Вести:

субота, 1. октобар 2016.

Јакшић и Ристић напустили ДСС због сарадње са издајничком СНС

субота, 1. октобар 2016. | КМ новине 0

Јакшић и Ристић напустили ДСС због сарадње са издајничком СНС Двојица потпредседника Демократске странке Србије (ДСС) и чланови Главног одбора, Марко Јакшић и Славиша Ристић, поднели су на данашњој седници ГО оставке на страначке функције због, како кажу, сарадње ДСС-а са Српском напредном странком.

Марко Јакшић током антиизборне кампање против шиптарских избора


Оставку на место потпредседника ДСС и члана Главног одбора странке прво је поднео Маро Јакшић, који је потом напустио седницу. Он је рекао и да напушта странку.

За говорницу је затим изашао Славиша Ристић који је рекао да је ово први пут да се на почетку седнице Главног одбора не разматра дневни ред, као ни разлози оставке председнице странке Санде Рашковић Ивић, за коју је казао да је вратила ДСС у Скупштину Србије.

Он је истакао да чланови ДСС са Косова не прихватају сарадњу са "издајницима", односно Српском напредном странком и додао да већина у председништву мисли другачије. Потом је поднео остваку на страначке функције и напустио седницу.

Чланови Главног одбора су излагање Јакшића и Ристића пропратили узвицима "Уа", "Срам те било", "А, мандат, врати мандат", после чега је, пошто су још неки хтели да изађу за говорницу, председавајући Драган Маршићанин прекинуо седницу и одредио паузу од пет минута.

Маршићанин рекао је да је седница била узурпирана, а да нерегуларности није било. Он је додао да није први пут да се на почетку седнице не расправља о дневном реду.

Седница ГО ДСС је ће после паузе бити настављена без присуства јавности.

Главни одбор ДСС-а требало би данас да изабере новог потпредседника странке уместо Борка Илића који је раније поднео оставку на ту функцију.



Извор: Н1    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине