Вести:

четвртак, 8. децембар 2016.

Митоманија Албанаца и порекло које им одузима право на то

четвртак, 8. децембар 2016. | КМ новине 0

Аргументи Албанаца за аутохтономанију, илироманију и пелазгоманију. Ко су Албанци?



  • Албански академици су представили своје аргументе у вези свог претендирања да су аутохтони, следбеници Илира, па и Пелазга. Ја сам их цитирао ад вербам у мом делу "Ко су Албанци?", продискутирао сам их са научном, академском акрибијом, супротставио сам им се и представио документа, чињенице и моје аргументе, научно, сериозно и без увреда и псовки, тврди најугледнији албанолог академик Професор др Каплан Буловић, стални сарадник Магазина Таблоид

Пише: Проф. др Каплан Буровић, академик




До данас, од три албанских академија, ниједна још није устала да ми их демантује и негира. Апсолутно ниједан докуменат ми нису демантовали, порекли, ниједну чињеницу ни аргуменат, представљени од мене у вези овог проблема, у поменутом делу.

Напротив, Академија наука Албаније, у свом делу Fjalori enciklopedik (Енциклопедијски речник), Тирана 1985, и унела је тамо нека моја албанолошка научна открића, разуме се-без помене мог имена, јер сам тада био у затвору. Захваљујем им и за толико колико су учинили.

Академија наука и уметности албанских интелектуалаца, са седиштем у Истанбулу, ценећи мој истакнути допринос на пољу албанологије, прогласила ме не само за њеног обичног члана, већ и за почасног члана - као књижевника. Као албанологу су ми поверили и управу Одсека за албански језик и књижевност. Захвалио сам им се и опет им захваљујем.

Академија наука и уметности Космета, у свом енциклопедијском издању КОСОВО, Приштина 2012, признала ме за књижевника (и за албанског књижевника!), па и злостављеног и персекутираног јако тешко, потпуно невиног, како од режима титоистичког у Југославији, тако и нарочито тако од енверистичког режима у Албанији.

Има покоју нетачност та биографија приштинских академика, која је од времена искритикована од читалаца, али ја, и поред тога, и поред тих грешака, захваљујем им и за толико колико су писали о мени. Посебно им захваљујем што су рекли истину о карактеру мог тамновања у Албанији, да се нисам сложио са бандитизмом Енвера Хоџе, а не да сам тобоже био кажњен приспео у Албанији са мисијом од УДБ-е!

Исто тако и за роман ИЗДАЈА, који ми негирају Енверовци, захваљујем им што јасно и гласно признају да је моје дело. Изражавам жаљење Енверовцима што, ето, и Академија Косова ми признаје ауторство тог дела, као што ми признаје и борбу за слободу и демократију, како у Југославији, тако и у Албанији! Наравно да сам у очекивању да ми и много што-шта друго значајно признаје, о чему још увек ћуте.

За моје ставове на пољу науке, у вези порекла Албанац, колико видим и чујем, ниједна се од ових академија још није прононцирала, ни службено и нити неслужбено, ни про нити против. Штавише ниједан од чланова ових академија, било и у своје име, још не знам да је било како реаговао, иако су позвани од читалаца мојих албанолошких теза (Од њих назване и "црне тезе"!), да ми их порекну, демантују и да докажу да су Албанци аутохтони, Илири и Пелазги, а не како то ја кажем. У супротном - како они мисле - не може се живети! Без аутохтоније и порекла од Илира и Пелазга они себе не могу замислити.

Албански интелектуалац Атреа Коцани изјавио је преко медија:

"...Прочитао сам неке ствари од Каплана Ресулија које су јако интересантне. Ја мислим да ће он за кратко време 100% демантовати тезу да су Албанци пореклом од Илира... Ми не можемо демантовати оно што каже он. Забезекнути смо од чињеница које он презентира..."

Атреа Коцани су проследиле многе фирме других албанских интелектуалаца, па и историчара, научника, познатих албанолога, на посебан начин др Ардиан Кљоси, Ардиан Вехбиу и Фатос Љубоња са читавим једним квартом младих албанолога, за што сам им се захвалио. Доктору Кљоси, који положи и свој живот у одбрани мојих албанолошких теза, посветио сам и једно дело, које је већ објављено. Једно друго моје дело посветио сам мом професору, поштованом академику, проф. др Ећрем Чабеј, за његов рад од пионира на пољу албанолошких истина, па и на пољу истине о пореклу Албанаца. Како се већ од свих зна, он не само што је рекао, већ нам је то и доказао да се албански језик формирао у Румунији, у VI веку нове ере и да су Албанци отуда, из Румуније, сишли на Балкан и сместили се у област Мата, изнад Тиране, у X веку нове ере. А ово значи да не само што нису аутохтони, већ нису ни Илири, понајмање и Пелазги.



Са мојим албанолошким тезама су се сложили и страни научници, неалбански. Универyитет Њуjорка ми их продискутирао на енглеском језику преко интернета, па ми их је и објавио још 2005. Академик проф. др Фоx Мулдер рече преко медија и ово:

"...Албански историчар дисидент Каплан Ресули Буровић је извор достојан поверења за историју албанског народа..."

И друге научне светске институције изјашњавале су се најпозитивније о мојим албанолошким тезама, док су академије наука почеле да ме уносе и у њихове енциклопедије са пуним именом и са мојим албанолошким тезама, што је Енверовце учинило да побесне и да урличу преко својих медија до самог небеског врха против мене. Сетите се само њихових урлика против Енциклопедије Академије наука у уметности Македоније! Они се повезаше и са Титоистима, који им притекоше у помоћ са читавом Академијом наука и уметности Србије, која је још од времена била у служби албанске феудо-буржуазије, њеног шовинизма и расизма, посебно под заставом титоизма и под руководством преседника Републике-Добрице Ћосића, који је умро, као и сви други Титоисти, индоктриниран албанском фалсификованом историјом, јер су се бојали и корице да виде мојим албанолошким издањима, камоли и да које од њих прочитају.

И док је Београд Титоиста инструирао своје људе да ме нападају, сред Тиране је једној личности, која је са мојим тезама отишла у Академији наука Албаније да пита како стоји ствар са овим Капланом, одговорили:

"...Све сто каже академик Буровић о пореклу Албанаца знамо ми то пре њега и боље од њега, али сада није време да се то каже. Треба да претходно ујединимо Косово са Албанијом, па ћемо тада и ми то признати..."

Илустрација: КМ Новине


Видећи значај ових речи, поставих их као мото мог дела "Ко су Албанци?", својевремено објављено на свим језицима Балкана, па и на енглеском језику.

Дакле, евидентно је да против мојих албанолошких теза нису сви Албанци: један значајан њихов део, видећи њихову основаност, сложио се са овим тезама још од времена, још пре њихове афирмације у свет од моје стране. Сложили су се пуним именом и презименом, отворено, поштено. Сетите се само академика, проф. др Ећрема Чабеја!

И поред свих настојања Титоиста и Енвероваца да покрију ћутњом моја издања уопште, била су управо моја албанолошка открића у вези порекла Албанаца она, која су, поред свеколиких препрека и саботирања, продрла у свет, па и међу самим Албанцима. Тада су и ови, Титоисти и Енверовци, били принуђени да отворе уста и да почну њихову борбу против мене и на пољу науке. Тако, поред моје заслуге што сам свету открио ове албанолошке тезе, посебну заслугу имам и зато што сам разбио албански ТАБУ и ангажовао Албанце у дискусији ових теза. Сигурно да за ово има да захвалим познавању албанског језика и швајцарском народу, који ми је својим знојем омогућио да приватно објавим и раздан на поклон моја дела. Није случајно што је албанска мафија учинила све да ми швајцарске власти прекину давање оног парчета хлеба, па и да ме отерају из Швајцарске. У то време, па и дан-данас, српско-црногорске и македноске власти не само што ми нису дали ни најмању подршку, већ су и сарађивале са албанским криминалцима против мене. То чине и дан-данас. Или ово није истина?!

Овако, против мојих албанолошких теза су устали пре свих Енверовци (И Титоисти!), који - урлајући против мене као аутора тих теза - хоће да прикрију, да денигрирају, да замагле и учине непостојећом моју борбу против титоизма и енверизма, против моје ангажованости да документима, чињеницама и научним аргуменатима докажем да ни Тито нити Енвер Хоџа нису били комунисти, већ најцрнији криминалци и бандити, који нису поштовали никакве законе, никаква правила и никакве принципе. Под паролама политичким (титоизма и енверизма!) против овог Каплана, они нису могли да мобилизирају никога, ни чланове својих партија. Зато, чим је Каплан изјавио да није Албанац, већ Југословен, Србо-Црногорац, Енверовци се дигоше против њега са заставом најекстремног национализма, шовинизма и расизма, где су - сигурно - успели да мобилизирају све оне који су од времена били заражени са шовинизмом и расизмом до те мере, да је и Исмаил Кадаре био принуђен да сред Париза каже целом свету да су његови Албанци један расистички народ.

Резултат слика за шиптари,

Титоисти су употребили (И настављају да употребе!) против мене и верски фундаментализам, приказујући ме пред хришћанима као муслимана и, пред муслиманима, као хришћанина. Тобоже сам отишао у српски манастир Милешево и конвертирао се у хришћанина, као неки други, док су ме последњих дана, а у вези мог декорисања од СПЦ са златним ликом Петра II Петровића Његоша за животно дело и истрајност по југословенским и албанским затворима, приказали као проглашеног за Светог Витеза Српске православне цркве!

Наша породица, Буровић-Ризванбеговић-Ресулбеговић, позната у Историји Црне Горе и Херцеговине, у побратимству је лично са Његошем. Зато сам у очекивању да и у вези са овим почну да којешта интригирају. Већ су писали против моје мајке (Покој јој души!), па и да ме нашла у маслињак Улциња, да - пошто нисам Албанац - мора да сам Циганин, и то руски Циганин!

А пошто се ја нисам задовољио са изјавом да нисам Албанац (Па изјавих и да сам оне националности, која је најомраженија од ових Албанаца!). Изјавих преко тога и да се не слажем ни са њиховом историјом. Почех и да излажем доказе да је та историја извитоперена, фалсификована. Ово је добродошло овим Албанцима, енверистичкој банди (и титистичкој!) да под њиховом заставом (тобоже националистичком!) мобилизирају сав олош друштва, не само лумпен-пролетере већ и лумпен-интелектуалце. Овако букну моје сатанизирање, једно сатанизирање без преседана не само у историји албанског народа, већ и свег човечанства. Негирали су други и Исуса Христа, па и самог Бога, али се нису сатанизирали оволико и овако гадно како су мене сатанизирали.



Спалили су на ломачи Ђордано Бруна, али нису га клеветали и нису лајали против њега оволико прљаво и на овај монструозан начин као што су клеветали и лајали (па настављају да клевећу и лажу!) и против мене.

Нема албанског медија, листа, сајта и радио-телевизије Албанаца, Албаније и њене дијаспоре, које није урлало до неба против мене, са свакаквим клеветама, лажима, интригама и фалсификатима, псовкама, увредама, проклетствима и претњама. Нема мере која није предузета у бразди мобинга против мене од Сталиниста не само Истока, већ и Запада, и Француске, и Швајцарске. И не само од Стаљиниста, који ме од времена имају у својим црним листама као "антикомунисту", већ и од капиталиста, који ме исто тако имају на њиховој црној листи као-као комунисту !

Безбројни су њихови покушаји да ме у име демократије ликвидирају физички! Преко интернета не само што су тражили атентатора, који ће доћи у Швајцарску, где живим, да ме убије, већ су ми и опело очитали (преко интернета!), пример овај до сада без преседана у историји човечанства.

Албанци, који су се по страницама штампе поређали под енверистичко-титоистичком заставом против овог Каплана су не стотинама, већ хиљадама, да не кажемо да су десетинама хиљада. На веб-у листа Ballkanweb, у току једног сата претставили су се стотинама "коментатора" против мене. Скоро сви са псеудонимима. Не скоро, већ сви са псовкама, увредама и претњама да ће убити не само мене, већ и моју децу.


Зашто са псеудонимима? Од кога се боје да изађу правим именом?! За ово треба да се напише једна посебна студија. Овде ћемо рећи укратко да скоро све те "коменте" писале су саме редакције. Иако имамо којег стварног аутора, ако нису професори, доктори наука и академици, јесу људи који сасвим добро знају да немају право, да њихов став против мојих албанолошких теза не само што им не служи на част, већ их и компромитира, нарочито кад су употребили као аргумента њихове тезе псовке, увреде и претње. Зато и не излазе њиховим правим именом.

У последње време смо констатирали да редакције, за њихове написе против мене употребљавају и имена мртвих личности, па и имена познатих странаца, који нити знају албански језик и нити имају појма да постоје ти албански сајтови, где се њиховим именима објављују оптужбе против овог Каплана и његових теза. На посебан начин се ово практицира на сајтовима србо-црногорским и македонским, где нам се претстављају Албанци са српско-македонским именима, док их њихов српски језик, или македонски, којим не владају у довољној мери, издаје, скида им маске и казује нам ко су.

Али, сем анонимуса, ту и тамо је иступио против мене и који са својим правим именом, као што су УДБ-ин агент Бахри Бриску и мајор УДБ-е Нафи Чеграни, или агенти албанског СИГУРИМИ-а преседник Албаније и начелник "комунистичке" Партије рада Албаније Рамиз Алија, па генерал СИГУРИМИ-а Исмаил Кадаре (Најјаче енверистичко перо Албаније!), као и неки други, сви од времена аутодемаскирани са својим клеветама, интригама, фалсификатима, псовкама, увредама и претњама против мене.

У последње време иступи против мене и некакав проф. др Мyслим Ислами. Пред да га цитирамо, да видимо ко је он. Ево што сâм каже за себе:

Родио се 20 маја 1936. у село Росхањ среза Колоња (Јужна Албанија). Постао је познат "значајним" монографијама о двојици албанских комуниста: Васил Шанто (објављена под заставом Е.Хоџе, 1981) и Али Келменди (под заставом антикомунизма, 2002.). До сада је написао 25 гласова ЕНЦИКЛОПЕДИЈСКОГ РЕЧНИКА Албанске Академије наука, могуће и глас ЕНВЕР ХОЏА. Године 1964 Енвер Хоџа му је доделио титулу доктор наука, док му 1983, пред саму своју смрт, додељује и титулу "Кандидат историјских наука". Године 1986. бранио је титулу "Стари научни сарадник". Године 1993 - "Доктор на пољу историје". Године 1995. Комисија научних квалификација Републике Албаније доделила му је титулу "Управљач истраживања" (Проф. др). Додељено му је и одликовање "Наим Фрашери" за "изврстан" рад на пољу историје и др., и др.

Значи, немамо посла са свакаквом особом, са којим уличаром, већ са истакнутим научним радником, кадром, уваженим и истакнутим историчаром, корифеј албанске науке. Као такав он је објавио и студију "Autoktonia iliro-shqiptare dhe prirja properëndimore"  (Аутохтонија илиро-албанска и њихова наклоњеност према Западу), коју су му прештампали сви албански сајтови, земље и дијаспоре, као посебан бисер, који осветљава њихово пелашко-илирско порекло и аутохтонију, које нема ниједан други народ ни Балкана нити Европе, јер сви други народи су презрени уљези, дошљаци, отимачи и окупатори албанских територија.

Ја сам то нашао на сајту http://www.ikvi.at/?p=9439

Пре цитирања и коментирања, хоћу да нагласим да за ону албанску „наклоност према Западу", исти ови Албанци, који су га декорисали са медаљом „Наим Фрашери", декорисали би га и медаљом „Енвер Хоџа", ништа мање већ једно 10 или 20 година затвора, и само да је коме пришапнуо то на ухо. Али су Албанци од времена рекли да зид не мрда, чојак (на алб. Бурри) не, он мрда! А они (Они!) јесу као што су кроз векове били Буррра-чојци са три Р, док ми-ех, да само знате што смо ми били и јесмо?!


Он - који нам се до јучер бусао у прса за пролетерски интернационализам - данас претендира : "Нема расе старија од албанске у Европи...Ми смо никли пелазго-илирски у овим областима, као сама дрвећа засађена много векова раније од доласка на овом полуострву Грка, Римљана, варвара (Хуна и Гота), Словена и на крају, у XV веку, Османа. Илирско порекло Албанаца и њихову аутохтонију истакли су у њиховим делима Л.Мајер, Јокл, Г.Статмилер, Р.Катиç, Г.Вајгноли, П.Скок, Х.Бариç и десетинама и стотинама научника, албанолога, балканолога протеклих векова и наших дана...".

И пошто су то "истакли" они, ми други немамо право нити да дискутирамо то, камоли и да се томе противимо.

Де погледајте једном како и колико је то истакао Густав Веиганд (Коме овај проф. др Ислами још није научио ни име, јер му га пише Вајгнори, као и Катичићу, коме га пише Катиç, и Г. Мајеру - Л.Мајер!)!

Свет на све стране данас зна да Г. Веиганд не само што није истакао нигде да су Албанци аутохтони и Илири, већ насупрот, претставио је науци 12 његових строго научних аргумената да Албанци нису ни аутохтони, нити Илири. Норберт Јокл истина је да је претендирао некада, у његовој младости (претендирао је, али то није доказао!) да су Албанци аутохтони и Илири, али - кад је прочитао 12 аргумената академика, проф. др Густава Веиганда дигао је руке од хипотезе о аутохтонији Албанаца и о њиховом пореклу од Илира, као и сви други илиромани. Па и Албанци, на чело са њиховим богом албанологије, академиком, проф. др Екрем Ћабејем, дигоше руке од хипотеза о аутохтонији и пореклу од Илира и Пелазга! Мyслим Ислами изгледа да још није прочитао ни оно што је писао на албанском језику Академик Чабеј, камоли и оно што су написали на немачком језику Академик Веиганд, Академик Јокл и други, које спомиње као папагај, не видевши ни корице њихових дела. Зато нам и "доказује" аутохтонију и пелашко-илирско порекло Албанаца са рекла-казала, а не са документима, чињеницама и научним аргументима, како су то учинили светски научници, који су нам доказали да Албанци нису ни аутохтони, нити Илири, понајмање и Пелазги.

Али - да, да, извините ме: и он, као и многи његови албански прекурсору, претставио нам је своје аргументе не само за аутохтонију, већ и за порекло Албанаца од Илира, па и од Пелазга. Изволите их прочитати:

"Потресна је чињеница, једна од најмонструознијих, независно од бандите који сервира словенски отров, један шарлатан кога смо препознали из листа "Тема"32), као и достојанствен одговор, који даје Каплану Ресули новинар, али мене узнемирава чињеница, зашто Академија наука Албаније ћути, чини летаргијски сан или је сасвим умрла! Јер се не стресе од таквих написа, што чека, да васкрсне Чубрилович, јер ваистину хоће да се мере са "академицима"!

Фото: КМ Новине
Овај монструм, познат у Албанији као агент Београда, што се сада зна од свих, попримио је печат оних непријатеља албанског језика, аутохтоније нашег народа, претстављајући нам се карактеристикама једног бастарда, који није ништа друго, до само средство, један слепи инструменат у руке вековних шовинистичких непријатеља албанског језика, наше културе, корифеја наших, а који има име једног чудовишта Каплан, и ето зашто његов напис треба изгорети, просто из чињенице, јер нема места за научну полемику. Овај је једна змија која гамиже да уједа и коју не треба оставити да просипа шовинистички отров?!"

Обратисмо се и листу Тиране Тема, од дана 02.03.2003, да видимо "дињитозни одговор који даје" овом чудовишту новинар, како то претендира Мyслим Ислами, али тамо не нађосмо никаквог новинара, камоли и његов дињитозни одговор. Јесте, и тамо нађосмо истог овог Мyслим Ислами, са истим овим докумемнтима, чињеницама и аргументима за аутохтономанију и илироманију-пелазгоманију Албанаца.


Значи, аргументи овог професора и доктора наука, овог кандидата историјских наука и управника научних истраживања на пољу историје, јесу: Каплан је бандит, а један шарлатан, монструм, агент Београда, непријатељ албанског језика и албанске културе, бастард, са именом чудовишта, змија.

Додајте овима и аргументе његових колега као Рамиз Алија, Исмаил Кадаре, Бахри Бриску, Нафи Чеграни, Алберт Котини, Скендер Шкупи, Мојком Зећо, Фатбардх Рустеми, Агрон Туфа, Садик Ељшхани и тутти qуанти, који су ми опсовали и вређали листом све које ми запрема кућни праг, мајку, супругу, сестре, кћерку и рођакиње, као живе тако и мртве, како рођене, тако и оне које ће се родити, све један аргуменат снажнији од другог у прилог њихове аутохтономаније, илироманије и пелазгоманије.

Зато они оптужују и Енвера Хоџу да је његова највећа грешка што ме није физички ликвидирао, јер - они који не мисле као Мyслим Исмаили - не треба ни да живе. Зато он, како видите, позива Албанце да ми спале и дела (И спалили су ми их, сред Тиране!), па и да ме физички ликвидирају, заједно са децом, за што су тражили и помоћ швајцарске владе, док су са југословенскик властима и деловали. Сетите се само покушаја да ме убију у Божај, на граничном прелазу из Југославије у Албанију, у јануару 1999!

Мyслим Ислами је сигурно један од оних који су ме осудили на смрт још пре хапшења и ислеђивања, чим су за то добили наређење из Београда. Он ми је инсценирао и судске процесе један за другим, наредни са већом фашистичком безобразношћу од претходног, оптужујући ме да сам чинио непријатељску пропаганду против социјализма и комунизма и са мојим потписом, који дан-данас пишем ћириличним словима, али које су се њему учиниле као руска слова, као и она којима је потписивао и Лењин. Пред судом је ускликнуо:

-Видите, видите! Он и потписује руски!

И зато што сам потписивао "руски" казнио ме доживотном робијом, јер сам тиме у Албанији претстављао diversionin politik dhe ideologjik (политичку и идеолошку диверсију). Ко не верује нека види моје дело са документима Енверистички судски процеси (Улцињ 2016). Овај Мyслим Ислами ми је разорио породицу, проституирао ми жену, масакрирао ми децу, мом сину је убио у утроби невесте бебу од пет месеци и - после свега овога - уместо да ми се извини, уместо да учини аутокритику за свој неопорециви бандитизам-назива мене бандитом. И овим бандитима је поверена Албанија да је демократизирају!

Кад сам демаскирао Јосипа Броза Тита, за њега и његов сој, за Мyслима Ислами, био сам геније, док сада, пошто сам почео да демаскирам и његовог Енвера Хоџу, сада сам ШАРЛАТАН.

Монструм Енвера Хоџе, који се удавио у крви невиних људи, назива мене монструм, који до данас нисам заклао ни кокошку.


Агент Београда, који је извршио заповест Тита за моје ликвидирање, назива мене Агентом Београда, иако види сасвим добро да тај Београд нема тог злочина и свињарије коју није учино и не чини дан-данас против мене!

Бастард, који мења заставе како се мења ситуација, назива мене бастардом зато што нисам променио заставу ни када ме драо на живо. Назива ме бастардом зато што сам постојао и стојим као нико други на свету! Као нико други на свету! Сам самцат у борби против свих!

Нека све то, већ ме направи и непријатељем албанског језика и културе! Мене, који сам албанском језику и култури поклонио главно дело албанске књижевности у прози и толико других дела, која Мyслим Ислами, са свима онима који лају против мене, нити су дали нити ће икада дати док год буду живи.

Албански шовиниста и расиста Мyслим Ислами, који дан-данас није рекао ни пола речи против свог, албанског шовинизма и расизма, иако му тај шовинизам и расизам са оседелом брадом седи на чело одаје, оптужује мене за шовинисту, мене који сам демонстрирао чињенице, флагрантне и најсјајније чињенице против шовинизма мог народа, који сам демонстрирао и свакодневно демонстрирам интернационализам пар екселанс.

Иди, о Мyслим Ислами, и учини за језик и културу албанску (албанску, не српску!) један стоти део онога што сам ја, Србин и српски шовиниста, антиалбанац, учинио за албанску културу! После тога дођи и реци ми, оптужи ме да сам непријатељ албанског језика и културе, као што си ти непријатељ српског језика и културе, па зато и мислиш да смо и ми као ти и твоје колеге!

Покриј се, о Мyслим Ислами, јер те виде Стари град! (Албанска изрека - за јер те виде цео свет!)

Покриј се, јер си дискредитирао не само себе и своја научна звања, која предмећеш свом имену, већ и све оне који су ти их доделили, јер сигурно не могу бити ни бољи ни способнији од тебе, ни као људи и ни као научници, док те виде таквог - и не супротстављају ти се.

Као под заставом Енвера Хоџе, тако и дан-данас, ви сте били и настављате да сте срамота албанског народа, најцрније поглавље историје албанског народа! Презрена багра и монструозни криминалци, које је породила друштвено-политичка светска криза!*)



________________

*) Написано и објављено најпре на албанском језику, на сајту Албанаца у емиграцији Bashkimi i ShqiptarËve (www.ikvi.at), Беч-Аустрија, 08.XИ.2016. За неколико дана су га прочитали више од стотину посетилаца тог сајта. Апсолутно нико није зуцнуо ни реч. Ни против, нити за. Ово нам доказује да су Албанци почели да здраво размишљају, да разликују истину од лажи. Није се јавио ни Мyслим Ислами, ни извињењем, нити оправдавањем. Ја сам писмено изразио захвалност редакцији сајта што ми је објавила овај одговор, пример овај у суштој супротности са праксом сајтова и свих других медија Албаније и њене дијаспоре, где се дозвољава да ме псују и вређају свакако, као овај Мyслими Ислам, али не и да ми дозволе да бар њихове лажи и фалсификате демантујем. Изгледа да је редакција овог сајта пре свега схватила како треба демократију и слободу штампе, а затим и значај конструктивих дискусија за проверавање истине о свему. Ја им још једном честитам и захваљујем. Истовремено наглашавам да ови људи представљају албански народ, а не они који гуше свакакву демократију, све слободе, па и основна људска права, како се то актуелно чини не само у Албанији, већ и код нас, сред Београда.



Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине