Вести:

субота, 10. јун 2017.

Биљана Диковић: О лажним ''изборима'' сепаратиста са Косова и Метохије

субота, 10. јун 2017. | КМ новине 0

Издаја Косово и Метохије коју спроводи Александар Вучић, према мери свог бешчашћа, нема премца у српској историји.






  • Ово што се данас Србима на (од западних војних сила и сепаратиста) окупираном Косову и Метохији догађа је – последња фаза ВЕЛЕИЗДАЈЕ српских однарођених власти. После протеривања већине Срба са окупираног Косова и Метохије, сатеривање оних који су остали у енклаве и остављањем на милост и немилост окружењу (тако и наметнутим учешћем на шиптарским изборима да би преживели), ово су други сепаратистички избори на целој територији Косова и Метохије од окупације.


  • Пише: Биљана Диковић, СРБски ФБ Репортер



    Биљана Диковић
    Новости са Космета су престале да нас изненађују, непријатности за Србе се непрестано нижу… Од почетка маја месеца Срби су уцењени да морају да узму тзв.“косовско држављанство“ да би добили број мобилног оператера (Телекома). У континуитету постоје захтеви да морају безусловно да раде шта им власти у Београду нареде преко својих „сарадника“, односно издајника на Косову и Метохији, а то води крајњој предаји надлежности државе Србије сепаратистичким властима. Најновији притисак је за учешће у најављеним шиптарским изборима које је расписао Тачи. Та наопака политика на Косову и Метохији је „почела 2013. године, потписивањем бриселских споразума и води краху, јер су ово такви стратешки удари на државност од каквих се ни много јаче нације нису могле опоравити“.

    И „завођење за Голеш планину“ са причом о тзв. ЗСО и „бригом“ о Србима на КиМ, са надлежностима и правима каква имају удружења љубитеља пољског цвећа у Србији, је медијска лоше режирана представа. Уставни статус Косова и Метохије је јасан и свака радња да то буде другачије је противна Уставу државе Србије и подлеже казни за ВЕЛЕИЗДАЈУ и сарадњу са страним војним окупаторима и сепаратистичким извршиоцима на терену! Следствено томе је и вербална подршка за учешће на изборима које је сепаратистичка власт у Приштини расписала – издаја србских националних интереса!

    Били смо сведоци да су српске власти радиле на организацији, митинзима и јавним позивима на издају, на претходним шиптарским изборима које је расписала Јахјага, чак је и патријарх СПЦ 2013. из порте Пећке Патријаршије Србе позвао на шиптарске изборе... Та огољена издаја људи у политичкој и духовној власти (која би требала да брине, чува и води рачуна о народу и држави) – буквално шокира својом дрскошћу!

    И председник Републике Српске је јуче позвао Србе са Косова и Метохије да учествују на сепаратистичким изборима и подрже „Српску листу“. Ова „колегијална“ помоћ Вучићу је помоћ и саучествовање у издаји Србије и србства, националних интереса и државности.

    Вучић је и сада јавно позвао Србе са Косова и Метохије – да издају државу и погазе Устав Србије учешћем на шиптарским изборима, а преко тзв.Канцеларије за КиМ преноси своја наређења. Сада је то још оштрије, претњом да ће они „неприлагођени издаји“ на окупираној територији – остати без радних места ако не гласају баш за тзв.“Српску листу“. Они други, који сарађују у издаји кажу да је „примарно да се јединствено делује и у координацији са Владом Србије“ и јавно су признали да су по налогу Вучића учестововали у шиптарским институцијама и гласањем довели ратног злочинца, убицу Срба и криминалца Хашима Тачија на власт!

    Јуче су Срби из Народног покрета „Отаџбина“ на Косову и Метохији у саопштењу за јавност поручили да „можда председник Републике Србије има право да прода своје Бугојно Бошњацима, или Хрватима, или коме већ хоће, али нема право да продаје Косово и Метохију јер то није његово“.


    Како коментаришете ове, већ друге парламентарне изборе шиптарских квази власти на окупираном србском Косову и Метохији и уз то Вучићев апел Србима да учествују, са све притисцима на раднике у србским институцијама на КиМ да ће неучествовањем у овој издаји државе Србије и непристајањем на кршење Устава изгубити посао?

    Иван Максимовић

    Иван Максимовић, новинар КМ Новине

    Па, пре свега то нису други избори. Они у почетку организовани су под окриљем УН мисије на КиМ и ОЕБС-а, већ од 2000. године чини ми се, а данас су већ ко зна који по реду. Други су који се одржавају на територији целе окупиране јужне српске покрајине и мислим да генерално нисмо свесни опасности коју доносе.

    Вучићев апел је исто што и његова целокупна политика у јавном домену – лицемерје и лаж, најгори облик криминала који и у свом најблажем облику фрапантно крши Устав и Кривични закон Републике Србије чијим се одредбама штити суверенитет и интегритет државе. Вучић и када спава представља огромну опасност по државу јер кад се пробуди одморан настави са погубном и уништитељском политком према сопственој држави.

    Апел који је упутио може да представља покриће за ширу јавност Србије која тако треба да помисли да га је српски народ са КиМ послушао и сам одлучио. Са друге стране он може да значи и сигнал који је путем медија послат свим директорима и шефовима јавних институција да се не либе притисака над ојађеним српским народом и да га како знају и умеју уведу у кланицу под називом „независно Косово“.

    Међутим, не може се рећи да су за велеиздају криви само Вучић и људи који га окружују. Не. Криви су сви они у чијој су надлежности законодавство и уставни поредак, територијални интегритет и безбедност државе и њеног становништа а све ово ћутке посматрају. Тако да пре свега уз њихову па онда и уз помоћ медија који било под његовом контролом или контролом интересних група са Запада – раде на истом циљу, отимању КиМ од Србије.

    У овом тренутку не знамо како ће се све то завршити. Српски народ је у одсудним тренуцима умео да понуди решење као што су били Милош Обилић, Гаврило Принцип, Апис… јер неупитан је значај стављања тачке на пропадање Србије. А шта имамо данас – сви ћутимо, посматрамо и саучествујући на овај или онај начин чекамо да то неко други реши. Хоће, свакако, али ће то бити или они којима је несрећа која нас је задесила циљ, или сам Господ који на све ово са стрпљењем гледа.

    У сваком случају као последицу таквог нашег понашања, решење које ће уследити јако ће нас скупо коштати, ако се и таквог удостојимо на крају.

    ***

    Александар Бећић
    Александар Бећић, новинар КОЛУМНИСТА

    Када је пре девет година Александар Вучић изводио своју прву политичку представу, глумећи љубав према Шешељу и Николићу и најављујући могућност да се повуче из политике, рекао сам, сада већ бившем пријатељу „Овај ће продати Косово“.

    Ех, мог незнања, особа са којом сам причао била је међу оснивачима СНС-а и силно се наљутила на мене. Мој бивши пријатељ дрекнуо је на мене „Срам те било!“, а потом закључио како сам потпуно пожутео и да ми само фали да одем на кафу са Ђиласом, Тадићем или Јеремићем.

    Пре седам дана, игром судбине, мој бивши пријатељ и ја смо се видели у центру Београда. Он у оделу, а ја, баш као и девет година пре тога, у фармеркама.



    „Како иде продаја Косова“, упитао сам га. Поцрвенео је, оборио главу и рекао ми „Ти и не знаш шта ћемо тек урадити“.

    Вучић се, да се разумемо, није продао „за шаку долара“. Износ је непојмљиво већи. А Срби, нажалост, воле да буду поданици. Не чуди ме. Најбољи међу нама изгинули су пре једног века. Ми, који смо остали да се бунимо против човека који распродаје отаџбину горе и бескрупулозније него било ко пре њега, подељени смо и скрајнути. Они други потомци изгинулих хероја су се продали за шаку долара. Пардон: за 25.000 динара. И понеки сендвич.


    ***

    Драган Милашиновић, новинар ЦЕОПОМ Истина
    Драган Милашиновић
    Када говоримо о новим изборима шиптарске парадржаве Косово пошао бих од тога да су они последица исценираног обарања „владе“ Исе Мустафе, које је уследило као плод договора политичких групација тројице шиптарских ултра-националиста, Тачија, Харадинаја и Куртија, са јасном намером да се на чело тзв.“владе“ доведе Рамуш Харадинај, и то делимично како би му се обезбедио имунитет од фамозног суда за ратне злочине, а делимично ради наставка притиска на Србију у НАТО офанзиви на Балкан. Као јако занимљиво, да не кажем алармантно, треба регистровати да су за такав развој догађаја гласали и Вучић-Вулинови Срби у тзв. „косовском парламенту“, иако су нема сумње знали за такав развој догађаја, будући да га је најавио и сам Вучић на оној ријалити конференцији за штампу поводом пуштања Харадинаја из француског затвора.

    Наравно, позив Вучића Србима да учествују у тзв. “косовским изборима”, није изненађење, јер представља континуитет његове политике укидања Србије на Космету. Но, након свих дешавања у и око “Српске листе”, након међусобних свађа и оптужби, након срамних слика које смо могли гледати и на интернету, грабежа и метежа ко кога представља, јасно је да се Вучићева политика према Косову распада по шавовима своје коруптивности. Или, можда, иде управо иде оним путем којим је он усмерава?! У сваком случају погибељна је за стварне националне интересе српског народа!


    Једна од ствари коју је Вучић својом политиком према Косову постигао јесте неслога међу тамошњим Србима, што аргументује чињеница да на ове избпре излази чак шест српских листа, а бира се десет мандата, као и оно потезање пиштоља издајника Јаблановића на остале издајнике зарад лепљења плаката. На прошлим „изборима“ Вучић је слао Дикића да бејзбол-палицама разбије бојкот на Северу Космета, а сада се међусобно потежу пиштољи међу онима који би део Тачијевог колача.

    У сваком случају, они који причају о српству дајући кворум Тачију да буде „председник“, који обарају Мустафу да би им дошао Харадинај, који су повратком у „скупштинске клупе“ прогутали онолику Трепчу и који свако дизање руке у “косовском парламенту” мере кешом а не интересом сопственог народа и државе, наставиће своју издају Косова и Метохије, и у овом сазиву. Досадашњи политички учинак Вучић-Вулинове Српске листе у националном смислу раван је катастрофи, а сада ће бити још и гори, пошто верујем да ће се Шиптари потрудити да се у српској квоти нађу посланици бар две српске листе, како би повећали међусобни ривалитет и неслогу.


    Наравно, да би бојкот избора био најлогичније и политички најцелисходније решење, али управо власти у Србији то не дозвољавају. Прича да се тиме побољшава живот Срба на терену лаж је и бесмислица. 


    ***


    Михаило Меденица, новинар ДваУЈедан, НЕДЕЉНИК 

    Михајло Меденица
    Тумачим то на једини могући начин како се тумачити може.

    Вучић преко фамозне и тужне „Српске листе“ даје легитимитет владавини највећих крволока Срба на КиМ, де јуре признајући Косово као независну државу! Де факто не сме, али и нема потребе након потписивања Бриселског споразума и осталих срамотних уступака западу и Шиптарима!

    Учинио је за њих више од неких који су их и званично признали!


    ***

    Предраг Поповић, новинар и аутор Књиге о Вучићу

    Предраг Поповић
    Одговор Вас неће изненадити – Вучић је за учвршћивање независности албанске лажне државе учинио више него Тачи и Харадинај заједно. Злоупотребом службеног положаја Вучић је прекршио Устав Србије и серијом политичких превара легализовао окупацију дела српске државе и угрозио опстанак Срба на тој територији, наносећи трајну штету нашим државним и националним интересима.

    Истовремено, Вучић косовско питање користи за јефтину политичку манипулацију патриотским делом напредњачког бирачког тела. Пре дведесетак година конструисана је погрешна теза о томе како је Слободан Милошевић на Косову дошао на власт, на Косову ће и да је изгуби. Показало се да се на власт и попео и пао у Београду. Тим путем иде и Вучић.


    Да би испунио албанске интересе на Косову, страни ментори су га довели на власт у Београду. Кад овде падне, Србија ће добити шансу да заштити своју територијалну целовитост и народ на Косову и Метохији. Тада ће и Вучић добити прилику, надам се, да у фер и поштеном судском поступку одговара за велеиздају.

    ***

    Весна Веизовић, новинар „Васељенска ТВ“

    Весна Веизовић
    Кључна ствар везана за шиптарске неуставне „изборе“ јесте контраиндикторно и неуставно понашање домаћих властодржаца. Са једне стране они тврде како никада неће признати независност Косова и Метохије, а са друге подржавају шиптарске окупаторе и поштују њихов „устав“.

    Изговор за све им је „Бриселски споразум“, као да је споразум неко други потписао а не они. А сам „Бриселски споразум“ је такође неуставно (зло)дело за чије потписивање би, да је среће, потписници требало да одговарају, будући да је основа споразума кршење Устава републике Србије а поштовање и казна за непоштовање шиптарског параустава…

    Као и пре неколико година сматрам да су Срби стављени пред свршен чин, са једне стране ако не изађу да гласају, шиптарски сепаратисти добиће већину и остатак западног света и напредних Срба ће рећи: „Па нека, тако вам је то кад нисте хтели да гласате“.


    А са друге стране „српски“ избор који имају у виду Српске листе није ништа мање штетан за опстанак Срба на Космету од самих Шиптара. У сваком случају не треба давати легитимитет шиптарским окупаторима, а ни Вучићевим пуленима, јер све је то исто.
    ***

    Милош Станковић, СРПСКИ КОЛЕКТИВ

    Народ србски је огрезао у безбожије, неслогу, страх од успеха и бољег живота, ниске страсти, пакост, завист, лењост, веровање званичним медијима, хиперпродукцију идолотарија (полититиканата, спортиста, глумаца, естраде, лажних вредности … ) … Ово што нам се дешава је продукт свега горе наведеног. А “господа“ у фотељама су само одраз тренутног умног и духовног стања нашег народа (због ког сам неизмерно тужан, поражен и несрећан), и свој посао раде и више од очекиваног.


    Таква ТЕЛЕ-ДИРИГОВАНА обезбожена, безлична не родољубива булумента није способна да мисли својом главом и да било шта примети. Ценим да у историјским записима, судској пракси, па чак ни у бајкама није забележено ово што сте ме питали. Уби нас незнање и неслога, као и истрајност у те две дисциплине.





    ***

    Звонко Михајловић, бивши председник општине Штрпце, Косово и Метохија

    Звонко Михајловић
    Александар Вучић је само пар дана након полагања заклетве и заклињања на поштовање Устава Републике Србије успео у свом стилу грубо да прекрши највиши правни акт државе на чијем је челу, својим позивом Србима на КиМ, да узму учешће на некакве парламентарне изборе које организује „Република Косово“. Додуше, нисмо заборавили ни његовог предходника Томислава Николића који се у Косовској Митровици заклињао Богом да ће поништити све Бриселске договоре и исте презентовати јавности. Уместо тога уследила је скупштинска верификација тих истих споразума који данас наносе страховиту штету српским националним интересима, а Србима који су остали да живе на Косову и Метохији свакодневно загорчавају живот.


    Сви Косовско-Метохијски Срби који су иоле национално свесни неће у недељу изаћи на изборе и својим гласом помоћи заокруживање тзв. Косовске независности, јер само учешће Срба на изборима има управо то за циљ.

    Лаж је обична, а то је време уназад неколико година показало да Срби који партиципирају у „Косовским структурама“ могу било шта да промене, сем свог материјалног стања. Ако се на то дода податак да своје учешће углавном пријављују они Срби који немају образовања, политичког искуства и националне свести већ само људи склони политичком дилу зарад личне и партијске користи онда се никакав резултат и не може очекивати.


    Илустрације ради, у садашњем сазиву седе поједини „народни посланици“ за које се поуздано зна да за осам година мандата нису изашли за говорницу и говорили ни осам секунди а камоли осам минута или дуже. Никада и нико од њих није имао петљу да своје мишљење супростави албанској већини која је протежирала своје интересе на штету Срба и државе Србије. Овде пре свега мислим на: Поступак приватизације предузећа и установа које су неспорно у власништву Републике Србије; Мењање етничке структуре становништва у срединама са српском већином; Узурпацију незаштићене српске земље; Ограничавању слободе кретања Србима кроз забрану коришћења докумената које издају органи Републике Србије… итд. Заузврат: Гласали су за укидање надгледане „независности Косова“, Дали су кворум и гласали за избор Хашима Тачија за „председника Косова“, Обмањују народ да ће формирати некакву „Заједницу српских општина“ коју иначе у јавности представљају као српску институција што је ноторна лаж и неистина, Обмањују народ да ће спречити формирање војске Косова а у потаји преговарају и договарају њено формирање, Врше власт на локалу са албанским странкама којом приликом показују одвратну сервилност и послушност а све на штету Срба… итд.


    Из ових али и милион других разлога једина разумна одлука коју би Срби требали да донесу у својој глави јесте да се избори бојкотују. Ми који пратимо дешавања на терену знамо унапред да неће бити никаквих позитивних помака по Србе већ да ће започети процеси који су сви до једног негативни по наше интересе бити настављени.


    ***

    Игор Војиновић, професор историје, Косовска Митровица


    Игор Војиновић
    Нема ту шта више да се коментарише.
    Велеиздаја тече неометано, додуше мало килавије него раније. 


    Учествовање у било каквим квазинституционалним дешавањима квазидржаве „Косове“ је велеиздаја. Тај злочин не застарева. То морају да сви имају у виду. 


    НЕ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!



    ***
    Драган Станојевић, председник српске дијаспоре

    Драган Станојевић
    Недавно ослобађање Харадинаја је имало политичку а не правну димензију. Креатори „косовске независности“ а у ствари отимања, су започели реализацију утврђивања терористичке власти.

    Избори на Косову имају за циљ довођење и озакоњење терористичког режима а самим тим обезбеђивање имунитета ратним злочинцима, који уместо да буду осуђени биће награђени. Такви избори немају ни један потребни елемент за њихово одржавање, чак и у отетој Српској земљи, пре ће ово бити борба за опстанак српскога народа а не избори.

    Много је наша власт учинила уступака шиптарским терористима и сад им треба легализација статуса.

    Ако знамо да запад стоји иза подршке овим терористима, зашто онда не пусте оне, који су извршили терористичке нападе по Европским земљама, или да им обезбеде државне функције, да мало „избалансирају“ своју политику.

    ***


    Стефан Стаменковски, председник покрета ЗАВЕТНИЦИ
    Стефан Стаменковски
    Избори на КиМ у режији самопрогашених институција су нелегитимни и нелегални.

    То је принцип којег се Заветници држе и ми ту не правимо компромисе.

    Београд покушава да посредством Српске листе заустави промену Устава тзв. државе Косово, а самим тим и увођење шиптарских оружаних снага, али то не сме бити изговор за званичну подршку изборима које расписују сецесионистичке структуре.


    ***

    Патријарх Павле о "косовским изборима" 2004. године

    У септембру 2004, године мартовског погрома над косметским Србима, а поводом избора које је организовала тзв. „међународна заједница“, патријарх Павле обратио се председнику и премијеру Србије, Борису Тадићу и Војиславу Коштуници:“За име Бога, не позивајте остатак прогоњеног и мученичког српског народа на Косову и Метохији на изборе за органе тамошње власти! Не позивајте га, па ма ко вас на то наговарао или присиљавао!/…/ Зар је потребан наш пристанак на нашу пропаст, дугорочну или коначну, свеједно? Ко то уопште има право да вапијуће безакоње прогласи за правни поредак, статус друштвених парија за нормалан положај у друштву, а терор за нормално функционисање демократских институција?

    Ви, господо председници, знате да смо раније позивали Србе на изборе, а уследио је мартовски погром. Знате колико је Срба убијено, отето и прогнано од почетка међународне управе Косовом и Метохијом; знате колико је домова и храмова спаљено и порушено. /…/ Подсећам вас успут и на то да су косовско-метохијски Албанци до пре само неколико година, притом живећи у неупоредиво бољим условима него њихови српски суседи данас, не само одбијали да учествују на изборима него и бојкотовали све органе власти, читав државно-правни поредак. Па ипак, њих нико није уцењивао, а на њихове политичке вође нико није вршио притисак. Поређење и закључци намећу се сами“.

    Да додамо: патријарх Павле је једном „прекршио“ опредељење да, као свештено лице, не излази на биралиште – гласао је за нови Устав 2006, зато што у њему јасно пише да је Косово саставни део Србије.


    ***

    Патријарх Иринеј о "косовским изборима" 2013. године

    http://www.kurir.rs/vesti/politika/1034051/irinej-srbi-izadite-na-izbore-izaberite-najbolje

    ***

    Владика Артемије о "косовским" изборима 2013.

    „Нико не жели да у историји буде записан као издајник. Не желе то ни они који су потписали бриселски споразум и који вас позивају и принуђавају да изађете на ове изборе. Зато они желе да оперу пилатски своје руке а да сва одговорност за губитак Косова, за одвајање Косова од Србије, за стварање нове албанске независне државе на територији Србије, да то пребаце на вас и на вашу децу којој ћете оставити у наслеђе онај одговор за који се ви определите.“


    ***

     http://srbinaokup.info/wp-content/uploads/2013/09/Ne-siptarskim-izborima-za-sajt1.jpg



    Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

    Постави коментар

    Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

     
    Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине