Вести:

среда, 11. јануар 2017.

У Подгорици наређено да се уклони слика ''Косовка девојка'' из хола КБЦ

среда, 11. јануар 2017. | КМ новине 1


Подгоричанин Владислав Дајковић на свом профилу је реаговао на потез политичког намесника црногорских власти који је наредио да се слика, експонат Ургентног центра, уклони из хола у коме је већ деценијама изложена.

#Слика #Косовка #Девојка #Нермин #Абдић #Црна #Гора #КБЦ #Ургентни #Центар #Подгорица #Србија #Косово #Метохија
Нермин Абдић - из неког разлога му смета слика Косовке девојке.




"Нермин Абдић, нови директор Ургентног центра Подгорица - дабоме из редова ДПС-а - је хитном одлуком наредио да се из хола КБЦ уклони ова слика, која је ту стајала деценијама" написао је на свом налогу Дајковић објашњавајући порекло и симболику те слике.

"Иначе, слику Косовке дјевојке је својевремено Црвени крст Југославије уручио нашем клиничком центру као симбол пријатељства.

Ова слика је један од највећих симбола домаћег Црвеног крста јер указује на несебичну помоћ ономе ко је у невољи.

Као грађанин ћу затражити објашњење ЗАШТО је ова слика уклоњена и шта ово значи. Мало по мало ће нас довести до тога да се стидимо, не своје историје, него и себе самих. Смета им, очито, из истог разлога ко и Његош. Можда је и слика геноцидна.

Наравно, немам дилему да ниједна, чоче, модерна НВО неће осудити овај чин.

Лицемјери" написао је Дајковић.

Ова вест не спада у оне занимљиве црногорским медијима иако се по коментарима и огорчењу које је објава изазвала, може видети да је народ видно узнемирен овим срамним потезом.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Е који јадници посташе ови потомци Секуле Дрљевића и савременици Мила Ђукановића.Али знају прави Срби ону народну:"Хичија није до вијека сјала".

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине