Вести:

петак, 11. новембар 2016.

Градска власт избацује Еколошки покрет из НС и прогони Николу Алексића

петак, 11. новембар 2016. | КМ новине 1

Истовремено са судским прогоном Николе Алексића, директора Еколошког покрета монтираним процесом, прогони се и Еколошки покрет Новог Сада несмањеном жестином.

Никола Алексић


  • Саопштење за јавност поводом наставка судског прогона Николе Алексића и намере Градске управе да избаци еколошки покрет на улицу после 27 године коришћења истог пословног простора.

Непосредно пре одржавања судског процеса 7. новембра, судски извршитељ је донео Решење суда о извршењу закључка по тужби ЈП ,,Пословни простор,, Нови Сад и наложио исељење Еколошког покрета до 30 новембра из просторија које користи безмало пуних 27 година! Да би се стекли услови за подношење тужбе против Еколошког покрета и његовог исељења због дуговања за закуп пословног простора, Еколошком покрету су подигли закуп за више од 300% и неосновано приказали кроз рачун да користи 35 квадратних метара пословног простора више од стварне површине! Било би смешно да није трагично са каквим се све средствима служи Градска управа Новог Сада у обрачуну са резултатски најјачом еколошком организацијом у Европи, по оцени немачких Зелених. Еколошки покрет Новог Сада је својим радом задужио и будуће генерације новосађана. Са резултатима Еколошког покрета би се и државе могле поносити, али не и Градска управа Новог Сада која је одлучила да избаци Еколошки покрет на улицу после безмало пуних 27 година коришћења истог пословног простора. Под таквим личним прогоном и претњама за избацивање Еколошког покрета на улицу, није чудо што је Никола Алексић доживео стрес и био уочи монтираног суђења однешен прво у ургентни центар, а затим у Кардиоваскуларни институт у Сремској Каменици где је провео цео дан на испитивању. На сву срећу, Никола Алексић није доживео инфаркт, јер су прединфарктни болови у грудима били изазвани стресном ситуацијом. То је још један начин покушаја ликвидације Николе Алексића од безброј различитих покушаја које је по сопственом признању Никола Алексић престао и да броји! Али, прогон се наставља, нови претрес пред судом због монтираног процеса против Николе Алексића је експресно заказан већ за седам дана, 15. новембра у 13.00 сати, а исељење Еколошког покрета за 30. новембар. Чланови Еколошког покрета су уверени да прогон Еколошког покрета и Николе Алексића није жеља Градске управе Новог Сада, него да иза прогона стоје снаге којима се Градска управа Новог Сада не може одупрети, ако их то и мало оправдава. Тим пре, јер је Никола Алексић свесрдно подржао долазак СНС на чело Градске управе у великој заблуди да долазе људи који желе помоћи својим суграђанима.

Оно што је за сваку осуду јесте да Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, за све ово време за које се налази на том месту, није желео да прими Николу Алексића на разговор да на закону заснованом начину нађу решење за превазилажење вештачки наметнутог проблема, нити да му одговори на безброј послатих апела и молби.

Општи је утисак да се нешто крупно припрема грађанима Србије због чега се могуће препреке унапред покушавају уклонити.

Никола Алексић није желео да се до сада обраћа Европским Зеленима, којима припада као једини члан са овог простора са високим реномеом, ради отварања парламентарне истраге и пружања заштите, јер би то значило развлачење Србије у Европском парламенту као земље где се не поштују нити минимална људска права, из разлога што би то изазвало одбојност одређеног броја својих суграђана. Али, наставком судског и сваког другог прогона Николе Алексића и организације коју представља, обраћање Европском парламенту са захтевом за пружањем заштите се намеће као једино могуће решење.

Овим путем се обавештава јавност Србије о незапамћеном прогону личности која је задужила и будуће генерације новосађана и Србије у целини, а чијим радом би се и државе могле поносити. Зато нека нам буде дозвољено да само наведемо најзначајније резултате организације коју предводи Никола Алексић:

- У периоду санкција међународне заједнице према СРЈ, Никола Алексић је својим везама са италијанским еколозима обезбедио преко милион немачких марака хуманитарне помоћи градској заједници Новог Сада.

- Никола Алексић је изазвао највеће дезертерство у некој армији у историји модерног ратовања и тиме спречио војну окупацију СРЈ 1999. године. Све НАТО војнике (30.000) доведене у Македонију ради војне окупације СРЈ после бомбардовања, Никола Алексић је вратио својим кућама једним јединим летком преведеним на 4 светска језика. Победио је НАТО алијансу што су му они писаним путем и признали!

- Никола Алексић је једини човек на свету који је доказао да су САД и НАТО званично преузеле нацистичку идеологију. Он је 61 дана агресије поднео кривичну тужбу Државном тужиоцу САД против председника САД, тада најмоћније државе на свету и саучесника, због злочина против човечности. Том тужбом је, поред наведеног, доказао да је председник САД погазио и Устав САД! Али, тужба је представљала оригиналну Нирнбершку оптужницу против нацистичких ратних злочинаца из Нирнберга 1945. године у којој су замењена само имена злочинаца, датум и географска одредница. Нити једна реч, слово, тачка или зарез нису нити додати, нити одузети, јер је све било 100% истоветно!

- Никола Алексић је спречио одвајање Војводине од матице Србије подношењем и интернационализацијом кривичне тужбе против свих сепаратиста по имену и презимену који су незаконито донели и усвојили противуставни Предлог статута АПВ, чиме је своју главу ставио у торбу. Да је наведени предлог усвојен у Народној скупштини, НАТО трупе би за 6 сати запосели положаје на Сави и Дунаву и одвојиле Војводину од Србије!

- Три пута је спречавао одржавање параде срама у Београду (2011,2012,2013) залажући сопствену слободу, као и одржавање тзв. помена жртвама ,,геноцида,, у Сребреници пред Народном скупштином (2015).

- Никола Алексић је једини човек у Србији који је јавно подигао глас против Бриселских споразума и издаје Србије личним протестом пред Народном скупштином, 48 сати (по закону о јавним скуповима) после ноћне ратификације у Скупштини 15. јануара 2013. године испред које је позивао војску и полицију да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб ВС због издаје народа и државе.

- Никола Алексић је од 2011. године осам пута сам ишао на Народну скупштину и једном на Генералштаб ВС испред којих је јавно позивао војску и полицију на наведену акцију хапшења издајника и одбране Устава РС.

- Никола Алексић је својим протестима до сада спречавао легализацију генетички модификованих организама (ГМО) који изазивају геноцид међу корисницима такве хране.
- Никола Алексић је доказао гажење Устава РС одредбом о присилној вакцинацији свих категорија становништва Србије.
- Никола Алексић је први у Србији јавно указао на геноцид над становништвом Србије који се спроводи запрашивањем хемијским отровима из авиона који нас трују као да смо инсекти, а не људи, због чега је поднео кривичну пријаву против врховног команданта и Генералштаба Војске Србије.
- Никола Алексић је једини човек на свету који је ПЕТ пута заредом добио покровитељство (нефинансијско) Уједињених нација над Међународном научном Еко-конференцијом коју од 1995. године Еколошки покрет одржава у Новом Саду. Иза 20 до сада одржаних Еко-конференција остало је преко 2.000 (две хиљаде) научних радова објављених у целовитом облику. На наведеној Еко-конференцији до сада је учествовало више од 4.000 аутора из 45 земаља са свих континената.

- Никола Алексић је први човек у историји Новог Сада који је 4 пута заредом биран по већинском изборном систему (по имену и презимену) између свих политичких странака и коалиција.
То му је омогућило да сачува све новосадске паркове од уништења проглашавањем за грађевинско земљиште (Дунавски парк 2х, Лимански парк 3х, Футошки парк 1х, Каменички парк 1х), Соколски дом, задужбину краља Александра ослободиоца безброј пута, Стадион ФК Војводине, дечји вртић Маслачак, Лиманску пијацу, Успенско гробље и Светојованску цркву, Змај Јовину и Дунавску улицу, Позоришни трг и трг Галерија, Петроварадинску тврђаву и војну болницу (2х), Фрушку гору (3х) итд., итд.

- Никола Алексић је спасио част Новог Сада, јер да он са својим саборцима није два пута хапшен на Алмашком гробљу, најстаријем православном гробљу у Новом Саду, у историји Новог Сада би остало записано да су новосађани багером прекопали десетак масовних гробница жртава уласка окупатора у Нови Сад 1941 и ослободилаца 1945. године. Захваљујући отпору који су браниоци Алмашког гробља пружали, овај злочин ће заувек бити везиван за имена познатих политичара, а не за новосађане.

Безброј предивних резултата које је остварио без организоване помоћи друштвене заједнице, јер Еколошки покрет никад није био на буџету и све активности су спровођене на основу донација (милостиње) свесних и одговорних људи. Четири пута је Никола Алексић залагао сопствени стан под хипотеку пословне банке да би Еколошки покрет добио краткорочни кредит да би преживео неке теже периоде у свом раду.
- Никола Алексић никада за 27 година није добио нити један једини хонорар за своје 12 часовно ангажовање, јер није имао из чега да га добије због хроничне беспарице, а своју егзистенцију је обезбеђивао ноћним радом у државној установи.

- Данас се с правом поставља питање; зар такав човек, без мрље на својој савести, треба да буде осуђен на затворску казну на основу монтираног судског процеса преко суда који је претворен у сервис организованог криминала!?
 
- Зар таква самостална (невладина) еколошка организација која је својим добровољним радом задужила и човечанство, а не само новосађане и становништво Србије, треба да се угаси избацивањем на улицу и онемогућивања њеног рада после 27 година коришћења истог пословног простора!?

Одговор на постављена питања ћете дати ВИ, грађани Србије и Новог Сада. Ако вам таква организација и човек који је води нису потребни, препустите их својој судбини, скидању са јавне сцене и осуди. Али смо дужни да вас упозоримо, после тога нећете имати коме да се обратите када вам деца почну умирати на рукама.

Избор је на вама, Никола Алексић се својим опредељењем и сопственим признањем, давно опростио са својим животом и одлучио да служи свом народу и само од вас зависи да ли вам је такав човек потребан у својој борби за опстанак.
 
Инфомативна служба Еколошког покрета
 
 

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. СРБИН НИКОЛА АЛЕКСИЋ ЈЕ ВИШЕ ПУТА УСТУПИО ПРОСТОРИЈЕ "ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА" ЗА МАЛЕ ДУХОВНЕ САБОРЕ ЕПАРХИЈЕ РАШКО ПРИЗРЕНСКЕ У ЕГЗИЛУ ГДЈЕ СУ СЕ ЖЕДНЕ ДУШЕ НАПАЈАЛЕ ДУХОВНИМ САВЈЕТИМА И САЗНАВАЛИ ВИШЕ О ОПАСНОЈ СВЕЈЕРЕСИ ЕКУМЕНИЗМА. БЛАГОДАРИМО

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине