Вести:

понедељак, 12. децембар 2016.

Косовска Витина: Србин на смрт претучен, запаљена српска кућа (ВИДЕО)

понедељак, 12. децембар 2016. | КМ новине 1


Горана Пејића из околине Косовске Витине, тројица Шиптара намамила у заседу и претученог, са повредама опасним по живот, оставили да лежи у крви.

Илустрација: КМ Новине


Тројица Шиптара, од којих су двојица идентификована и зна се да су мештани оближњег села Могила, намамили су у заседу Горана Пејића из села Грнчар код Косовске Витине, у ноћи 9. децембра, око 22 часа и "на мртво га претукла" јавља извор КМ НовинаПовређени Пејић је у веома тешком стању пребачен у приштинску болницу где се налази већ дуже од 48 сати. Један од нападача, тачније организатор, је радник шиптарске тзв., "општине" Клокот у којој је градоначелник Срећко Спасић, тврде мештани.


Како КМ Новине сазнају организатор напада је дуговао новац после недавне куповине аута од Пејића који га је позвао телефоном како би се договорили о исплати дуга. Купац је наводно пристао и договорили су се да се састану у Врбовцу, иначе неосветљеном делу села. Не слутећи ништа Горан је пошао сам и у заказано време стигао на већ договорено место. Међутим, нападач је са собом повео још двојицу својих пријатеља који су нешто раније стигли на место сусрета и Горану припремили заседу и ту га "моткама на мртво пребили".

Горан је остављен да лежи у несвесном стању и локви крви док се после неког времена није освестио и успео телефоном да позове пријатеље који су убрзо дошли по њега и одвели га у болницу у Витини. Ту је установљено да су му нанете тешке телесне повреде чак опасне по живот, и због унутрашњег крварења је хитно пребачен у болницу у Приштини. Горанова родбина је забринута и тврде да је још увек у критичном стању.

Мештани околних села су веома узнемирени и огорчени посебно понашањем тзв., "Косовске полиције" која је тек после дужег кашњења стигла на место напада, иако се редовна патрола налази на само 500 метара удаљеном контролном пункту где редовно контролишу саобраћај. Због свега до сада мештани се не устручавају да изјаве како је "за све крив командир полиције у селу Клокот" јер "који није заинтересован да организује своје полицајце". Мештани припремају петицију којом ће тражити смену командира и "да се доведе други командир који би радио свој пос'о како треба".

Синоћ је на друштвеним мрежама постављен снимак запаљене српске куће такође у селу Грнчар. Како КМ Новине сазнају кућа, коју су по свој прилици запалили локални Шиптари, власништво је Драге Кулића.
Од потписивања Бриселског споразума напади, пљачке и дуги злочини над Србима од стране Шиптара све су чешћи а српски медији све ређе или уопште не извештавају о њима. Ни о нападу на Горана Пејића није било никаквих вести.Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању
Share/Bookmark

1 коментар:

  1. Ово је још један "успешан резултат" владавине Вучића !

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.