Вести:

уторак, 13. децембар 2016.

Шиптар који је организовао пребијање Србина из Клокота, изашао из притвора


После краћег задржавања у притвору, Шиптар који је Србину Горану Пејићу из Клокота нанео повреде опасне по живот, пуштен је до суђења.

Фото: Илустрација

Наиме, Бислим Трена који је дуговао новац због купљеног аутомобила од овдашњег Србина, уместо враћања дуга намамио је продавца у заседу и са пријатељима му нанео тешке телесне повреде, опасне по живот, тукући га извесно време бејзбол палицама. Он је убрзо приведен али после  уобичајеног задржавања у притвору пуштен уз одређен кућни притвор у трајању од месец дана, док не почне суђење. 



Мештани су устраху из више разлога. Један од основних је тај што ни један од режимских медија није јавио о овом тешком нападу на мештанина овог српског села који се још увек налази на интензивној нези. Брине их и то штоје Бислим познат као агресивац који хода наоружан наоколо и упркос чињеници да то сви знају, па и полиција, остаје недодоирљив захваљујући својој прошлости јер је био припадник шиптарских терористичких јединица на југу Србије.

Већи број њих чак сматра да је градоначелник шиптарске општине, Срећко Спасић, тај који ће га узети у заштиту јер је захваљујући гласовима Бислимијевих политичких сарадника и доспео на место градоначелника захваљујући чему сви око Спасића уживају слободу да се бахате. Бислим је иначе запослен као радник комуналног предузећа у новооснованој шиптарској "Општини" Клокот.


Мештани се надају да ће Бислим добити отказ, с обзиром на то да не сме да долази на посао због мере која му је одређена, али то неће бити могуће јер такве преступнике у тим случајевима ипак штити закон до правоснажне пресуде. Али и да није тога, мештани тврде да "нас Србе (Спасић) истерује за свку ситницу а њих (Шиптаре) не сме нида помисли да казни".

Све ово говори о обесправљености Срба на Косову и Метохији и подршка у томе коју шиптарски насилници уживају како од својих "служби", од такозване "КПС" полиције, преко њихових "Судова" па и до остатка "система", тако и од српских медија и политичара који о овом злочину ни реч нису проговорили



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Ова вест се једино могла видети на србин.инфо. Можда би било боље да је разгласите на све друштвене мреже како би дошла до свих нас, свим јачим новинама попут Новости, Блица и Политике како би и власт дала коментар и одреаговала. Поздрав

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ова вест је оригинално објављена на нашем сајту а онда су је преузели још неки портали. Ако добро погледате вест на Србин.инфо и свуда где год је објављена, видећете да лепо пише "Извор: КМ Новине".

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине