Вести:

понедељак, 19. септембар 2016.

Милован Бркић: Сваки свoга убијте субашу!

понедељак, 19. септембар 2016. | КМ новине 0

Милован Бркић: Сваки свoга убијте субашу! Посвађали нас, сад теже да нас наоружају,  онда ће да нас мире. И то траје вековима.


















Пише: Милован Бркић, "Таблоид"



На старим гранама

У петак, 2. септембра, Велика пропаганда лажи јавила је да је БИА ухапсила хрватског шпијуна, да му је одређен притвор. Помислио сам да сам то ја, јер када то ова Агенција чини, онда је то, сигуран сам, одлука коју је донео неко други. Тек када је саопштено сутрадан и име ухапшеног, био сам сигуран да то нисам ја, јер се данас свако може у Србији наћи иза решетака, а Велика пропаганда лажи ће већ да докаже кривицу, док суд не пресуди. Ипак, био сам несрећан због овог догађаја.

 

Навирала су ми питања: коме то шизофрени Вођа подмеће? И шта су му стварни мотиви? Зашто баш сад БИА то чини, а зна за активности ухапшеног неколико година. Зашто га није спречила да у Хаг отера девет српских официра. И најважније питање, зашто то није урадила Војно-безбедносна агенција, јер је реч о бившем официру и кривичном делу учињеном према Војсци Србије и њеним припадницима? Да ли то Вођа хоће да опере руководство ове Агенције од свих прљавштина и криминала. Пустио сам најмање десет текстова у којима сам описао како врх БИА активно шпијунира за америчке, енглеске, немачке и француске тајне службе. За новац. И из престижа!

Када је један пристојан човек то напоменуо Вучићу, он се наљутио: Нека свако ради свој посао, рекао је овај лудак који се сваког трећег месеца нагиње на другу страну, одриче Арапа, примиче Кинезима, одмиче од Кинеза примиче Немцима, онда пуним газом за Вашингтон.


Помислио сам да је грешком на чело војних безбедносних служби у Србији Вођа поставио војне полицајце, који су у радном веку хватали војнике што изгубе пендрек, официре ако закину на гориву десет литара. Није о томе реч. Није никаква тајна да је најјача, најбројнија, најмоћнија служба у Србији, Војна сигурносно обавештајна служба Хрватске. У Војводини њен рад плаћају Петар Матијевић, Мирко Дуброја и Војислав Гајић, држављани Хрватске, избегли за време грађанског рата, и Александар Милованчев, рођен у Грацу у Аустрији, криминалац опште намене и издаје у свакој прилици. Све то знају у Врху СНС-а, али су они још на слободи. Да ли ће Извршно веће Војводине, на челу са Игором Мировићем смоћи снаге да се обрачуна са овим типовима?

 
У централи БИА на Бањици и у Регионалним центрима у Београду и Новом Саду најутицајнији су хрватски обавештајци. Срби, избегли из Крајине, или Хрвати који то раде из националних побуда. Њих је мање од Срба!

Слутим зло време.


Шешељ се огласио преко Велике пропагандне машине оптужујући, потпуно лажно, ко је кога убио у Београду и Србији, уносећи злу крв. Нека се грађани не питају зашто нам се гладна деца вешају, него ко је кога, пре две деценије, и по чијем налогу, убио. Војвода је увек служио господарима који плате. Познавао сам људе који су били на челу безбедносних служби у то време, а и људе који су оптужени као убице и могу главу заложити да све што је Шешељ рекао је чиста пропаганда, речено је по Вучићевом налогу.


Стање у Србији и Хрватској је налик деведесетим годинама прошлог века. Милошевић је говорио - мир нема алтернативу, Вучић данас као папагај понавља - ми ћемо ћутати на све увреде, ми смо посвећени миру. А мира нема. Тамо где влада сурова глад и безнађе, мира нема. Лако је посвађати гладне народе. И Хрвати нису ништа у бољој ситуацији. Беже главом без обзира из државе, да се клоне беде и безнађа. Посла нема ни тамо, ни овде. Постоје само олигархије које се навијају у иностраним центрима, а пљачкају сопствене грађане, до мере неукуса.


Све мирише на деведесете. Посвађали су нас, сада теже да нас наоружају, а онда ће да нас мире. И то траје вековима.

 

Да ли ће Србима и Хрватима доћи из дупета у главу стихови - Сваки свога убијте субашу!




Извор: Таблоид    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине