Вести:

субота, 16. април 2016.

ЦРНА ГОРА ПРИЗНАЛА ГА НИЈЕ: Запаљенe шиптарске заставe ''Косова'' и Албаније (ФОТО)

субота, 16. април 2016. | КМ новине 0

Застава државе Албаније и тзв. застава злочиначког квази-државног протектората „Косово“ запаљене су у Подгорици испред стамбено-пословног центра „Capital Plaza“.

Фото: Принцип.ме    




Запаљене заставе налазилие су се између застава Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата, које ватра није захватила.

На месту где су у пламену изгорела застава Албаније и тзв. застава „Косова“, постављена су униформисана лица, која обезбеђују плато испред пословно-стамбеног комплекса „Capital Plaza“.

Где су се до синоћ виорила горе поменута обелеежја, остали су само јарболи чија конструкција је остала нетакнута, што говори да је ова акција изведена прецизно. У гашењу ватре која је захватила заставе, није помогло ни то што се у близини налази фонтана.

Влада Црне Горе експресно реаговала саопштењем

Министарство вањских послова и европских интеграција (МВПЕИ) најоштрије је осудило паљење застава.
„Министарство изражава жаљење и најоштрије осуђује вандалски и непримјерени чин паљења албанске и косовске заставе испред објеката амбасада Албаније и Косова у Подгорици. Министарство је у сталној комуникацији са амбасадама, а надлежни органи предузимају све неопходне радње на расвјетљавању случаја и откривању починилаца. Убијеђени смо да овакви изоловани случајеви не могу утицати на добре билатералне и пријатељске односе наших држава“, наводи се у саопштењу МВПЕИ.




Бошњаци такође реаговали

Бошњачка странка најоштије осуђује вандализам и антиграђански чин који су показали непознати починиоци запаливши заставе двију сусједних земаља, Албаније и „Косова“, саопштено је из ове странке.

„Такав поступак апсолутно је неприхватљив у данашњем цивилизацијском систему, а нарочито јер се ради о пријатељским државама Црне Горе. Овакво понашање има за циљ подстрекивање националне нетрпељивости које је у супротности са вриједностима и идеалима демократског друштва. БС апелује на надлежне органе да предузму све неопходне радње које ће довести до откривања починиоца и њиховог даљег процесуирања“, казали су из БС.







Извор: Принцип.ме    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине