Вести:

недеља, 4. јун 2017.

Сави Јањићу недостају шиптарска деца у Дечанима

недеља, 4. јун 2017. | КМ новине 1

Малишани шиптарске школе из села између Ђаковице и Дечана, предела одакле су протерал све Србе, посетили су српски православни манастир Високе Дечане што је Сави Јањићу и тамошњем монаштву причинило посебно задовољство.

"Званичници" који обилазе Дечане у оквиру радних посета, а изузетно су медијски праћени, одавно су искључиво они који раде на отимању Косова и Mетохије а радо су виђени од стране Саве Jањића и викара Теодосија.




Наиме, он је на свом Фејсбук налогу објавио вест о посети "албанске деце" наводећи да је то пријатан догађај за њега и тамошње монаштво узурпиране светиње.

"Дјеца из трећег разреда основне школе из Грамочела, села између Дечана и Ђаковице, која су јуче са својим учитељима посјетила Дечанима. То је било пријатно изненађење за нас јер наставници из локалних албанских школа не доводе дјецу у манастир. У последњих 18 година било је свега неколико посјета дјеце из албанских школа и то углавном организованих од ОЕБСа или неких невладиних организација.
Отишли су из Дечана радосни и одушевљени љепотом манастира. Ко једном крочи у Високе Дечане, мора да их воли
" писало је на фејсбук налогу саве Јањића.
:)"

Дјеца из трећег разреда основне школе из Грамочела, села између Дечана и Ђаковице, која су јуче са својим учитељима посј...
Posted by Sava Janjic on петак 2. јун 2017.

Нема сумње да ће млади Шиптари волети Дечане јер их њихови ментори већ генерацијама уче да је то њихова "задужбина" и њихово "култрно наслеђе". Томе се не противи чак ни Сава Јањић, напротив, он чак има прецизан распоред када би о требало озваничити и то можете погледати ОВДЕ




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Подлост албанска и српска глупост ,одвратно ,та деца не знају реч српског језика ,да причате на енглеском можда , јесте сва зла албанска заборавили није ли албанац одгризао прст Светом Василију Остршком

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине