Вести:

субота, 14. мај 2016.

НАТО у Тирани развио тероризам сад отвара центар за сузбијање

субота, 14. мај 2016. | КМ новине 0

Албанска министарка одбране Мими Кодели изјавила је да је НАТО прихватио предлог Албаније да у Тирани отвори центар који би помогао у спречавању оних који покушавају да се прикључе терористичким групама у Сирији и Ираку, преноси АП.

НАТО у Тирани развио тероризам сад отвара центар за сузбијање


Кодели је рекла да је пре неколико дана ту идеју Тиране одобрило 28 земаља-чланица у тренутку када је, како је рекла, „појава страних терористичких бораца достигла забрињавајући ниво“.

Центар би требало да се бави обуком људи из земаља чланица и партнерских земаља НАТО-а како би „схватили узроке и разлоге радикализације грађана“ и пронашли начине да то спрече, преноси АП.


Иначе, Шиптари са Косова и Метохије спадају у најбројније припаднике терористичких организација исламског дела света док подршка из Албаније не изостаје. Посебно активна та подршка била је управо за време бомбардовања Србије када је званична Албанија своју војску придружила терористичким јединицима Шиптара који су нападали српске оружане снаге са идејом да продру на територију Србије и изврше окупацију.

Овако је било 1998 / 1999. године... тако и данас...

Исто тако су припадници НАТО земаља логистички водили и оружано пружали значајну подршку терористима не само авионима бомбардерима већ и копненим средствима. Тако да је сада мало збуњујуће, ако не и иронично да се они опет удружују како би се "борили против терориста".


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине