Вести:

четвртак, 22. јун 2017.

''Отаџбина'': на несрећи Срба са КиМ Додик би да гради срећу РС

четвртак, 22. јун 2017. | КМ новине 0

"Не може се градити срећа једног дела српког народа на несрећи другог дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, којима се одрађује судбина да треба да живе у независном Косову".

Поред свега што је у тексту наведено Додик је и тзв "Косово" јавно признао пре камерама о чему смо веч писали а што можете прочитати кликом НА ОВУ ВЕЗУ



У поплави низа политичара који су позивали Србе на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина било је свега: од Зоране Михајловић до Милорада Додика.

Што се тиче Зоране Михајловић њен позив је разумљив, знајући да је она чланица групе Билдербергер која је стајала иза бомбардовања Србије и која заговара независно Косово, и да излазак Срба на сепаратистичке изборе легитимише и легализује самопроглашену републику Косово.

Србе са Косова и Метохије чуди позив Милорада Додика, који има много проблема да би сачувао Републику Српску, и његов захтев да Срби изађу на сепаратистичке изборе. Свакако да је тим чином председник Републике Српске желео да се приближи Александру Вучићу јер не само што је позвао Србе да изађу на шиптарске изборе него их је позвао да гласају за Вучићеву «Српску листу» то ипак није у складу са општими српским нацоналним и државним интересима.

Можда то није ни случајно. Један део бањалучке елите сматра да је Косово и Метохија за Србију изгубљена ствар и да она више мора да се посвети Републици Српској са којом би се у будућности ујединила. Та елита још сматра да Србија не сме да троши енергију на изгубљени простор који се зове Косово и Метохија.

Ради истине треба споменути да Срби са Косова и Метохије имају горко искуство са Милорадом Додиком. Наиме, после потписивања Бриселског споразума представници Срба са Косова и Метохије, ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи посланик у Скуштини Србије Славиша Ристић и Раденко Недељковић начелник Косовско-митровачког округа, посетили су у Бањалуци председника Републике Српске Милорада Додика. Циљ посете је био да Милорад Додик који је пре тога наговестио да се не слаже са Бриселским споразумом, помогне Србима са Косова и Метохије у организацији протестног митинга који је требао да се одржи у Београду. Председник Републике Српске им је обећао да ће најмање сто аутобуса из Републике Српске доћи на митинг у шта су представници Срба са Косова и Метохије поверовали. Милорад Додик их је обмануо јер из Републике Српске на тај протест нико није дошао а преко ноћи је и Милорад Додик променио став и подржао Бриселски споразум.

У сваком случају Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» сматра да је позив Милорада Додика да изађу на шиптарске изборе био непотребан. Он излазност Срба није могао да повећа јер ипак његов политички рејтинг није онакав какав има Радован Караџић да би се Срби одазвали једном таквом позиву. Народни покрет «Отаџбина» мисли да се Милорад Додик без преке потребе у овом случају политички потрошио.

Не може се градити срећа једног дела српког народа на несрећи другог дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, којима се одрађује судбина да треба да живе у независном Косову.

Многи ће помислити да се и Александар Вучић приклонио једом делу бањалучке елите у идеји да је за српство Косово и Метохија изгубљен простор. Ипак, није тако. Што се њега тиче он би дао све. И Републику Српску, и Косово и Метохију, и Рашку област, и Војводину само да би остао на власти.




PS

Пре неко вече председник Републике Србије изјави да су се, без обзира на притисак неких батинаша са Косова и Метохије, Срби одазвали на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина што њега јако радује. Гнусна лаж. Из тог разлога Народни покрет «Отаџбина» жели да конкурише код дневног листа Курир на њихов конкурс за највећу лаж српског дикататора Александра Вучића. Јер управо су батинаши Александра Вучића приморавали Србе да изађу на шиптарске изборе. То не чуди знајући да је на челу Покрајинског одбора Српске напреде странке Зоран Милојевић звани Зеља познат по бројним инцидентима на одржаним локалним изборима широм Републике Србије, од Мионице до Врбаса, због чега су против истог поднете кривичне пријаве које никада нису процесуиране.

На завршном митингу Српске напредне странке за шиптарске изборе одржаном у Косовској Митровици само зато што је током говора један од учесника митинга на помен Александра Вучића добацио «лопове» убоден је ножем. Човек се зове Никола Ковачевић стар 23 године са пребивалиштем у околини Гњилана и хоспитализован је у болници у Косовској Митровици. Српски медији су о томе известили али ниједан од медија није рекао разлог за овакав крвави инцидент. И ова чињеница јасно говори да је председник Републике Србије масно слагао јер управо његове присталице врше насиље над политичким неистомишљеницима.

Вук Караџић је давно записао народу пословицу која гласи: «Нико крупно ко Турчин не лаже». Ипак се нашао неко ко то ради још крупније, а то је, нажалост, председник Републике Србије.

Косовска Митровица
22.06.2017. године


Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине