Вести:

уторак, 20. јун 2017.

Иса Мустафа и Рамуш Харадинај: мање зло

уторак, 20. јун 2017. | КМ новине 0

"Немогуће је очекивати да би и најдемократскија влада у Приштини спремна да преговара, могла зауставити убијања Срба, минирање храмова, бацање бомби у дворишта. Рат је једини смисао егзистенције на Косову".


















Пише: Јасна Кривокапићева



Као резултат превремених "избора", који су одржани у такозваној "Републици Косово" 11. јуна, "војна коалиција" предвођена познатим бившим командантом терористичке организације на тлу Србије тзв "Ослободилачке војске Косова" Рамушем Харадинајем, дошла је на власт. Претходна влада Исе Мустафе, вође "демократске коалиције", уклоњена је по налогу Хашима Тачија, маскираном у изгласано неповерење.

Сами избори су били више него фарса. Хашим Тачи користи све снаге владе да подржи свог бившег команданта. У исто време, "демократска коалиција" месецима није имала прилику да одржи квалитетну кампању. Захваљујући томе, националисти, терористи и убице дошле су на власт у "влади" такозване "Републике Косово".

Наизглед, која је уопште разлика за Србе ко ће водити "земљу" у којој су они грађани другог реда? То јесте тако. Немогуће је очекивати да би и најдемократскија влада у Приштини спремна да преговара, могла зауставити убијања Срба, минирање храмова, бацање бомби у дворишта. Рат је једини смисао егзистенције на Косову. Али, има ли упште разлике између појединачних напада и оних са пуном подршком владе на Косову?

Враћање надлежности над Косовом Републици Србији био би једини излаз из ове ситуације. Међутим, у овом тренутку српска Војска не може да успостави уставни поредак на територији Косова и Метохије. А наша браћа су присиљена да живе под влашћу муслиманских терориста. Шта је мање зло за њих: нека минимална имитација демократије или потпуно безвлашће убица?





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине