Вести:

уторак, 28. март 2017.

Притисак и на раднике у Кос. Поморављу да присуствују скупу Александра Вучића

уторак, 28. март 2017. | КМ новине 0

У току су невиђена хајка, претње, уцене од стране директора школа и јавних институција над њиховим радницима са намером присиљавања да се сутра појаве на политичком митингу Александра Вучића.

Дописник KМ Новина из Косовског Поморавља јавља да се на територији Општине Витина, над тамошњим радницима српске националности, врши страховит притисак да сутра присуствују митингу на северу КиМ где je требало да се појави и Александар Вучић, кандидат за председника Србије, али му то сепаратистичке власти од којих је тражио дозволу, нису одобриле.

Претње се најчешће односе на укидаље дневница радницима који имају решења за стално, док се онима који су запослени на одређено време, прети да им уговор неће бити продужен али има и разних још видова притиска.

Хајку спроводе Бобан Спасић и његова колегиница Славица, запослени у средњој техничкој односно основној школи у Врбовцу, Миливоје Спасић, Основна школа Клокот, (рођени брат градоначелника Срећка Спасића, затим Срђан Јеринић, Осовна школа у Витини и Младен Марковић, такође из Витине.

Осим просветних радника притисцима су изложени и радници Привременог органа општине Витина са седиштем у селу Врбовац, у којој су Срећко Спасић и Милош Стојковић наводни "повереник манастира Хиландар", чланови општинског већа. Уцењују се чак и корисници социјалне помоћи њеним укидањем уколико се не одазову позиву а исто се дешава и са корисницима у шиптарској "општини" Клокот.

Међу онима који су најгоре прошли јесу радници цивилне заштите који су на измаку снага јер већ 10 дана, свакодневно, траје "радна обавеза" одласка на митинге аутобусима широм Србије.

Радници не желе да иду јер већински не подржавају Александра Вучића али у страху од губитка радних места ипак одлазе, јавља сарадник КМ Новина.

Већина њих ипак негодује јер им је "дојадило" а и будући да живе на селу сезона послова је већ отпочела са првим данима лепог времена. Немоћни да било шта учине, уз псовке и тихо негодовање, ипак се послушно одазивају наредбама локалних моћника који врше дебелу злоупотребу радног положаја и спроводе жестоки облик мобинга.Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.