Вести:

петак, 26. мај 2017.

Претња Хелени Гранић због упозоравања народа Србије на општу опасност

петак, 26. мај 2017. | КМ новине 3

Угроженост личних права грађана у Србији је достигла алармантно стање које опет, далеко превазилази чињеница да то пролази незапажено управо од владајућег слоја и представника извршне власти!

Хелена Гранић (Фото: Фејсбук / Миљана Миловић) Васељенска ТВ





Рано ујутру, 22. маја ове године, православна српскиња Хелена Гранић из околине Ваљева примила је директну и недвосмислену претњу (пратећа фотографија) а једино зато што својим активностима покушава да учини оно што би државна власт морала да има за императив – заштиту законског поретка и бригу о сваком свом становнику. Насупрот томе она управо од људи у очигледној спрези са локалним властима града Ваљева добија директну и јасну претњу пуну увреда, у класичној форми говора мржње, коју у целини преносимо:

„Поштована госпођо Гранић


Овим путем Вам се обраћамо да ако је могуће престанете ширити лажи и дезинформације о друштвеним и политичким приликама у Србији, а нарочито о локалној заједници где и Ви боравите Општини Ваљево. Срамне увреде које износите на рачун Владе Србије и господина Вучића показатељ су Вашег болесног ума, уз злоупотребу технологије интернета и потпомогнути сте домаћим издајницима који Вам достављају информације, од којих ви креирате Ваш „Слободни Дневник“. У тим Вашим дневницима попут највећег непријатеља државе Србије настојите да све позитивне вредности садашње власти и њихову борбу за достојанствен живот грађана у сваком смислу, изврнете на Вама препознатљив начин. Гомиле неистина Ваш и Вашег „покрета“ почињу од водозахвата СТУБО РОВНИ преко позива да родитељи одбију вакцине за наше најмлађе, па преко лажи да је сваки грађанин Србије донатор својих органа, до критике представника Српсе Православне Цркве и највиших представника друштвено – поитичког живота Србије. Шта Ви покушавате Вашом пропагандом да постигнете? Шта је био циљ Вашег доласка у нашу општину? Да ублатите све оно што овај народ чини да би боље и достојанственије живео. Ви и они који су Вас послали нећете у томе успети.“



Претња упућени г-ђи Хелени Гранић, окачена на ограду недалеко од куће

На основу формулације, проблематике и личности које се овде помињу, готово не остаје простора сумњи да иза овог стоји локална самоуправа и власт Општине Ваљево. А чињеница да је ова претња одштампана и у току ноћи постављена у самој близини куће у којој Хелена Гранић борави, показује недвосмислену криминалну позадину и незаконит акт забрињавајућих размера са циљем да г-ђу Гранић заплаши и ућутка. Уколико су наводи ове претње истини тада би локална власт морала да за због њих правно гони свакога ко се тако понаша. Пошто то није учињено не може се закључити ништа друго осим да оно што њима смета, а што децидно наведено у овој претњи, представља потпуну истину због чега и немају основа да подигну оптужницу јер би тиме сами себи пресудили. У међувремену је урађено неколико научних студија, рад еминентних стручњака, који су доказали непотребност и надасве опасност коју брана СТУБО РОВНИ носи са собом што је у потпуности игнорисано. Подсећамо да уколико до пуцања бране дође центар Ваљева биће потопљен за неколико минута односећи на хиљаде жртава са собом јер времена за евакуацију неће бити. Да ли је државни непријатељ онај ко на ово упозорава или онај ко о томе говори? Да ли се на тај начин гради бољи и достојанственији живот?


О учинку господина Вучића и стању у држави нећемо говорити ми, довољно се може чути од народа, незапослених, младих који напуштају Србију, деце која се лече СМС порукама... Представници СПЦ су од доласка актуелног Патријарха из Цркве прогнали више епископа него што је то учињено за време читаве историје СПЦ! За један број њих докази су брижно чувани у архивама чекајући погодни моменат што указује на извесну прорачиунатост а не на искрену бригу о црквеном поретку и клиру. Ипак, већина епископа прогнана је без икакавих доказа и кривице где посебно истичемо случај епископа Артемија и још увек несагледиву штету његовог прогона по положај Косова и Метохије и српског народа који тамо живи. Да ли све то не заслужује критику?


Да је претња г-ђи Хелени Гранић тешко кривично дело почињено потпуно свесно и промишљено, а са намером ућуткивања оних који би могли на опасност да упозоре, доказује чињеница да су потписници одабрали да остану анонимни како би избеглу одговорност пред законом. 


Највиши органи државе Србију у чијој су надлежности очување права, реда, поретка и Устава морали би хитно да реагују и истраже све околности како би пронашли оне који су се дрзнули да са места локалне управе прибегну очигледно криминалним методама.


Медији и медијска Удружења морају да осуде овакву претњу слободном изражавању и новинарској професији, која је једна од најозбиљнијих у последњих неколико година.


Превише је законских прописа и регулатива, уставних одредби, као и људских права загарантованих како домаћим позитивним законским прописима тако и Међународним актима и декларацијама о људским правима овде повређено да би смо их сада набројали али наша намера није да то учинимо већ да инсистирамо код домаће јавности и надлежних институција да пронађу и казне анонимне ауторе ове претње како би заштитили најосновнија људска права на која се овом претњом атакује.


Неформално Удружење грађана новинара Србије ће помно пратити све наредне кораке локалне власти у овом смеру, и контактирати Полицијску управу града Ваљева како би уозорили на опасност и на време заштитили г-ђу Гранић од евентуалних последица и физичких напада који се могу очекивати у будућности.


25.05.2017.

Неформално Удружење
новинара грађана Србије
Са седиштем на Косову и Метохији




"Слободни дневник" Хелене Гранић можете пратити ОВДЕ




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. Хвала сестри хелени што се бори за спас Србства и православне вере.
    Ово је још један доказ да Србијом владају издајници и слуге Јевреја-масона,који у свој не моћи да зауставе ширење истине о страдању Срба немају други начин осим да прете.
    Претите издајници колико хоћете, сатрло Вам се и семе и племе.

    ОдговориИзбриши
  2. да није хелене гранић и њених изврсних дневника много тога не би смо знали

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине