Вести:

уторак, 11. октобар 2016.

Проклетство

уторак, 11. октобар 2016. | КМ новине 0

Проклетство У суботу, 2. октобра, Пецонијева Хепи телевизија у емисији "Ћирилица", Миломира Марића, пустила је његов разговор са Милорадом Додиком, председником Републике Српске.


















Пише: Милован Бркић, "Таблоид"



Нисам веровао својим ушима, и излагање господина Додика ме узбудило. Огласио се, напокон, један Србин, који зна шта хоће, који има храбрости и куражи да свој живот заложи за националне интересе. Био сам и задовољан што о председнику Додику новине које уређујем нису писале као и остали из Вучићеве Велике пропаганде лажи.


Иако ниједном речју није поменуо шизофреног српског премијера, Додик је сваким својим одговором на питања несрећног Марића, који му се обраћао са ''ти'', а председник је њему персирао, описивао како изгледа издајник, попут Вучића, који се подастире пред господом из ММФ, Светске банке и амбасадорима-протекторима. И како такве они презиру, а више поштују оне, који, попут њега, имају принципијелне ставове, којим бране интересе народа који заступају.


Иако је БиХ под протекторатом извесног Инцка, који прима месечно 40 хиљада евра, председник Додик је објашњавао како је и њега, и његове претходнике, слао к врагу, када су од њега захтевали да учини нешто што је супротно интересима народа који га је на ту одговорну дужност изабрао.


Председник Додик није показивао ни мржњу, ни љутњу ни презир према српском тројцу Николић-Вучић - Дачић, који су се оградили од референдума у Републици Српској, а који су подржали Кремљ, Владе у Тел Авиву и Пекингу, и због чијих ставова је оркестар лајаваца против Српске заћутао. Описао је судбину издајника, мислећи на ове протуве, који су се одрекли Косова (Вучић и Дачић) зарад свог дупета и имовине коју су опљачкали.


Председник Додик је обичним речима описивао све преваре и уцене којима се излажу мали народи, ако су им лидери попут шизофреног Вучића (мада му име није помињао).


Дуго сам био под утиском овог наступа председника Додика. Бог га благословио. И присећао сам се свих лажних обећања, која дају издајници попут шизофреног Вучића, који је пред белосветским велможама савијен до црне земље, као што су његови дечаци пред њим, док чекају да их зајаши и изудара.


Тако је, на пример, најавио, а РТС је 23. јуна о томе обавестила грађане, да ће, почев од 8. јула, у период од 5,30 до 8,30 часове, примати грађане два пута месечно. Тим поводом је дат и број телефона да грађани могу да се пријаве. И примио их је, тог 8. јула, а славодобитно је саопштио да је решио 35 случајева грађана, чије појављивање је унапред изрежирано. Тад, и никад више.


Вучић је патолошки лажов, подлац и преварант који сурово пљачка државу, распродаје ресурсе. Ако га не смакнемо, на овај или онај начин, већина грађана неће преживети. Шизофрени Вучић је урушио све институције, увео корупцију као начин преживљавања.


У понедељак, 3. октобра, добио сам писмо свештеника СПЦ, насловљено са "Криминал патријарха Иринеја", у којем се наводи случај отуђења земљишта СПЦ, по принципу "ти мени паре у руке, а ја теби црквену земљу без ичијег знања и одобрења". Земљиште се налази код самог хотела Москва, које је бизнисмен Миле Драгић купио. Помиње се и бизнис патријархов са својим ванбрачним сином Дејаном Накићем, против кога се води и судски процес...Колико је патријарх узео новца за 14 месеци, док је био администратор у Канади, у којој је био само пар пута, питају га свештеници у писму које садржи конкретне оптужбе.


Патријарх Иринеј се пред Вучићем сагиње до црне земље, исто као и Вучићеви дечаци. Може ли народ, чије су световне и духовне вође Вучић и Иринеј, преживети у овом свету проклетства? Са њима не, док их не обалимо и покажемо им њиховог Бога.


У песми "Проклетство", Тин Ујевић је записао да "на земљу Србију проклетсво је пало, одвише је напредњака а напретка мало".


Србија је под проклетством.





Извор: Таблоид    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине