Вести:

понедељак, 23. мај 2016.

Окултно-екуменистичка знамења на Сабору

понедељак, 23. мај 2016. | КМ новине 0

Окултно-екуменистички витражни прозор на улазу Православне Академије Крита, домаћина Свеправославног Сабора.

Окултно-екуменистички витражни прозор на улазу Православне Академије Крита, домаћина Свеправославног Сабора.


Протојереј Анастасиос Готсопоулос из Патре упутио је писмо Свеправославном секретаријату Великог и Светог Сабора, као и копије писма Васељенској патријаршији и свим поглаварима помесних православних цркава, осветљавајући веома озбиљно питање које се тиче Свеправославног сабора.
 
Конкретно, отац Анастасиос се осврће на витражни прозор на улазу Православне Академије на Криту који садржи симболику јасно окултног значаја, који промовише међурелигијски екуменизам.

Протојереј Анастасиос Готсопоулос
Православна црква Светог Николе, Патра

Тел. 0030-6945-377621, agotsopo@gmail.com

Патра 20.5.2016. год.

Свеправославном Секретаријату Светог и Великог Сабора Православне цркве у Женеви.

Обавештење:

Његовој Светости Васељенском патријарху Вартоломеју Цариградском;

Уваженим архијерејима различитих светих православних цркава.

Ваша преосвештенства, уважени оци,
Са поштовањем желим да вам скренем пажњу на следеће:

1. На главном улазу у просторије Православне Академије на Криту и испред капеле академије, где ће се одржати Свети и Велики Сабор Православне Цркве у јуну, постављенo је витражно стакло, дело Р. Бленингера.

Као што се може видети на приложеним фотографијама, овај рад приказује три људске фигуре међу пламеном, који очигледно указује на уморно човечанство у пећи живота. Ове три особе су подигнутим рукама у молитви према верским симболима: један од њих према крсту Господњем, други ка полумесецу (лево од крста), а трећи према Давидовој звезди (хексаграм, са десне стране крста)! Крст Господњи и два симбола „монотеистичке религије“ (полумесец и хексаграм) су распоређени и повезани у проблематично јединство дугом, симболом Новог Доба пар екселанс.






Сасвим је очигледно да ово дело пројектује, на јасан и непогрешив начин, међурелигијски синкретизам екуменизма. На месту које је сада званично станиште Православне Академије на Криту, која је подигнута да буде сведок Православља, то јест, сведок „лудости“ и „камен спотицања“ Христовог Крста (види 1 Кор. 1 : 18-25), „реч Крст“ се пореди и изједначава са било чим  што полумесец и Давидова звезда означавају!

Ваша преосвештенства, уважени оци,
Таква „уметничка“ креативност и дела тог дубоког окултног садржаја налазе се само у главним канцеларијама Теозофског друштва (окултисте Х. П. Блаватског) у Адјару, Индији! За жаљење је то што се на главном улазу и директно испред капеле једне православне црквене институције, која је под окриљем Васељенске патријаршије у Цариграду, може наћи богохулна теорија такозване „аврамовске религије“, грубо и дрско приказана. Осим тога, ово недолично синкретистичко дело је штампано на разгледницама од стране Православне Академије!



Надам се да ће Секретаријат Светог и Великог Сабора Цркве Христове саосећати са тугом и забринутошћу многобројног свештенства и лаика и да ће увидети да ово богохулно дело теозофске инспирације не само да треба да се уклони са главног улаза Православне Академије Крита у њене просторије и њене капеле за период када се одржавају састанци Великог и Светог Сабора цркве Христове, него да је неопходно поднети препоруке администрацији Академије за његово трајно уклањање из њених објеката.

2. Дозволите ми да истакнем још једну ствар. У главној сали Академије (у којој ће пленарна седница Сабора бити сазвана), постоје две прилично велике слике и један рељеф са ликом Окованог Прометеја на Кавказу. Свакако, мит о Прометеју, као што је интерпретирано кроз Есхилово добро познато „пророчанство“, изражава очекивање човечанства једног Спаситеља. Међутим, не сме да нам промакне да је Прометеј такође прикладно коришћен у окултизму, као симбол бунтовног човека, који је, због крађе пламена тајног знања, како би га дао човечанству, вечно кажњен од стране тиранина „бога“ и непријатеља духовног развоја човека!
 
На жалост, потпуно одсуство иконе Исуса Христа у великој сали Православне Академије Крита оставља ишчекивање Спаситеља неизвесним и неиспуњеним, он који је дошао и био жртвован како би оковани Прометеј био ослобођен. Заиста, каква штета! Две хиљаде година после жртвовања нашег Господа, очајан „Прометеј“ није окусио спасење оваплоћеном Речју Божјом… и да то буде приказано на месту које би требало да прогласи, чак и кроз употребу симбола, сведочење Православља, то јест, потпуност и јединственост спасења палог човека кроз Исуса Христа.

Молећи ваше архијерејске благослове, ја се братски молим да милошћу Светога Духа добијете снаге да извршите свој задатак тако да Велики и Свети Сабор докаже достојанство свог имена, далеко од модернистичких опасности по јединство наше Цркве и сведочења.

С поштовањем,
Отац Анастасиос Готсопоулос

Окултизам и спиритизам нису шарлатанство, већ реално општење са бесовима и пут који води у погибао.

Свети Серафим Соболев

Извор: Ромфеа

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»



Извор: ПЖВ    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине