Вести:

четвртак, 22. септембар 2016.

Милорад Чавић открио кроз какву је тортуру прошао због мајице ''Косово је Србија''

четвртак, 22. септембар 2016. | КМ новине 0

Милорад Чавић открио кроз какву је тортуру прошао због мајице "Косово је Србија" Милорад Чавић је након суспензије са Европског првенства 2008. године због мајице са натписом "Косово је Србија" проживео праву тортуру од стране албанских навијача.







Те године је освојио златну медаљу на Европском првенству у Ајндховену, али је уследила огромна казна због политике. Он је у разговору за "Блиц" отворено причао о томе како је доживео дисквалификацију и какве је то последице имало. До сада се о томе мало тога знало.

- Задржао сам ту медаљу. Нису ми одузели ни медаљу ни титулу, али сам морао хитно да напустим Холандију. Избацили су ме из више разлога, али најбитнији је била безбедност. Те исте године, као и наредне, био сам у неколико ситуација у којима су Албанци долазили на моја такмичења и правили озбиљне инциденте, како мени, тако и такмичењу, генерално. На пливачким базенима нема обезбеђења као на кошаркашким или фудбалским утакмицама. Негде у Италији дошла је група њихових хулигана са заставом Косова и почели су да ме вређају, прозивају. Сада када гледам на ту ситуацију када сам био у тој мајици, схватам да сам не само себе већ и своје колеге изложио опасности. Ја јесам то урадио срцем, и не могу да кажем да ми је криво, али бих данас то паметније урадио, барем бих сачекао да освојим злато и у 100 метара делфин, што после тог догађаја нисам био у прилици - кроз смех прича Милорад.




Извор: 24 часа    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине