Вести:

петак, 1. април 2016.

Оливер Ивановић уз СНС која је издала Косово и Метохију

петак, 1. април 2016. | КМ новине 2

У писму из затвора лидер СДП-а Оливер Ивановић поручио је да је опстанак Срба на Косову и Метохији увек био и биће везан за најбоље могуће односе са Владом Србије, а да ова Влада показује резултате и треба да има подршку СДП-а.

Оливер Ивановић уз СНС која је издала Косово и Метохију
Оливер Ивановић / Фото: Политика

Ивановић је истакао да је Влада Србије легитимна, међународно прихваћена и добро позиционирана у свету, као и да треба да има подршку СДП-а.

"Ова Влада показује резултате, дубоко верујемо да ће у наредном периоду ти резултати бити и бољи", навео је Ивановић.
Ивановић у писму, које је прочитала његова супруга Милена Поповић, наводи да Срби не могу опстати подељени међу собом и супростављени главним тенденцијама Владе Србије.

"Иако сам неправедно заточен из политичких разлога у свакодневном сам контакту са Ксенијом Божовић и осталим сарадницима и све одлуке као и до сада доносимо договором", навео је Ивановић у писму.


За све оне који су сумњали у намере СДП и Оливера Ивановића, који су мислили да се ради о Србину коме је стало до Косова и метохије а заборавили су или нису били упознати са његовим ранијим политичким деловањем, ово је добар потез да се отрезне. Свако ко подржава Владу која је издала Косово и метохију и препустила их шиптарским сепаратистима не може бити друго до - издајник.

Члан главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је да је "његова подршка листи 'Александар Вучић - Србија побеђује' за нас веома важна и значајна и мислим да је то још један од јасних знакова да се наш народ на КиМ уједињује и окупља око политике која значи јачање наших институција"(???), нагласио је Ђурић.


Ова скандалозна изјава у најмању руку је штетна ако не и криминална. Ова Влада, на челу са Александром Вучићем, као и претходна када је бриселски договор потписао Ивица Дачић а водили су се уз јак утицај Вучића, поставила је готово класичну границу између КиМ и остатка Србије и укинула све важне српске институције. пре неколико дана је у задњем тренутку спречена промена статуса српског Универзитета у Косовској Митровици, што би имало погубне последице по опстанак српског народа а бивши припадници МУП-а и Цивилне заштите данас раде под заставом и химном такозване "републике Косово". Ето, тако су "ојачане" институције Републике Србије које су преко 100 година функционисале пуним капацитетом (макар на северу КиМ али и у остаку покрајине) све до доласка СНС на власт.

"СДП је политичка организација која је на КиМ препозната и цењена од великог броја грађана и ми ћемо у овом периоду интезивно сарађивати на остваривању циљева државне политике и заједно се борити за слободу Оливера Ивановића", рекао је Ђурић.


Подршка Оливеру Ивановићу од стране срског народа стигла је у оном тренутку када су напори свих српских лидера и Срба који су желели да сачувају КиМ у оквиру своје државе Србије, грубо игнорисани а народу је прећено, уцењиван је и застрашиван. Из револта, онај део народа који је изашао на лажне шиптарске изборе како би сачувао посао, гласао је за Ивановића уместо за кандидата "Српске листе" Крстимира Пантића. Оливер Ивановић је једини од локалних Срба пристао да се кандидује надајући се лакој победи на изборима јер је издајнички корпус основан од локалних Срба интелектуално и морално, као и у сваком другом смислу изузетно заостао и закржљао. (Иако би требао да се кандидује као Црногорац, јер црногорска мањина на Косову и Метохији којој и он припада, регистрована је као засебна заједница у односу на Србе). Има таквих убеђења да га је чак Влада Србије "наместила" Еулексу како би уклонила једину претњу и спречила д Ивановићу власт "склизне" у руке а да они изгубе контролу и над минимумом који су морали да задрже у страху од реакицје српске јавности.

Заменица председника СДП-а Ксенија Божовић рекла је на конференцији за новинаре да је одлука да се подржи Вучић донета након састанка који су имали са чланством и симпатизерима СДП-а.

"Донели смо одлуку да на предстојећим изборима подржимо премијера Александра Вучића. Захваљујемо му се на досадашњем диопломатском раду на свим нивоима и на државној политици коју води", навела је Божовићева.

Изразила је наду да ће Вучић наставити још јачу дипломатску борбу и помоћи комплетном српском становништву на Косову и Метохији.

"У овим тренуцима тешким за опстанак Срба на Косову морамо да покажемо да смо јединствени. Једино сложни и јединствени овде можемо да останемо и опстанемо. Александар Вучић је тај који ће помоћи српском народу на овим просторима још већом дипломатском борбом, али и помоћи да овај судски процес против Ивановића буде завршен", закључила је Божовићева.


Заиста, без коментара... Барем онај део изданих и обесправљених Срба којима је одузето свако основно право на рад, кретање, изјашњавање, слободу говора... Узурпацијом медија може се створити слика да су Срби са Косова и Метохије уз свог политичког џелата и онога који је издао државу Србију на Косову и Метохији али историја је неумољива а надамо се да ће и право то бити у неко, ипак, догледно време.


Прочитајте:


Извор: Агенције / КМ Новине :: © 2014 - 2016 :: Молимо за навођење извора

2 коментара:

  1. патент-шешељ 2,ајд вучићу извуци и мене

    ОдговориИзбриши
  2. Одувек сам сумњао у њега, јер гледајући његову политичку историју, први посланик у косовској скупштини са севера у косовској влади, разноразна сликања са албанским главешинама кроз разне асоцијације и састанке по свету, па деведесетих мутљавине у фабрици Фероникл, онда Карате Клубу Ктитор, где је нашим људима-каратистима у време инфлације који су били шампиони, и једни од најјачих каратиста у земљи закидао на наградама-новцу-патикама-тренеркама, а све су то платили спонзори клуба.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине