Вести:

петак, 1. јул 2016.

ИН4С: Наводно непријатељи, а заправо партнери: Све више коалиција СРС и СНС

петак, 1. јул 2016. | КМ новине 0

Владајућу већину у Нишу чиниће одборници Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије, потврђено је данас медијима.

Владајућу већину у Нишу чиниће одборници Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије, потврђено је данас медијима.


Наизглед несхватљива и немогућа сарадња „напредњака“ и „радикала“, који се у јавности представљају као „смртни непријатељи“, не само да није изненађење, него није ни новост, јер ове две партије сарађују и деле власт у најмање десетак општина широм Србије.

Такав епилог најављивали су и поједини аналитичари пре избора, када су истицали да је реторика Војислава Шешеља, лидера радикала, према Вучићу и напредњацима превише блага и „умивена“, да га је Шешељ неколико пута и отворено хвалио, представљајући то као доказ договора и будуће сарадње.

Како је и зашто Шешељ по повратку из Хага опростио Вучићу чињеницу да му је практично уништио партију и напустио га као један од највернијих сарадника док је био утамничен, али и зашто није критиковао његову либералну политику лишену националне ноте, већ са бавио искључиво Драгицом Николић, остаје за ширу јавност неразјашњено питање.

Прво „изненађење“ овакве врсте догодило се у Апатину, где су радикали директно „кумовали“ смени дугогодишњег градоначелника Живорада Смиљанића и заједно са напредњацима преузели градску власт.

У Земуну, месту где је Шешељ и доживео своје прве веће политичке успехе, такође је формирана коалиција СНС-СРС-СПС, а радикали и напредњаци руку под руку иду и у београдској општини Палилула, док је та комбинација владајућа и у Обреновцу.

Пре неколико дана, радикалско-напредњачка коалиција преузела је власт и у Пожеги.

Подсећамо да је, током изборног скандала, када је остало нејасно јесу ли ДСС и Двери прешле цензус или нису, Војислав Шешељ отворено стао на страну напредњака и дао пун допринос покушајима да се ова коалиција задржи ван скупштине.



Извор: ИН4С    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине