Вести:

петак, 20. јануар 2017.

''Отаџбина'' - нови покрет Срба са КиМ

петак, 20. јануар 2017. | КМ новине 1

''Отаџбина'' - нови покрет Срба са КиМ У нашу редакцију стигло је писмо којим нас Срби са Косова и Метохије обавештавају да су основали нови покрет под називом ''Отаџбина'' и да се ради о оним Србима који су бојкотовали шипарске изборе и експанзију њиховог утицаја на север КиМ!

#Stranka #pokret #kosovo #Metohija #Srbija #Borba



Саопштење оснивача покрета "Отаџбина" преносимо у целости:

Обавештавамо ширу јавност Републике Србије да су Срби са Косова и Метохије основали и регистровали по законима Републике Србије Аутономни регионални политички покрет. Њега чине пре свега чланови некадашњег Покрајинског одбора Демократске странке Србије са дванаест општинских одбора као и припадници политичких странака Демократске странке, Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије који су били за бојкот сепаратиситчких избора у режији Приштине 2013. године као и противници издајничког Бриселског споразума због чега су напустили поменуте странке.

У Народном покрету Срба са Косова и Метохије који се зове „Отаџбина“ су и људи са јасним националним ставовима који пре тога нису били припадници ниједне политичке странке.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“залагаће се за опстанак институција српске државе на Косову и Метохији, поштовање званичног Устава Републике Србије, као и за поштовање Резолуције 1244 у којој стоји да је Косово и Метохија део Републике Србије.

Седиште Народног покрета Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“је у Косовској Митровици.

За председника Народног покрета Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“изабран је Проф. др Александар Васић.

У наредних месец дана Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“одржаће Скупштину на којој ће изабрати и остале челнике предвиђене статутом Покрета. То су два потпредседника, Управни и Надзорни одбор као и Политички савет.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“остаје отворен за широку сарадњу са свим покретима и странкама сличне политичке оријентације.


Народни покрет Срба са Косова и Метохије – „Отаџбина“Председник

Проф. др Александар Васић

 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Вукашиновић Зоран20. јануар 2017. 18:29

    Поштована господо,верујем да се на Космету ствара нова политичка снага која ће се супроставити издајничкој политици Александра Вучића и његових дослара окупљених у терористичкобмафијашку организацију званој " Српска" .Банди издајничке клике који се зарад трунке влати и крвавих Тачијевих и Вучићевих пара продали српске инересе,пљунули на своје претке,издали потомке.Нека Вам бог помогне у вашој борби,имаће те подршку и помоћ свих поштених и часних Срба и Српкиња.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине