Вести:

четвртак, 2. јун 2016.

ЕП тражи да се истражи финансирање Шиптара са КиМ из Саудијске Арабије

четвртак, 2. јун 2016. | КМ новине 0

Посланици Европског парламента из француског Националног фронта желе да зауставе интеграцију шиптарских сепаратиста са Косова у ЕУ и траже истрагу о финансирања сепаратиста од стране земаља које шире вехабизам, преносе агенције.


Доминик Билд и Едуар Феран припремили су нацрт резолуције о Косову, пише шиптарски "Коха диторе".  У резолуцији се траже истрага и објашњења у вези финансирања из Саудијске Арабије и других земаља, које је, како се тврди, усмерено на ширење вехабизма на Косову и Метохији.
Милиони долара "помоћи" стигло шиптарским сепаратистима да би направили гнездо ислама на КиМ.
Доминик Билд и Едуар Феран припремили су нацрт резолуције о Косову, пише шиптарски "Коха диторе".

У резолуцији се траже истрага и објашњења у вези финансирања из Саудијске Арабије и других земаља, које је, како се тврди, усмерено на ширење вехабизма на Косову и Метохији.


Уклопити се у тероризам
Недавно се, прво у Њујорк тајмсу, нашао текст који упућује на финансирање шиптарских сепаратиста од стране најекстремнијих исламских земаља, иначе савезника САД. Од тренутка окупације КиМ 1999. године ова територија постала је место на коме се појавило највише оних који подржавају екстремистичке идеје исламских фундаменталиста, ратују за њих у страним земљама па и настављају да шире идеологију и регрутују нове терористе међу којима има и деце. 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине