самоуправу Бранка Ружића да Срби на Косову и Метохији треба у оквиру сепаратистичког устава Приштине да траже своја права је ноторна политичка глупост.

Бранко Ружић је у јеку борбе за спречавање издаје кроз Бриселски споразум угостио Фадиља Вокрија. Наводно их је везивала љубав према фудбалу... Ружић до сада није угостио ни једног Србина са КиМ, изгледа да га за њих ништа не везује. А искрено, промотери попут сецесије КиМ, попут Вокрија, имају много више паре. А од тога људе попут Ружића, као и већину политичара у Србији, ништа боље не везује.
Сецесија јужне српске покрајине одрађена је кроз велике и тешке погроме Срба, уз незапамћено етничко чишћење, са многобројним злочинима над српским становништвом. Из тог разлога по савету Бранка Ружића Срби као жртве треба да се изборе за своја људска права код оних који су над њима вршили вековно насиље.

Пре око месец дана потпредседник СПС-а, наведени Бранко Ружић, био је на Косову и Метохији присутан на округлом столу са албанским политичарима и аналитичарима. Том приликом се снажно залагао за наводно помирење Срба и Албанаца уз предлог за потписивање мировног споразума Београда и Приштине као две суседне државе. Нажалост, Бранку Ружићу ни на памет није пало да макар спомене повратак 250.000 Срба на своја вековна огњишта јер то није у европском духу и може да штети његовој каријери.

Ни то му није било мало, па се пре неки дан здушно заложио за промену Устава и брисање преамбуле о Косову јер, забога, Срби морају да поштују реалност, а "реалност" је да Косово и Метохија више није Србија.

Када се све то сабере поставља се питање шта је циљ овакве политике потпредседника Социјалистичке партије Србије? Разлог је једноставан, јер је схватио да ће само издајом Косова и Метохије бити на цени код европске политичке врхушке која само такве Србе готиви и цени. Пример Александра Вучића најбоље говори о томе.

Као министар за локалну самоуправу положио је заклетву на Устав Републике Србије да ће штитити њену целовитост.
Али заклетва "не обавезује" Бранка Ружића да мимо Устава укине српске општине на Косову и Метохији јер је то опет у интересу Срба. Каква превара. По њему, како је већ изјавио, Срби треба да остварују своја права у оквиру устава и закона сепаратистичких власти из Приштине.

По закону Републике Србије министар за локалну самоуправу преко Владе предлаже Скупштини Србије расписивање локалних избора за целу територију Републике Србије. По истом закону Бранко Ружић је дужан да заједно са Мајом Гојковић распише локалне изборе и у општинама на територији Косова и Метохије. Али пре ће у августу у Београду пасти снег него што ће Бранко Ружић расписати српске изборе на Косову и Метохији.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је у време тзв. досовске власти за време влада Војислава Коштунице и Мирка Цветковића ондашња власт расписивала изборе на КиМ. Доласком СНС на власт 2012. године, Александар Вучић је забранио да се расписују локални избори у складу са Уставом и законом Републике Србије већ је силом приморао Србе да 2013. године изађу на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина. 

Бранко Ружић, политичка фукара.
На крају, Бранко Ружић је и у оквиру своје Социјалистичке паритије Србије важио за човека који се не слаже са начином владања Александра Вучића али је довољно било да му овај понуди министарско место па да Бранко Ружић постане већи Вучић од Вучића. Нажалост, већ виђено на политичкој сцени Србије.

Косовска Митровица
04.07.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
 

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине