Вести:

уторак, 11. април 2017.

Милован Бркић: Далеко је сунце

уторак, 11. април 2017. | КМ новине 0

У логору у Јасеновцу су свакодневно клали заточене Србе, Цигане и Јевреје и понеког Хрвата, родољуба.





















Пише: Милован Бркић, Магазин Таблоид



Генерал Милан Баста сведочио ми је, помало са стидом, да је његова бригада била на неких десетак километара одатле и да је препадом могла да ослободи логор и спасе десетине хиљада заточеника. Увек када је предлагао Врховном штабу да крене у офанзиву, био је жестоко укорен. Смакнути су многи команданти одреда који су желели самоиницијативно да крену на Јасеновац. Убијање мора да се настави, тако је одлучила Москва.

Милиони људи су умрли у ратовима и после њих, заклињући се на верност Москви. Међу таквим будалама, скоро целог живота, био сам и ја.

А, Москва је на Србију увек гледала као на пасторче, скоро са гађењем. Мислим на оне који су владали СССР-ом, или касније Русијом. Кремљ је немилице, кроз историју, требио и своје грађане, као фазане.

Пет дана уочи председничких избора, руски председник је, на молбу плаћеног Герхарда Шредера, бившег немачког канцелара, који је наредио бомбардовање СР Југославије 1999. године, примио Александра Вучића, председника Владе Србије и председничког кандидата, у посету којој се није знао циљ, осим да председник Путин удовољи молби свог пријатеља. Вучића је раније примила канцеларка Меркел, која је, по свему судећи одлазећа, дајући му задатке, а тиме и подршку, усред кампање, што је, опет непримерено.

Вучић се из Москве вратио весео и озарен, наводећи да му је у Кремљу све обећано, подршка, оружје, новац...

 ПОСЕТИТЕ САЈТ МАГАЗИНА ТАБЛОИД
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/

Бивши министар у Черномирдиновој влади, Сергеј Гризунов, тврди да Русија нема никакве планове да подржи Србију на било ком плану, јер Кремљ не жели да се замери Немачкој, да преко Србије дестабилизује Јужну Европу. А, председник је велики германофил, скоро да је заљубљен у Немачку, док га она презире на начин на који он то и заслужује.

Обећани авиони који су на отпаду, а које је Србија платила, никако да долете на Батајницу. Какво оружје, какви бакрачи! Можда је Виталиј Ћуркин платио главом што је у Уједињеним нацијама ставио вето да Србе не прогласе геноцидним народом. Јединим у историји. Ко зна колико је В.В. Путин желео да добије поена у иностранству, као човек посвећен миру, а коме, често, обећавају да ће завршити као злочинац. Али, он несрећник мисли да је то само шала. Толико је ојадио Русију, омогућио је да се под његовом заштитом изнесу хиљаде милијарди, којима ће се финансирати рат против земље коју он, по свему судећи, презире из дна душе.

Док је Путин разговарао са Вучићем, хиљаду грађана Москве је тучено у затвору, а његов противкандидат је осуђен само на 15 дана робије, јер су демонстрирали против корупције. А, њен родоначелник је В. Путин и његов премијер Медведев, које оптужују да су присвоји преко десет милијарди евра. Толико су покрала од мале Србије и браћа Вучић.

Избори у Србији су били најнерегуларнији. Можда и од оних у Русији, Белорусији, Азербејџану, Казахстану, где влада азијатски дух, где су диктатори доживотни владари, а поданицима се пуне затвори. Где Ердоган, нови Путинов пријатељ, држи у затвору више од 100 хиљада професора, академика, новинара, судија, тужилаца, лекара...Првог дана, Вучићу су честитали ''његови'' - Хан, Курц...

Ипак, на послу су и други. Истраживачи ФБИ-а, БНД-а и других служби трагају за злоделима браће Вучић. Са њима нема шале, нити их је могуће подмитити. За очекивати је да ће истраге бити брзо окончане, а Вучићевом картелу ће бити загорчан живот. Падом канцеларке Меркел, срушиће се злочиначка политичка елита у Немачкој која је своју похлепу ставила изнад интереса грађана ове велике државе и великог народа. Председник Трамп је обећао промене, али и владавину правне државе и правде.

Данас је далеко сунце у Србији. Вучић још мора да ради. Тако жели Москва.

Русија се мишљу обухватити не може. Русија се може само волети.



Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине