Вести:

понедељак, 29. август 2016.

др Никодивић: Да ли је ово муслимански ''крсташки рат''?

понедељак, 29. август 2016. | КМ новине 0

др Никодивић: Да ли је ово муслимански ''крсташки рат''? Случај који се десио у Француској: угоститељ одбио да услужи муслиманку и запретио да ће јој у јело сипати отров за пацове.


















Пише: Академик др Добросав Никодиновић



То је недопустиво.

Сви људи су једнаки, што је и медицинска наука потврдила, истом физиолошком и анатомском грађом, лечењем свих људи на исти начин од истих болести. Оно по чему се људи посебно разликују једни од ругих је Супер Его, друштвена надрградња, односно оно што је у мозак доспело у току васпитaња, образовања, учења, уопште друштвена надградња.

У овом ,,француском случају'' је религија, као поглед на свет, однос према другима, осећања и мишљење створена друштвеном надградњом.

Нажалост муслимани су се у Европи, посебно у Француској и још неким европским земљама представили на лош начин што је код домородаца створило одбојан и агресиван став.

Нема нам опстанка на кугли земаљској ако не омогућимо да сви живе без сметњи и угрожавања других без обзира на друштвени надградњу. Увек и на сваком месту, на првом месту мора нам бити човек, па све оно друго што нас разликује од других.

Посебно ме забрињава битно промењена свест код неких муслимана на Балкану, који су искључиви према свима другим који нису муслимани, а посебно ако су Срби. Гину чак и деца као терористи, мала деца убијају друге људе који ,, не мисли '' као муслимани. Грех и одговорност за овакву сутуацију сносе верске институције и појединци као производ ,,васпитања тих институција који се профилишу вођама.


Село у Босни које је због џихадиста привукло пажњу медија.

Зар вам није драгоцен ваш сопствени живот, и живот других из вашег окружења. Такве треба или лечити или изоловати према закону и васпитати их тако да буду ментално здраве личности.

Питање, да ли је ово ,,исламски крсташки рат'', а посебно тешко питање да ли предстоји нови светки верски рат, у Европи, Азији, Африци, САД.

Куда то иде човечанство!





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине