Вести:

среда, 21. септембар 2016.

Чијим новцем ратни хушкач Вучић финансира ратног злочинца Клинтoна и његову супругу Хилари?

среда, 21. септембар 2016. | КМ новине 0

Чијим новцем ратни хушкач Вучић финансира ратног злочинца Клинтoна и његову супругу Хилари? Од пара које је узео од гладних, голих и босих Срба, Александар Вучић у стилу пијаног милионера финансира изборну кампању Хилари Клинтон, супруге зликовца који је наредио бесомучно бомбардовање Србије, убијање српске нејачи и отимачину 15 одсто српске територије.


"Фондацију Клинтонових" на којој ће председник српске Владе да учествује, плативши за то више милиона долара, Доналд Трамп у свом писму Магазину Таблоид назива перионицом пара преко које се илегално уплаћује новац за финансирање председничке кампање Хилари Клинтон и користи израз "паy то плаy", што значи: "колико пара, толико музике".

Очигледно је задатак који је Александар Вучић добио од оних који су га довели на власт, да не само рехабилитује оне који су 1999. бомбардовали Србију и отели јој 15 одсто територије, већ и да им омогући пристојну финансијску надокнаду за тај злочин, и то из српског буџета.

Србија нема довољно новца за лечење болесне деце, за веће пензије и пристојну социјалну помоћ, али има за зликовце и крволоке.

Прво је Вучић за свог специјалног саветника узео Тонија Блера, бившег британског премијера који је био међу најгласнијим заговорницима бомбардовања СР Југославије. Колико је пара за то дато и из којих фондова, до данас је остало тајна, посланици опозицје нису постављали посланичка питања.

Сада, два месеца пред председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама, Вучић ииде да гостује у „Фондацији Била, Хилари и Челзи Клинтон", контроверзној организацији која служи за прање пара које се дају за кампању Хилари Клинтон. Колико ће ово гостовање да кошта грађане Србије такође је непознаница у овом тренутку, али на интернету круже гласине како је плаћено између два и двадесет милиона долара.


ПОСЕТИТЕ САЈТ "ТАБЛОИДА"

http://magazin-tabloid.com/casopis/

Александар Вучић од свог доласка на власт из српског буџета финансира Хилари Клинтон. Како је писао амерички портал www.реддит.цом позивајући се на изворе из српске Владе, још 2012. године, дакле одмах по доласку на власт, Вучић је тражио да се америчкој лобистичкој фирми „Подеста Гроуп" уплати 952.010 долара. У то време је старији брат и оснивач Тони Подеста преузео лобирање за Србију, али је млађи брат и суоснивач Џон Подеста био главни предизборни саветник Хилари Клинтон.

„Подеста Гроуп" је једна од три најмоћније лобистичке канцеларије у Вашингтону и позната је по томе што подржава Клинтонову и њено крило у Демократској партији. Портал реддит.цом наводи како је Министарство спољних послова Србије потврдило да је „Подести" за потребе лобирања из српског буџета било плаћено и 2013. године, али не наводи о којој се суми ради.

Из Министарства спољних послова нису могли америчком порталу да дају никакву информацију да ли је и шта лобистичка група учинила за Србију да би оправдала милионске уплате. Очигледно, новац није ни био намењен лобирању за Србију, већ као подршка Хилари Клинтон.

„Фондација Клинтон" је већ била у жижи јавности и под ударом одговарајућих институција у САД због сумње да су преко ње ишле илегалне уплате за Хилари Клинтон, док је била државни секретар.

У свом писму МагазинуТаблоид, републикански кандидат за председника САД, Доналд Трамп, наводи како је као државни секретар Хилари 55 одсто сусрета са невладиним особама имала са лицима која су финансирала Фондацију. У писму Трамп ову установу назива "најкорумпиранијим предузећем" и позива на њено хитно затварање. И ту је потпуно у праву. (Редакција Магазина Таблоид подржава кандидатуру г. Трампа, и у комуникацији је са његовим изборним штабом, и позива сународнике из Чикага да гласају за њега).

Лист „Неw Yорк Тимес" објавио је 23. априла 2015. како је Хилари Клинтон, док је била државни секретар, потписала одобрење да руска компанија „Росатом" може да преузме канадску фирму „Ураниум Оне" која је имала налазишта уранијума и на тлу Сједињених Држава. Претходно је „Ураниум Оне" уплатио пола милиона долара „Фондацији Клинтон", тврди се у чланку.

Исти лист је још у децембру 2008. оптужио Хилари да је под утицајем донатора „Фондације Клинтон", као што су Саудијска Арабија и контроверзна најамничка компанија „Блeкватер Wорлдвајд".


Након тог чланка Бил Клинтон је пристао да јавно објављује списак донатора Фондације, али се са овом праксом прекинуло чим је 2015. Хилари ушла у предузборну трку за демократског председничког кандидата.

Свако ко жели да се приближи Клинтоновој мора да уплати милионе долара њеној породичној фондацији. То је свима познато у Сједињеним Америчким Државама. Нико ко не уплати довољно, а са није личност од значаја за саму Фондацију, не може да се појави на скупу Фондације који се одржава сваке године.

Овогодишњи форум Фондације одржаче се између 19. и 21. септембра, а последњег дана на последњој дебати, која ће почети у 16 сати и завршити у 17:30, учествоваће и Александар Вучић. Модератор и овог панела биће Бил Клинтон, а његова ћерка Челзи је најављена као главни гост.

У програму стоји још и да ће поред поменутих личности учествовати и Ћамил Дураковић (градоначелник Сребренице којој је српска Влада већ уплатила пет милиона евра после каменовања Вучића, а сада као награду за одбијање да спроведе референдум о дану Републике Српске спрема се да му уплати још пет милиона), Сузана Дикер (научни истраживач, како је представљена) и Авдија Ибрахимовић (представљен као жртва наводног „геноцида" у Сребреници). Најављује се и учешће глумца Бена Афлека, али га за сада још нема на званичном списку гостију.

Тема овог панела гласи: „бити рођен у јеку грађанског рата, у време присиланог рада, у препуном логору...". Назив је „Замислите сав народ".

Овај панел, као ни сви остали, нема никаквих претензија да некога нечему научи, нити да нешто покрене, али је згодан маркетиншки трик да се привуку они који би да плате своје приближавање породици Клинтон.

Последњи говорник на последњој дебати, последњег дана овогодишњег скупа Фондације биће Александар Вучић. У свему смо последњи, али први у плаћању зликовцима који су без срама и стида убијали нашу нејач и отели нам целу једну покрајину.


Хилари Клинтон са Tеодосијем у мaнaстiру Грачаницa 2010. године, после прогона владике Артемија.


За једну малу и сиромашну државу, као што је Србија, изузетно је опасно да узима активно учешће у изборној кампањи за америчке председничке изборе. Није једина опасност да победи други кандидат, Доналд Трамп, већ мора у обзир да се узме и то да Американци веома негативно гледају на овакво мешање у њихова искључиво унутрашња питања. Чак и да Хилари победи може лако да нам се деси да у Стејт дипартменту превласт имају часни и поносни Американци који нам неће бити наклоњени, управо због овако примитивног покушаја утицаја на америчку политику.

Не треба заборавити ни случај Сиднија Блументала, дугогодишњег сарадника Била Клинтона у Фондацији и његовог човека за прикупљање новца од предузетника и политичара, кога је Хилари хтела да постави као саветника док је била државни секретар, али је ово спречио Рам Емануел, Обамин шеф кабинета. Давање или прикупљање десетина милиона долара није никаква гаранција да неко може да утиче на америчку администрацију.

Али, главно је питање: чијим то парама Вучић подмићује оне који су сурово бомбардовали Србију, и које је он називао ратним злочинцима? Зашто ћути српска опозиција, и не тражи парламентарну истрагу?


Игор Милановић, Таблоид



Извор: Таблоид    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине