Вести:

среда, 9. новембар 2016.

Зоран Влашковић: Истина o њему – ОН

среда, 9. новембар 2016. | КМ новине 0

"У свету се није десило да такав никоговић после смрти, коју је сам призвао, оствари толико признања, да највеће установе, фирме, улице и тргови добију његово име!?"

Адем Јашари, одраз културе и наслеђа Шиптара са КиМ.


















Пише: Зоран Влашковић



- Он никада није прочитао ниједну књигу!

- Он никда није завршио никакву школу!

- Он је рекетирао своје сународнике, не плаћајући јело и пиће где год то било на КиМ!

- Он никада није прошао поред позоришта а камо ли гледао неку позоришну представу!

- Он никада није погледао неку фудбалску утакмицу!

- Он никада није сео у авион, а виђао их је много пута на небу изнад Дренице!

- Он никада није живео у улици!

- Он никада...........

Е, баш по њему што је био нешколован, разбојник, кабадахија, па терориста, што никада није прочитао ниједну књигу...... Приштина и Албанци су таквог никоговића уздигли на пиједестал академика и више од тога!



Тешко је и замислити, Адем Јашари и позориште!

И баш што је био такав, данас су Албанци својим водећим институцијама: народном позоришту, школама, библиотекама, вртићима, аеродрому, стадионима, улицама и трговима, кафићима.... даровали име Адем Јашари!?

У свету се није десило да такав никоговић после смрти, коју је сам призвао, оствари толико признања, да највеће установе, фирме, улице и тргови добију његово име !?


Стадион у јужном делу К. Митровице.Одигравање утакмице на стадиону који носи име терористе је пљување спорта и спортиста



На овај начин Приштина и Албанци су убили образовање, васпитање, образ, морал, цивилизацију, човечанство, демократију, част, поштење, знање, културу, науку...... 




А шта би тек било да је Адем Јашари био академик !? Боље што није ? Јер би се све на Косову и Метохији онда звало Адем Јашари !



author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине