Вести:

субота, 25. јун 2016.

Брука у Косовској Митровици – Шиптари граде споменик кнезу Лазару!?

субота, 25. јун 2016. | КМ новине 2

Брука у српској Косовској Митровици поводом 28. јуна и 627 година од Косовске битке. Шиптари граде споменик кнезу Лазару!?



Кости кнеза Лазара и српских јунака се преврћу у гробовима на срамни потез Марка Ђурића и општинских власти Спирића и Ракића да у центру српског дела града Шиптари граде постоље  за споменик кнезу Лазару!

 Брука, срамота, понижење, пљување самих на себе… и ама баш нема речи да се oпише сраман потез издајничке општинске власти у српској Косовској Митровици, председника Привременог органа СО Косовска Митровица Александра Спирића, званог Ром, градоначелника града по шиптарском систему Горана Ракића али и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, који су омогућили шиптарском предузећу „Пачаризи“, из јужног дела К.Митровице, да гради постоље за споменик кнезу Лазару у центру српског дела Косовске Митровице, на Тргу „Шумадија“!


Овако срамно и тешко понижавање српских јунака није забележено током  627 година од Косовске битке. Да понижавање иде до краја, и да је такво да се никад и нигде не може оправдати и опрати, говори и чињеница да је Србија платила 17 милиона динара да се изведу ови радови на споменику кнезу Лазару!

Шиптарски радници више од 10 дана 12-точасовно раде како би споменик кнезу Лазару на Видовдан био постављен у центру српског дела града. Срби Митровчани али и Срби са целог КиМ на сваком кораку псују и пљују Ђурића, Спирића и Ракића који су дозволили да се понижава, гази и вређа српска историја, српски јунаци из Косовске битке који су одредили српски идентитет, веру, понос, херојство…

Срби пљују и Канцеларију за Косово и Метохију и Марка Ђурића, који је, као број један, дозволио да Шиптари граде постоље за споменик кнезу Лазару, и проклињу отете паре од српских порезника које су отишле градитељима Шиптарима.

Поставља се питање зашто Марко Ђурић, Спирић и Ракић нису дозволили да постоље гради српско предузеће и српски радници и да српски радници зараде неку дневницу!?

Ова издајничка тројка до сада није урадила ни један потез у корист Срба и Србије! Битно је да они узимају новац за себе и од Приштине и од Београда али и од бројних такозваних амбасада у Приштини.

Земљо отвори се, говоре Срби у К.Митровици кад гледају за колико хиљада евра Шиптари граде постоље за споменик кнезу Лазару! Говоре да их је лично Ђурић довео да граде и да им је он дозволио да толики новац  узму од Србије!?

Споменик граде Шиптари у време рамазанског поста, граде га припадници народа који је у последњих деценију и по на Косову и Метохији срушио и уништио више од 10 000 споменика на српским гробљима, срушио и запалио 150 српских цркава и манастира…! То дозвољавају Ђурић, Ракић, Спирић који су поодавно истерали српске институције са Косова и Метохије и сада дозвољавају да рушитељи свега српског граде на српској територији!


Нек се запита ова црна, издајничка српска тројка да ли би Срби и српска предузећа могли да било шта раде у шиптарским срединама!? Шта ли ће рећи Марко Ђурић на откривању споменика кнезу Лазару? Захвалиће се Шиптарима који су градили споменик српском кнезу!? Како ће се и ко ће освештати споменик и да ли ће га освештати уопште, кад темељ светоме Лазару није освештан!? Брука, срамота, понижење и гажење косовских јунака! Први пут у историји Српске православне цркве за нешто  што је свето, за некога ко је светитељ, и то на светом Косову и Метохији, нема освештења темеља!?

Вероватно је због овог антисрпског, античасног, срамног, понижавајућег потеза Ђурић од Српске напредне странке проглашен за најперспективнијег српског политичара!

Вероватно је тако, само су погрешили. Не ради се о српском, већ о шиптарском лобисти и политичару Марку Ђурићу и његовим подчињенима, слепцима Александру Спирићу Рому и Зорану Ракићу.

Поред споменика кнезу Лазару је и споменик руском конзулу Шчербини, кога су Шиптари убили у јужном делу Косовске Митровице 1903. године и чији су споменик срушили 1999. испред зграде општине у јужном делу К. Митровице!



Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Анониман27. јун 2016. 10:27

    Брука да нам шипци граде споменик кнеза Лазара!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. јун 2016. 23:02

    Пише се ПОТЧИЊЕНИМА

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине