Вести:

четвртак, 21. јул 2016.

Ко је вратио Тачија у Старо Грацко, на место злочина?

четвртак, 21. јул 2016. | КМ новине 0

Ко је вратио Тачија у Старо Грацко, на место злочина? Бесомучна кампања за вештачком "нормализацијом односа" одвија се ових дана активније него икада до сада.

Хашим Тачи је повукао незамислив потез - положио је венац српским жетеоцима масакрираним у Старом Грацку у лето 1999. године од стране шиптарских терориста чијих јединица је он био командант. Бесомучна кампања за вештачком "нормализацијом односа" одвија се ових дана активније него икада до сада.
"Пошта за Старо Грацко" / Илустрација: КМ Новине / 2016


















Пише: Иван Максимовић



Хашим Тачи је повукао незамислив потез - положио је венац српским жетеоцима масакрираним у Старом Грацку у лето 1999. године од стране шиптарских терориста чијих јединица је он био командант.

У село је Тачи дошао сам, без других политичара, али ипак уз пратњу великог броја полицијских возила и наоружаних људи. Никог другог није било ни да га дочека ни да га испрати. Овдашњи Срби увређени, ојађени, опет злоупотребљени. немоћни да се супротставе учинили су оно што су могли, одбили су да се виде са њим и чак одбили да изалазе из кућа за то време. Њему су свакако довољне биле екипе новинара којима је ово била права посластица иако је представљало служење вођи шиптарских терориста виначе правоснажно осуђеном за убиство српских полицајаца!

Тачи је пред спомен плочом положио венац у боји заставе такозваног "независног Косова" - творевине зарад чијег наказног настанка су управо и масакрирани српски жетеоци. На гробље није ишао. Да ли није знао да оно није сасвим порушено или није смео јер је знао да је готово стално и изнова минирано, то само он зна. А и незграпно би изгледало шетати између 14 гробова и свакоме понаособ полагати венце, плус - већи трошкови.

Но, запрепашћењу овде ниј крај. У краткој изјави Хашим Тачи ни једном једином речју није обећао нити најавио хапшење теориста и зликоваца којису ово починили. На тај начин је изразио чврсто уверење да злочин над српским жетеоцима и није злочин и да се и сам слаже са тавим методама јер не намерава да казни друге злочинце.

На овај начин Тачи је показао и да зна ко су починиоци! Да јесте био би прозиван зашто ништа не чини. Ћутањем је исказао своју праву намеру. А злочинци су пронађени, именовани и лоцирани од стране УНМИК полиције још пре више од десетак година што је и сам Милован Дрецун у једној од својих емисија показао и приказао.

Имена убица жетеоца из Старог Грацког


"Располажемо обимним, строго поверљивим материјалом УНМИК полиције о масакру у селу Старо Грацко. Из материјала који је означен као "веома осетљив", види се да је спроведена детаљана истрага, да је ухапшено 20-торо људи осумњичених да су испланирали и реализовали овај масaкр" каже Дрецун у емисији "Изазови истине", сниманој 2002. године али емитованој више од десет година касније.


Организација терориста међу којима Бег Шаћири (на слици доле лево) има изузетно важну улогу.

Но, свакако не треба заборавити ни сметнути с ума како је Хашим Тачи уопште дошао ту?

Од 2010. године, некако упоредо са прогоном епископа Артемија као тврдог борца за очување Косова и Метохије, на парастос који служе узурпатори и безаконици ове Епархије, почињу да долазе и сарадници шиптаских сепаратиста, запослених у њиховим квази-институцијама. Из године у годину долазили су све "важнији" представници шиптарских квази - институција и то у друштву велеиздајника из српске Владе.

Свештеник узурпиране Епархије рашко - призренске са шиптарским службеницима, и истовремено члановима странке СНС којој припада и један од српских велеиздајника, Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Тако је ред дошао и на онога за кога о нико не би могао помислити да ће доћи. Што би се у криминалистичким филмовима рекло, "вратио се на место злочина". Но, ово није филм али јесте у режији америчких ментора. То се јасно огледа у Тачијевој изјави када каже да се "моли" за све жртве...

Такође, ово је само део кореографије која му је припремљена. Сетимо се, недавно је предводио колону мужеложника кроз Приштину, већ дан или два касније обишао је једног Црногорца у Гораждевцу а медији то пренели као посету "црногорској заједници" и свом домаћину обећао изградњу куће. сада је морао да начини и овај корак. Али то што је и он само лутка у рукама америчко - ЕУ моћника, не оправдава га нити умањује бол породица и кривицу српских издајника.

Тако да радња може донети, као што видимо, неочекивани заплет па се питања сама намећу:

Има ли ово везе са отвореним поглављима у преговорима са Европском унијом? Истовремено Вучић твди да су напади на Србе ређи, Тахири да ће ојачати своје квази-институције на северу Косова а Тачи полаже венац. Хоћемо ли још једном болом платити за ништавни датум? Чиме је купљено мало самопромоције и политичких поена Александра Вучића и немуштих Николића, Дачића и других?

На крају, можемо ли да очекујемо да ће на комеморацији шиптарским терористима, на пример Адему Јашарију у Преказу, доћи Николић и Вучић да "одају пошту невиним жртвама"?

Али... ако су сви невини, неко ипак мора да буде кривац. Ко би то могао бити?...



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине