Вести:

субота, 24. децембар 2016.

''Решењем'' убијају наду

субота, 24. децембар 2016. | КМ новине 0

Поглед на најављено "решења" проблема који ће једино "решен" нанети још више проблема.

Илустрација: КМ Новине 2016.

  • Александар Вучић је рекао да ће "бити решено све у вези са Српском листом" која се вратила у тзв. "Скупштину" шиптарских сепаратиста у шта је "био уплетен и страни фактор и неки Албанци" и да има пуно поверење у председника Покрета социјалиста Александра Вулина кога су лажни и нелегитимни "представници Срба" оптужили да је "у преломном тренутку показао политичко лицемерје" и "потврдио савез" с премијером Косова Исом Мустафом.

Пише: Бранислав Марковић



Уз мало среће и домаћинскога здравља, лов на вештице завршиће се баш на онај дан када је пре много векова означен као почетак свега и завршетак ничега.


Дилему ко је био вештац а ко вештица, и да ли вештице постоје решиће, и овог пута Шпанска Инквизиција. Сад кад знамо где вешци и вештице станују лако ћемо да довеземо бале сена и суво грање иструлело у Косовским шумама. Уместо мирођијом припремљену ломачу зачинићемо усахлим прахом Косовског Божура. У једном тренутку сви вешци и вештице склониће се са ломаче а Кардинал ће на њој принети гозбу и позвати гладан народ да напуни стомаке.

Литија која није из нашег села удараће у звона која су окренута наопачке а чије конопце вуку они који од конопаца омче праве. Гласови који зборе неразумне слогове вибрираће тонове које наша срца не могу да певају...

Не може народ да потрчи толико брзо колико глад може да потера ноге у галоп нити камени бедеми могу да зауставе оно што гладне очи науме. Оно што разум чује гладне очи не могу да виде нити пак ноге могу да ходе онде где гладне очи не гледају. Оно што очи не виде срце не може да воли. Оно што срце воли гладан стомак презире...

Креснућемо шибицу!!!



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине