Вести:

петак, 22. април 2016.

Митрополит Порфирије признао јеретика за светитеља

петак, 22. април 2016. | КМ новине 1

“Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога”, рекао је митрополит загребачко-љубљански Порфирије у разговору за Вечерњи лист.

Митрополит Порфирије признао јеретика за светитеља



'Свети' Леополд Богдан Мандић је у љубави и смирености према Кристу чезнуо за јединством свих хришћана за које је молио и на којему је радио, што није ништа друго него испуњење Христових ријечи да сви буду једно. Зато је његов долазак управо у ово вријеме велики благослов за све нас, јер то његово путујуће, невидљиво мистично искуство сигурно утиче на све људе који га поштују”, изјавио је митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

Митрополит Порфирије је био присутан на дочеку тијела Леополда Мандића испред Загребачке катедрале, а био је и на вечерњој молитви која је услиједила након тога, током које га је надбискуп загребачки кардинал Јосип Бозанић посебно поздравио. У разговору који је водио новинар Дарко Павичић митрополит Порфирије је проговорио о “посебном духовном озрачју” које је долазак земних остатака Леополда Мандића створило у Загребу.

“Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога”, рекао је Порфирије и наставио:

“Вјера коју сам имао прилике видјети једноставно ме одушевила. Био сам испуњен и дирнут јер је то нада да смо ми људи који показујући вјеру имају потребу за љубављу. Многи који су ме послије сусретали исказивали су љубав и повјерење у оно што радимо. Знак је то да људи не пристају на подјеле и мржњу”.

Митрополит Порфирије је рекао и како је сигуран да је долазак тијела Леополда Мандића “Божје дјело”.

“Како би нас Бог потакнуо на нормалан живот успркос свим искушењима која нас окружују и којима понекад можемо бити подложни”, поручио је Порфирије који је додао и како долазак тијела католичког свеца значи пуно и за православне у Хрватској.


“Јер сваки просвећени и крепостан човјек светац је без обзира којој Цркви припада”, закључио је он у разговору за Вечерњи лист.

Вечерњи лист




Извор: Васељенска ТВ    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


1 коментар:

  1. Аауууу... браћо Срби! Па овај ће издати Косово. Видели сте слике како га АVAV дочекује? нема љубљења у руке, него као да су исти, по швабски се цмокају и без маски које другима намећу... Aко их корона не опали, треба да их скидамо, како год.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине