Вести:

петак, 24. јун 2016.

Срби оглобљени због песме

петак, 24. јун 2016. | КМ новине 0

Такозвани "Општински суд" у Пећи, под упавом шиптарских сепаратиста, изрекао је новчане казне двојици српских младића који су у понедељак поподне ухапшени на путу Клина - Пећ, после обележавања сеоске Литије у селу Доњи Петрич.

Четворици је продужио притвор до 48 сати.  Божидар Шарковић, председник Привременог органа Општине Клина обишао је приведене Србе, и каже да је њихово здравствено стање добро.  Владан Кизић и Марко Лучић кажњени су са по 570 односно 420 евра док су остала четворица ухапшених младића и даље у притвору. #Косово #Вести, #Пећ, #Суд, #Шиптари, #казна, #српски, #казна,
Зграда у Пећи у којој је смештен такозвани "Општински суд" шиптарских сепаратиста


Четворици је продужио притвор до 48 сати.

Божидар Шарковић, председник Привременог органа Општине Клина обишао је приведене Србе, и каже да је њихово здравствено стање добро.

Владан Кизић и Марко Лучић кажњени су са по 570 односно 420 евра док су остала четворица ухапшених младића и даље у притвору.

- Шесторицу младића недалеко од Клине ја зауставила тзв. "косовска полиција" и ухапсила због истицања српске заставе и певања српских песама. Дошло је до сукоба са припадницима полиције. Изречене су им максималне казне, а како су ми рекли Владан и Марко они нису направили прекршај, нити су се свађали са полицајцима. Сви знамо да је то само још један у низу повода како би се угушила сва српска обележја на Косову и Метохији - каже за "Вести" Шарковић.


Јелена Петковић



Извор: Вести    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине